صنعتگران کهگیلویه و بویراحمد از قطعی برق و مشکلات تولید میگویند - تسنیم
صنعتگران کهگیلویه و بویراحمد مشکلات عدیده خود در حوزه تولید، زیرساخت ها و قوانین را مطرح کردند و خواستار حمایت جدی تر دولت شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، صنعتگران استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشکلات عدیده خود در حوزه تولید، زیرساختها و قوانین از جمله قطعی برق، کمبود تسهیلات و قوانین دست و پاگیر را مطرح کردند و خواستار حمایت جدیتر دولت شدند.
این نشست که با حضور فعالان اقتصادی، مدیران دولتی و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد، به محلی برای بیان صریح مشکلات و چالشهای پیش روی تولیدکنندگان استان تبدیل شد و مهمترین نگرانی مطرح شده در این نشست، قطعی مکرر برق بود که به گفته صنعتگران، ضربهای جدی به صنایع وارد کرده است.
قطعی مکرر برق؛ تهدید مستمر تولیدات
به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای حاضرین، قطع مداوم برق صنایع در استان عنوان شد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در این خصوص گفت: از یک ماه گذشته، برق صنایع قطع شده و این موضوع نگرانکننده است و واقعیت امر این وضعیت نه تنها بهرهوری را کاهش داده، بلکه برخی از کارخانهها را در خطر تعطیلی قرار داده است.
عبدالله قبادی با انتقاد از نگاه توسعهنیافتگی مرکز، افزود: نقش توسعهای و توجه لازم به استان وجود ندارد، در حالی که امکانات و ظرفیتهای قابل توجهی در بخش تولید داریم، اما حمایت کافی نمیشود.
وی با اشاره به همکاری خوب شرکت برق استان در گذشته، از وخیمتر شدن اوضاع در یک ماه اخیر ابراز نگرانی کرد و خواستار معافیت شهرکهای صنعتی از قطعی برق شد.
مسائل مالی، تسهیلات و قوانین دستوپاگیر
صنعتگران بر ضرورت تزریق منابع مالی و تسهیلات ویژه تأکید کردند، مدیرکل صمت استان از اثر مثبت مجوزهای پتروشیمی بر رشد سرمایهگذاری خبر داد، اما همزمان خواستار افزایش سقف تسهیلات برای حمایت از تولید شد.
برخی نمایندگان تولیدکنندکان، ضمن ابراز ناراحتی از وضعیت صدور مجوزهای تولید، تأکید کردند که فرآیندهای اداری و قوانین جاری، موجب کندی و دشواری فعالیتهای تولیدی شده است.
یک تولیدکننده تجهیزات، از جولان کالاهای قاچاق و وضعیت نابسامان بازار انتقاد کرد و اظهار داشت: قوانین باید به گونهای اصلاح شود که تولیدکنندگان بتوانند راحتتر فعالیت کنند.
تولیدکنندگان از وضعیت نامناسب زیرساختهای استان، مخصوصاً جادهها و شبکه ارتباطات گلایه کردند و یکی از تولیدکنندگان آبمعدنی گفت: برای کارخانهمان جاده مناسب نداریم، در حالیکه هزینههای ترانزیت هر روز سر به افزایش میگذارد.
همچنین افزایش هزینههای جابهجایی کالا، به ویژه در مسیرهای ترانزیتی به عنوان مانعی بزرگ در مسیر توسعه تولید عنوان شد.
یکی از تولیدکنندگان قیر به نحوه حمایت از کارگران و توسعه اشتغالزایی اعتراض کرد: حمایت لازم برای اشتغالزایی صورت نمیگیرد و کارگران ما در وضعیت نابسامان هستند.
او خواستار تسهیل در مسیر حمایتهای دولتی و خصوصی شد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای استان نیز درخواست تسهیل در تخصیص زمین برای برپایی نمایشگاهها و همچنین ایجاد پایانههای صادراتی جهت توسعه بازارهای خارجی را مطرح کردند.
عزیزالله فتحی تأکید کرد که نیاز است دولت کمک کند تا این زیرساختها فراهم شود.
در این نشست، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت پس از شنیدن درخواستها و نگرانیها، وعده پیگیری و بررسی وضعیت استان را داد و گفت: تمام تلاش ما بر حمایت از تولیدکنندگان است، اما نیازمند همکاری و همراهی همه دستگاهها و بخشهای استانی هستیم.
وی افزود: در حال حاضر شرایط اقتصادی و قوانین نیازمند اصلاح است و باید برای بهبود وضعیت تولید، تسهیلات و امکانات لازم در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، در پایان صنعتگران استان بر ضرورت توجه ویژه دولت و اصلاح ساختارهای قانونی، بهبود زیرساختها و ارائه تسهیلات مؤثر تأکید کردند تا بتوانند بر مشکلات فایق آیند و توسعه اقتصادی استان را رقم بزنند.
انتهای پیام /