10 هزار اتباع افغانستانی در خراسان جنوبی سکونت داشتند
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود 10 هزار نفر از اتباع افغانستانی در این استان سکونت داشتند، گفت: قریب به 85 درصد این افراد دارای مدارک و مستندات قانونی برای اقامت در کشور بودند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی شامگاه پنج شنبه در بازدید از اردوگاه مراقبتی بیرجند با اشاره به اقدامات انجامشده در مرز ماهیرود افزود: خدمترسانی، احترام و امنیت در فرآیند بازگشت اتباع، در دستور کار استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه حفظ کرامت انسانی و برخورد محترمانه با اتباع افغانستانی از سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: در چارچوب همین رویکرد، طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز افغانستانی در استان خراسان جنوبی با حفظ عزت، احترام و همکاری دوجانبه اجرا شده و خوشبختانه روند بازگشت داوطلبانه و همراه با رضایت اتباع به کشور خودشان با هماهنگی کامل در حال انجام است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر اخیر خود به استانهای هرات و فراه افغانستان به عنوان نخستین استاندار خراسان جنوبی که به این استانها سفر کرده، افزود: در جریان این سفرها، تفاهمنامههای خوبی در حوزههای کشاورزی، معدن، گردشگری و بهداشت میان دو طرف مطرح شد که نویدبخش توسعه همکاریهای مرزی و منطقهای است.
وی با بیان اینکه مرز ماهیرود به عنوان یکی از گذرگاههای فعال، نقشی حیاتی در اجرای این طرح ایفا میکند، گفت: با وجود فاصله بیش از 220 کیلومتری از مرکز استان، بازدیدهای مکرر و پشتیبانیهای گسترده در مرز صورت گرفته است؛ از جمله ایجاد موکب، ایستگاههای صلواتی، محلهای اسکان موقت و تأمین امنیت اموال بازگشتی که همگی با هدف حفظ حرمت و کرامت انسانی و رفاه نسبی افراد در حال اجراست.
هاشمی افزود: روزانه بین 50 تا 60 کامیون حامل اسباب و اثاثیه اتباع افغانستانی از سوی ناوگان حملونقل ایران تا نقطه صفر مرزی انتقال داده میشود و سپس با هماهنگی استان فراه به کشور افغانستان منتقل میگردد که به طور میانگین، وسایل حدود 700 خانوار روزانه از این مسیر جابهجا میشود.
وی با بیان اینکه حدود 10 هزار نفر از اتباع افغانستانی در استان خراسان جنوبی سکونت داشتند، اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجامشده، قریب به 85 درصد این افراد دارای مدارک و مستندات قانونی برای اقامت در کشور بودند و سایرین نیز با حفظ شأن و کرامت انسانی، بهصورت داوطلبانه و در کمال آرامش به سرزمین خود بازگشتند.
استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: در طول این مدت، هیچگونه تبعیضی در ارائه خدمات عمومی از جمله بهداشت، تأمین آب و نان و سایر خدمات اجتماعی میان اتباع قانونی و شهروندان ایرانی قائل نشدهایم و همه این خدمات بهصورت یکسان ارائه شده است.
هاشمی با قدردانی از همراهی مردم، مرزبانی، ادارهکل امور اتباع و رسانهها بهویژه صداوسیما گفت: این اقدام انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران موجب ارسال نامههای رسمی تقدیر از سوی والی فراه، مدیران استانی و اتاق بازرگانی افغانستان به استانداری خراسان جنوبی شد که بیانگر رضایت و قدردانی آنها از رفتار کرامتمحور جمهوری اسلامی است.
انتهای پیام/250