خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 04 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

2 میلیون تن گندم باید وارد کنیم/ ارز 28 هزار تومانی برای نهاده‌های دامی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 03 مرداد 1404 - 08:30
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پیش بینی کمبود گندم و جو از زمستان سال گذشته، از افزایش واردات این اقلام خبر داد و به فعالان دام و طیور اطمینان داد که جای هیچ نگرانی بابت تأمین نهاده ها و حذف دام های مولد وجود ندارد.
كشاورزي،تأمين،جهاد،وزير،كشور،نوري،واردات،اشاره،داخلي،حوزه،با ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، غلامرضا نوری قزلجه در نشست با فعالان اقتصادی، دامداران و گلخانه‌داران استان اصفهان که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، یاد و خاطره همه شهدای کشور را گرامیداشت و گفت: در این جلسه نکات حائز اهمیتی از سوی حاضران مطرح شد که بررسی‌های لازم پیرامون آنها انجام خواهد گرفت و دستورات مقتضی نیز صادر می‌شود.
وی با بیان اینکه دولت با جدیت پیگیر مسائل حوزه کشاورزی است، خاطرنشان کرد: شخص رئیس‌جمهور نیز این موضوع را به‌طور ویژه دنبال می‌کند و وزارت جهاد کشاورزی نیز در همین مسیر اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده است.
واگذاری اختیارات به استان‌ها برای تسریع امور
نوری ادامه داد: برای سرعت‌بخشی به روند تصمیم‌گیری‌ها، اختیارات بیشتری به استانداران و مدیران کل استانی واگذار شده و به‌زودی این موضوع به‌صورت رسمی ابلاغ خواهد شد.
این اقدام باعث می‌شود بسیاری از امور در همان سطح استان‌ها حل‌وفصل شود و دیگر نیازی به مراجعه مستمر به مرکز نباشد.
وی با اشاره به رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در حل مشکلات زیرساختی، تصریح کرد: ما به‌دنبال حل ریشه‌ای مشکلات موجود در بخش کشاورزی هستیم و پیشنهادهای منطقی و اجرایی در این زمینه با دقت بررسی و پیگیری خواهند شد.
وابستگی به واردات گوشت؛ هزینه پنهان برای تولید داخلی
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت راهبردی تأمین امنیت غذایی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر حدود 20 درصد از گوشت مصرفی کشور از طریق واردات تأمین می‌شود، اما این وابستگی، مشکلات متعددی برای تولیدکنندگان داخلی، ساختارهای اداری و حتی منابع ملی ایجاد کرده است.
وی افزود: این میزان واردات نه‌تنها تأثیر منفی بر تولید داخلی دارد، بلکه با توجه به شرایط ناپایدار بین‌المللی، هزینه‌های لجستیکی، برنامه‌ریزی و تدارکات آن نیز به دغدغه‌ای جدی برای دولت تبدیل شده است.
افزایش نیاز کشور به واردات گندم برای اثر خشکسالی
نوری با اشاره به اثرات کم‌آبی بر تولیدات کشاورزی کشور به‌ویژه گندم گفت: متأسفانه خشکسالی‌های اخیر باعث شده امسال نیاز کشور به واردات گندم بین یک تا دو میلیون تن افزایش یابد.
این موضوع علاوه بر بار مالی، بازار جهانی گندم را نیز تحت فشار قرار داده و تهیه و انتقال آن با چالش‌هایی همراه شده است.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده در شرایط ناپایدار جهانی، وابستگی به واردات یک تهدید بالقوه برای امنیت کشور به شمار می‌رود.
