کاهش 20 درصدی بافتهای فرسوده در کشور/گسترش بیرویه سکونتگاههای غیررسمی - تسنیم
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از کاهش 20 درصدی بافت های فرسوده طی چهار سال در قانون برنامه هفتم توسعه در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عصر امروز در دومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان که در سالن جلسات شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در قانون موضوعی مطرح شده که برآمده از تجارب جهانی است که ایران برای توسعه شهری نیاز به اقدام مشترک دارد.
یکی از آسیبهای توسعهای، موازیکاری و پخش شدن و رودرشدن پروژههاست.
وی با اشاره به اینکه نظام این حوزه نگاه از پایین به بالاست، افزود: در صورت تخصیص اعتبار این شرکت میتواند پروژههای زیادی را اجرا و تحول ایجاد کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، سالیانه باید چهار درصد از مساحت بافتهای ناکارآمد شهری کاهش پیدا کند و در نهایت 20 درصد از این بافتها در طول برنامه بازآفرینی میشوند، تصریح کرد: متاسفانه با این وجود، اعتبارات این حوزه بسیار پایین است و تنها با کار مشارکتی و همکاری مدیریت شهری، میتوان نوسازی کرد.
وی با تاکید بر اینکه راه و شهرسازی باید زمین در اختیار مسکن قرار دهد، گفت: کاهش سطح بافت فرسوده، تکمیل پروژههای نیمه تمام و تامین سرانهها و توزیع قیر رایگان و اختصاص به شهرداریها از دیگر رسالت ماست.
گلپایگانی با ذکر اینکه گرچه تولید و احداث مسکن برنامه مهم ماست، اما نوسازی بافتهای فرسوده نیز اقدامی در این جهت بوده که با احیا، تمایل به ساخت مسکن نیز بیشتر میشود، بیان کرد: تا 22بهمن دو مدرسه در قروه و بیجار و پروژه آغه زمان سنندج که سالهاست تعطیل شده و نارضایتی مردم ایجاد کرده، تا 22 بهمن امسال افتتاح کرده و ساخت پروژه مدرسه در سقز و در صورت رفع زمین پروژه بانه، استارت خواهیم زد.
وی قول داد که هر چقدر قیر رایگان نیاز استان باشد تخصیص دهد، با کمک شهرداریها میتوان ظرف 3سال کوچه خاکی نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درباره برنامههای شرکت برای تأمین مسکن در بافتهای ناکارآمد، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف کلیدی شرکت، تأمین مسکن مقاوم و باکیفیت در کنار ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است.
وی بیان کرد: در فرآیند بازآفرینی، علاوه بر بهبود کالبدی محلهها، تأمین مسکن مناسب و ایمن برای ساکنان نیز در دستور کار قرار دارد.
گلپایگانی اظهار کرد: تأمین مسکن بهعنوان بخش جداییناپذیر از فرآیند بازآفرینی شهری، در کنار ارتقای سرانههای خدماتی و بهبود شرایط اجتماعی محلهها، پیگیری خواهد شد.
معاون وزیر راه با اشاره به اینکه مشکلات نایسر، حسنآباد و دره سیدحسین سنندج با اعتبارات موجود نوسازی نمیشود، عنوان کرد: 45درصد جمعیت شهر سنندج در بافت فرسوده زندگی میکند و باید اعتبارات ویژه اختصاص داده شود؛ استانهایی که نتوانند تا اواخر شهریورماه اعتبار خود را جذب کنند به کردستان اختصاص خواهم داد.
از محل پروژه ماده 23 نیز میتوانیم 300 تا 400 میلیارد تومان جذب کنیم.
گلپایگانی با اشاره به گسترش بیرویه در سکونتگاههای غیررسمی، خواستار جلوگیری از این معضل و ساختوسازهای غیرمجاز شد و تذکر داد: اگر شهرداری با ساختوساز غیرقانونی مقابله نکند مرتکب ترک فعل میشود، ما برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در 700 کیلومتر تهران جنگیدیم.
انتهای پیام/481/