خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یونان به ترکیه درباره طرح دفاعی اتحادیه اروپا هشدار داد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 02 مرداد 1404 - 15:41
یونان به ترکیه هشدار داده است که در صورت عدم دریافت تضمین‌های لازم مبنی بر عدم استفاده آنکارا از تسلیحات علیه آتن، ممکن است دسترسی ترکیه به صندوق دفاعی اتحادیه اروپا را مسدود کند.
تركيه،اروپا،يونان،دفاعي،اتحاديه،موافقت،آلمان،خريد،ميتسوتاكيس ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - تنش‌های تاریخی بین یونان (عضو اتحادیه اروپا) و همسایه آن ترکیه بر سر حقوق حاکمیتی در دریای اژه و اخیراً نیز بر سر اکتشافات انرژی و مهاجرت ادامه دارد.
ترکیه که عضو ناتو، اما نه اتحادیه اروپا است، از نظر فنی واجد شرایط دسترسی به منابع مالی صنایع دفاعی اتحادیه اروپا و برنامه‌های خرید مشترک تحت ابتکار ۱۵۰ میلیارد یورویی (۱۷۶ میلیارد دلاری) "اقدام امنیتی برای اروپا" (SAFE) است.
با این حال، کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان، شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که کشورش در صورت ادامه تهدیدات جنگی ترکیه علیه یونان و زیر سوال بردن حاکمیت آتن در دریای اژه، اجازه مشارکت ترکیه در این طرح دفاعی را نخواهد داد.
این رهبر محافظه‌کار در مصاحبه با شبکه اسکای تی‌وی تأکید کرد: یونان چنین اجازه‌ای نخواهد داد.
ترکیه همواره یونان را در صورت گسترش یکجانبه آب‌های سرزمینی خود در دریای اژه با تهدید جنگ رو‌به‌رو کرده است.
میتسوتاکیس خاطرنشان کرد که برای دسترسی ترکیه به منابع SAFE، موافقت تمام ۲۷ عضو اتحادیه اروپا الزامی است و گفت: اتفاق آرا لازم است.
اظهارات او چند ساعت پس از آن مطرح شد که آلمان از موافقت خود با تحویل جنگنده‌های یوروفایتر تایفون به ترکیه خبر داد.
ترکیه سال‌هاست برای خرید ۴۰ فروند از این جنگنده‌ها - که توسط کنسرسیومی متشکل از آلمان، انگلیس، ایتالیا و اسپانیا ساخته می‌شوند - مذاکره می‌کند.
جنگنده‌های تایفون قرار است در انگلیس ساخته شوند و لندن نقش اصلی در مذاکرات دارد.
همه اعضای کنسرسیوم باید موافقت خود با این فروش را اعلام کنند و آلمان که به دلیل جنگ اسرائیل در غزه با ترکیه اختلاف نظر دارد، تاکنون مخالفت کرده بود.
پس از موافقت آلمان، وزرای دفاع ترکیه و انگلیس روز چهارشنبه در استانبول توافق اولیه‌ای برای تحویل این جنگنده‌ها امضا کردند.
میتسوتاکیس گفت اگرچه یونان در صورت لزوم می‌تواند دسترسی ترکیه به منابع SAFE را مسدود کند، اما نمی‌تواند مانع معامله یوروفایتر شود.
با این حال، آتن می‌تواند شرایطی را اعمال کند.
او افزود: ترکیه کشوری بزرگ با صنایع دفاعی قدرتمند است.
اگر کسی فکر می‌کند می‌تواند هرگونه خرید تجهیزات دفاعی توسط ترکیه را مسدود کند، سخت در اشتباه است.
چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده و نمی‌تواند رخ دهد.
اما آنچه ممکن است اتفاق بیفتد این است که متحدان اروپایی خود را آگاه کنیم که در مورد نحوه تحویل، استفاده احتمالی و پشتیبانی آینده این جنگنده‌ها شرایط و احتمالاتی وجود خواهد داشت.
اتحادیه اروپا مجموعه‌ای از ابتکارات را برای جمع‌آوری تا ۸۰۰ میلیارد یورو به منظور تقویت دفاع اعضای خود راه‌اندازی کرده است.
برنامه SAFE با بودجه ۱۵۰ میلیارد یورویی برای تقویت توان‌های دفاعی اروپا و کاهش وابستگی به ناتو و ایالات متحده طراحی شده است.
این طرح وام‌های کم‌بهره برای خرید تجهیزات ارائه می‌دهد و می‌تواند کشور‌های ثالثی مانند ترکیه را که با اتحادیه اروپا مشارکت امنیتی و دفاعی دارند، شامل شود.
منبع: العربیه انگلیسی