تولید داخلی؛ نه یک انتخاب، بلکه یک الزام راهبردی است
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تأکیدات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب مبنی بر خودکفایی در حوزه کشاورزی اظهار داشت: تولید داخلی نه‌تنها از منظر اقتصادی یک ضرورت است، بلکه یک وظیفه ملی محسوب می‌شود و این مسأله در اسناد بالادستی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: حتی مشاوران امنیتی ایالات متحده نیز اذعان کرده‌اند که کشوری که در تأمین غذای مردم خود ناتوان باشد، در عرصه بین‌الملل جایگاهی نخواهد داشت.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط دردناک مردم غزه تصریح کرد: امروز دشمنان از ابزار گرسنگی برای نسل‌کشی استفاده می‌کنند، اما امنیت غذایی تعطیل‌بردار نیست و ما با جدیت به دنبال تبدیل ایران به یکی از قطب‌های اصلی غذایی منطقه هستیم.
تکیه به تولیدات داخلی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است
نوری همچنین نسبت به اطلاعات نادرست منتشرشده درباره صرفه اقتصادی واردات هشدار داد و اظهار داشت: برخی از شایعات در این‌باره مبنای علمی ندارند؛ واقعیت این است که دنیا با بحران کمبود غذا روبه‌روست و تجربه جنگ اوکراین نیز به‌روشنی نشان داد که بازارهای جهانی قابل اتکا نیستند.
وی افزود: در چنین شرایطی، اتکا به تولید داخلی، افزایش بهره‌وری، کاهش مصرف منابع و پشتیبانی از تولیدکننده ایرانی تنها راه پیش روست.
ما در وزارت جهاد کشاورزی این مسیر را با قدرت دنبال می‌کنیم.
بازار محصولات کشاورزی در مسیر ثبات
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجربه سال گذشته در حوزه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، گفت: برخی اقلام مانند سیب‌زمینی و حبوبات در مقطعی با افزایش قیمت مواجه شدند که با دریافت مجوزهای لازم و ورود به‌موقع به بازار، اقدامات لازم برای کنترل قیمت‌ها انجام شد.
وی افزود: در بخش میوه و سایر محصولات کشاورزی، نیازی به صدور بخشنامه‌های فوری نبود و با صدور دستورالعمل‌های لازم در زمان مناسب، ثبات نسبی در بازار حفظ شد.
نوری درخصوص سیاست‌های صادراتی وزارتخانه نیز اظهار داشت: بازرگانان می‌توانند بر مبنای برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، صادرات محصولات کشاورزی را ادامه دهند.
خوشبختانه از حدود هفت ماه گذشته تنظیم بازار در حوزه صادرات به‌گونه‌ای طراحی شده که نیازی به صدور بخشنامه‌های لحظه‌ای و متغیر نباشد و تمامی فعالان این حوزه از چارچوب‌های موجود مطلع هستند.
وی تأکید کرد: هدف ما حرکت بر اساس قانون و برنامه‌ریزی دقیق است تا هم فعالان اقتصادی دچار سردرگمی نشوند و هم صادرات کشور با ثبات پیش برود.
تأمین نهاده‌ها و حذف تدریجی ارز ترجیحی
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دغدغه‌های دامداران و مرغداران در خصوص تأمین نهاده‌ها، اظهار داشت: در خصوص سم، کود و نهاده‌های وارداتی، با حذف ارز ترجیحی از برخی اقلام مسیر تأمین این محصولات هموارتر شده است.
وی تأکید کرد: در تلاش هستیم با ورود فعال‌تر بخش خصوصی، تأمین نهاده‌ها را تسهیل کنیم.
همچنین فرآیند ثبت سفارش برای نهاده‌های دامی به‌صورت منظم انجام می‌شود و وضعیت بازار، خرید، حمل و نقل و تأمین کالاها هر 48 ساعت یک‌بار مورد بررسی قرار می‌گیرد تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیش‌بینی کمبود گندم و جو از بهمن‌ماه سال گذشته انجام شده بود، گفت: اقدامات لازم از جمله ثبت سفارش و تأمین منابع در همان زمان انجام گرفته و روند تأمین این اقلام توسط شرکت‌های دولتی با نظم و ثبات در حال پیگیری است.
