خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش 75 کیلومتری مسیر الشتر به بروجرد در صورت اجرای پروژه تونل اسپژ

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 02 مرداد 1404 - 17:30
با اجرای پروژه تونل اسپژ، فاصله الشتر به بروجرد از 150 به 75 کیلومتر کاهش می یابد؛ پروژه ای که با وجود حفاری 1100 متر از 1970 متر تونل، پس از سال ها هنوز به دلیل نبود اعتبار، در وضعیت نیمه فعال قرار دارد.
پروژه،تونل،مسير،تومان،كاهش،شهرسازي،كيلومتر،الشتر،1403،ميرزاي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در دل سلسله کوه‌های زاگرس، پروژه‌ای به نام تونل اسپژ سال‌هاست وعده کوتاه‌سازی مسیر پرپیچ‌وخم الشتر به بروجرد را داده اما در میان کمبود اعتبارات و توقف‌های مکرر، همچنان درگیر روزمرگی اداری است.
این تونل که می‌تواند فاصله 150 کیلومتری بین الشتر و بروجرد را به 75 کیلومتر کاهش دهد، سال 1394 با قراردادی به ارزش 41 میلیارد و 800 میلیون تومان آغاز شد و اگرچه در سه سال ابتدایی، روند فعال داشت، اما به تدریج با کاهش تخصیص منابع، پروژه به حالت نیمه‌فعال درآمد.
به گفته عنایت‌الله میرزایی، سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی لرستان: طول کل تونل اسپژ یک‌هزار و 970 متر است که تاکنون یک‌هزار و 100 متر آن حفاری شده و پیشرفت فیزیکی پروژه حدود 36 درصد است.
میرزایی با اشاره به روند هزینه‌کرد این پروژه می‌گوید: پیمانکار تاکنون نزدیک به 11 میلیارد تومان از مبلغ اولیه قرارداد را هزینه کرده و حدود 60 میلیارد تومان نیز از محل تعدیل قرارداد دریافت کرده است و در مجموع هزینه‌کرد این پروژه به 80 میلیارد تومان رسیده است.
نکته مهم اینجاست که پروژه در سال‌های 1400 تا بخشی از 1403 به صورت نیمه‌فعال ادامه داشته اما برای سال 1403 و 1404 هیچ اعتباری برای آن منظور نشده است.
این در حالی است که این پروژه می‌تواند به عنوان شاه‌راه ارتباطی، نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفر و توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.
سرپرست راه و شهرسازی لرستان درباره مسیرهای منتهی به تونل می‌گوید: در خصوص مسیرهای قبل و بعد از تونل، تاکنون مشاور منسجمی برای طراحی مسیرها وجود نداشته یا در صورت وجود، مستندات آن در اختیار اداره کل راه و شهرسازی نیست.
وی اضافه می‌کند: در حال حاضر حدود 15 کیلومتر مسیر پیش از تونل و 16 کیلومتر مسیر پس از آن، جزو محورهای اصلی پروژه محسوب می‌شود و بیشتر عملیات راه‌سازی بر بستر جاده‌های موجود انجام خواهد شد.
اما واقعیت این است که با وجود اهمیت راهبردی این پروژه، تونل اسپژ همچنان به دلیل نبود تخصیص اعتبار و ضعف در یکپارچگی مطالعات مسیر، از ایفای نقش خود در کوتاه‌سازی مسیر و توسعه منطقه بازمانده و فعلاً در انتظار تصمیمی برای تأمین منابع و تعیین تکلیف نهایی قرار دارد.
انتهای پیام/