خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز پرحاشیه ریاست جدید جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 03 مرداد 1404 - 09:12
رضا فرازی، رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حالی سکان این سازمان را به دست گرفته که نخستین اقدامات او با انتقاداتی همراه شده است.
كشاورزي،فرازي،استان،اراضي،بويراحمد،پروژه،سفر،حوزه،منابع،آب،ت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، رضا فرازی، رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حالی سکان این سازمان را به دست گرفته که نخستین اقدامات او با انتقاداتی همراه شده است و واقعیت امر سفر به حوزه انتخابیه یک نماینده مجلس تا وعده پروژه‌های جدید، شروع کار فرازی پرسش‌هایی را در مورد اولویت‌های او برانگیخته است.
در حالی که کهگیلویه و بویراحمد با پتانسیل بالای منابع آبی از آن به عنوان "سرزمین آب‌های روان" یاد می‌شود، رضا فرازی، رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان، سکان این سازمان را در شرایطی به دست گرفته که بسیاری از پروژه‌های کشاورزی با گذشت سال‌ها همچنان نیمه‌تمام مانده‌اند و اراضی مستعد، تشنه توسعه هستند.
سفر زودهنگام به گچساران؛ جلب رضایت یا بررسی مشکلات؟
فرازی تنها چند روز پس از انتصاب راهی شهرستان گچساران شد؛ حوزه‌ای که غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نمایندگی آن را بر عهده دارد.
این سفر که به اعتقاد برخی با هدف جلب رضایت تاجگردون انجام شده، انتقاداتی را به همراه داشته است، منتقدان معتقدند فرازی می‌توانست در این سفر به شهرستان محرومی همچون بهمئی یا مارگون می‌رفت و به بررسی مشکلات و موانع توسعه کشاورزی در این شهرستان می‌پرداخت.
فرازی در نخستین نشست شورای معاونین جهاد کشاورزی استان از تعریف پروژه‌های جدید خبر داده و این در حالی است که دولت بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تأکید دارد و قصد دارد از تعریف پروژه‌های جدید، مگر در موارد ضروری خودداری کند و این وعده فرازی، انتقادات را در مورد عدم شناخت او از ظرفیت‌ها و کاستی‌های حوزه کشاورزی استان برانگیخته است.
تعطیلی پروژه‌ها در بویراحمد و دنا؛ بی‌اعتباری و بی‌خیالی
وضعیت پروژه‌های کشاورزی در شهرستان‌های بویراحمد و دنا نیز بهتر از این نیست، به گفته منابع محلی پروژه‌های کشاورزی در این شهرستان‌ها عملاً تعطیل شده‌ و نزدیک به یک دهه از آغاز عملیات اجرایی سه پروژه بزرگ آبیاری اراضی دیم در کنار رودخانه خروشان بشار می‌گذرد، اما به دلیل کمبود اعتبار و بی‌خیالی مدیران در گذشته هنوز به جایی نرسیده‌ است.
عملیات اجرایی پروژه ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی بن زرد علیا و سفلی با هدف آبیاری 370 هکتار از اراضی دیم این منطقه در سال 94 آغاز شد و همچنین عملیات اجرایی پروژه پمپاژ آب احمد غریب و سمرون برای آبیاری 400 هکتار از اراضی دیم سال 93 آغاز شد، اما هنوز به مرحله بهره‌برداری نرسیده و پروژه پمپاژ توتنده نیز بلاتکلیف مانده است.
سد کوهبرد؛ نمادی از پروژه‌های ناتمام و اراضی تشنه
سد کوهبرد یکی از پروژه‌های بزرگ کشاورزی در استان است که پس از سال‌ها هنوز نتوانسته آب را به اراضی کشاورزی برساند، منتقدان می‌گویند فرازی به جای وعده پروژه‌های جدید، باید تمام تلاش خود را برای به سرانجام رساندن پروژه‌هایی مانند سد کوهبرد به‌کار گیرد و زمینه بهره‌مندی کشاورزان از این منابع آبی را فراهم کند.
در حالی که متوسط بارندگی در جهان 840 میلی‌متر، در ایران 250 میلی‌متر و در کهگیلویه و بویراحمد 657 میلی‌متر است و کل پتانسیل آب تجدید شونده استان از آب‌های سطحی و زیرزمینی 8 هزار و 364 میلیون متر مکعب است، این استان به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع آبی و بی‌توجهی به توسعه زیرساخت‌های کشاورزی، از توسعه بازمانده و اراضی و مردم آن تشنه مانده‌اند.
انتقادات تند فعالان حوزه کشاورزی
یکی از فعالان حوزه کشاورزی در استان به تسنیم گفت: آقای مدیر شما همین سد کوهبرد را تمام کنید نیازی به پروژه جدید نیست و مدیری که اولین سفر خود را به گچساران رفت تا سرسپردگی خود را نشان دهد، اگر نمی‌داند، حداقل بپرسد که چند پروژه حوزه آب و کشاورزی در همین گچساران معطل پول بوده و نیمه کاره رها شده‌ است؟
اگر پولی دارند، صرف این‌ها کنند؛ حالا دیشموک و سیلاب کلوار و مارگون پیشکش باشد.
حال باید دید رضا فرازی در ادامه مسیر چگونه عمل خواهد کرد و آیا او به اولویت‌های دولت در زمینه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام توجه خواهد کرد یا به دنبال تعریف پروژه‌های جدید خواهد بود؟
آیا او خواهد توانست با مدیریت صحیح منابع آبی، زمینه توسعه کشاورزی در استان را فراهم کند و به "سرزمین آب‌های روان" جانی دوباره ببخشد؟
پاسخ این سوالات، آینده کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد را رقم خواهد زد.
انتهای پیام /