نوری افزود: اخیراً ابهاماتی درباره قیمت‌گذاری و ارز ترجیحی نهاده‌ها به وجود آمده بود که با تصمیم‌گیری‌های انجام‌شده، نهاده‌های دامی تا پایان سال با همان نرخ قبلی 28 هزار و 500 تومان عرضه خواهند شد.
همچنین خرید و فروش در سامانه بازارگاه به‌زودی از سر گرفته می‌شود.
هیچ کمبودی در تأمین نهاده‌های دامی وجود نخواهد داشت
وزیر جهاد کشاورزی خطاب به فعالان حوزه دام و طیور گفت: نگران کمبود نهاده یا حذف دام‌های مولد نباشید؛ با توجه به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته، از جمله افزایش واردات گندم و جو، هیچ کمبودی در تأمین نیازهای شما وجود نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: فرآیند ثبت سفارش و تأمین نهاده‌ها تحت نظارت دقیق انجام می‌شود و حتی برخی دستگاه‌ها خارج از وزارتخانه نیز بر این موضوع نظارت دارند تا هیچ خللی در تأمین این محصولات در کشور به وجود نیاید.
نوری همچنین با اشاره به موضوع مازاد تولید برخی اقلام کشاورزی، گفت: در خصوص تخم‌مرغ، برنامه‌هایی برای صادرات این محصول اجرا شده و از روش‌های نوین برای جمع‌آوری و عرضه آن بهره گرفته‌ایم.
با توجه به اینکه برخی کشورهایی که پیش‌تر مشتری ما بودند، اکنون تولیدکننده شده‌اند، به دنبال یافتن بازارهای صادراتی جدید هستیم.
ظرفیت گیاهان دارویی؛ فرصتی برای اصفهان در شرایط کم‌آبی
وی در ادامه با اشاره به محدودیت منابع آبی و خاکی در اصفهان، گفت: راهکار عبور از بحران، دانش‌بنیان شدن کشاورزی است؛ نمونه‌های موفقی از کشاورزی دانش‌بنیان، به‌ویژه گلخانه‌های های‌تک وجود دارد که با بازدهی بالا، سرمایه‌گذاری اولیه را در کمتر از سه سال بازمی‌گردانند.
وزیر جهاد کشاورزی از سرمایه‌گذاران خواست تا اعتماد بیشتری به بخش کشاورزی به‌ویژه در زمینه فناوری داشته باشند و ادامه داد: امروز کشاورزی پیشرفته نه‌تنها امکان‌پذیر، بلکه سودآور است و ما انتظار داریم نخبگان علمی، پژوهشگران و کشاورزان نوآور استان‌هایی نظیر اصفهان، در ارائه راهکارهای جدید برای مدیریت بهینه مصرف آب پیشگام باشند.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود ظرفیت بالای گیاهان دارویی در برخی استان‌ها را یادآور شد و تصریح کرد: این بخش می‌تواند در شرایط کم‌آبی به‌ویژه برای استان‌هایی مانند اصفهان، فرصتی اقتصادی و پایدار محسوب شود.
ما در وزارتخانه از توسعه این حوزه حمایت می‌کنیم.
نوری در بخش پایانی سخنان خود به موضوع اختیارات محلی و تقویت نقش استان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها اشاره کرد و گفت: دولت متعهد است اختیارات بیشتری به استان‌ها واگذار کند و هر جا لازم باشد، نظرات فعالان اقتصادی در فرآیند تصمیم‌سازی لحاظ خواهد شد.
وی افزود: ما آماده‌ایم با همراهی شما فعالان اقتصادی، تصمیمات مناسب‌تری اتخاذ کنیم.
اگر پیشنهادی برای بهبود فرآیندها دارید، خوشحال می‌شویم با هماهنگی‌های لازم آنها را بررسی کنیم و در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ کنیم.
انتهای پیام/170/.