دانشگاه آزاد البرز الگوی بودجهریزی/ بروکراسی اداری، مانع اصلی تحول - تسنیم
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر، موفق ترین استان در حوزه برنامه وبودجه، البرز بوده و این موفقیت در درجه اول حاصل مدیریت اثربخش دکتر کلانتری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی امروز در بیست و دومین جلسه هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به شیوه مدیریتی شهید محمدمهدی طهرانچی گفت: او هر سال بررسی بودجه را از استان البرز آغاز میکرد، چراکه این استان همیشه منظمترین و جدیترین عملکرد را در فرآیندهای برنامهریزی و مالی داشته است.
وی با اشاره به اینکه ما نیز امسال با پیروی از همین سنت، جلسات بودجه را از این استان آغاز کردهایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، موفقترین استان در حوزه برنامهوبودجه، البرز بوده و این موفقیت در درجه اول حاصل مدیریت اثربخش دکتر کلانتری است.
با این حال، بسیاری از استانهای دیگر با مسائل بسیار پیچیدهتر و چالشبرانگیزتری درگیر هستند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به موانع ساختاری در دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در کنار این موفقیتها، نباید از چالشهای بزرگ ساختار اداری دانشگاه غافل شد.
رؤسای دانشگاه در برخی استانها، از جمله البرز، با لایههای پیچیدهای از بروکراسی دستوپنجه نرم میکنند.
شهید طهرانچی نیز تا آخرین روزهای حیاتش درگیر همین موضوع بود.
همایون ضمن یادآوری آخرین دیدار خود با شهید طهرانچی اظهار کرد: در عصر چهارشنبهای که با وی دیدار داشتم، موضوع بحث ما همین مشکلات اداری بود.
شهید طهرانچی میگفت هر بار که کاری را آغاز میکنم، به مانع جدیدی برمیخورم و ناچارم پروژه تازهای برای رفع آن مانع راه بیندازم.
ساختار موجود بهقدری پیچیده و درهمتنیده بوده که اصلاح آن کاری بس دشوار است.
وی با اشاره به اهمیت تحول در سازمان، اصلاح ساختار، بهویژه در سطح فرهنگ سازمانی را یکی از دشوارترین امور دانست و بیان کرد: با این حال، یکی از دستاوردهای مهم دوره مدیریت شهید طهرانچی، تلاش برای باز کردن گرههای نظام اداری بود.
اگرچه هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم، اما گامهای مؤثری برداشته شده و این مسیر باید با جدیت ادامه پیدا کند.
دانشگاههای موفق جهان وابستگی به شهریه ندارند
حسین کلانتری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز بر ضرورت ایجاد تحولات ساختاری و اقتصادی در دانشگاهها تأکید و شهید طهرانچی را استادی برجسته در تمدنسازی، مدیری پیشرو در تحول و الگویی الهامبخش معرفی کرد و ادامه داد: مسیر تعالی دانشگاه آزاد اسلامی که وی آغازگر آن بود، امروز با عزمی راسختر در استان البرز پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه تحول در نظام آموزشی بدون تغییر در مدل اقتصادی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: دانشگاههای موفق جهان دیگر به شهریه وابستگی ندارند.
دانشگاههایی مانند MIT، آکسفورد و دانشگاه ملی سنگاپور، از طریق مدلهای درآمدزایی پایدار و متنوع به استقلال مالی دست یافتهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز خاطرنشان کرد: در همین راستا، دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز با گسترش پروژههای پژوهشی بروندانشگاهی، انعقاد قراردادهای صنعتی، تجاریسازی فناوری شرکتهای دانشبنیان و استفاده بهینه از فضاهای فیزیکی، گامهای مؤثری در جهت کاهش وابستگی به شهریه برداشته است.
کلانتری به افزایش قابل توجه جمعیت دانشجویی استان البرز اشاره کرد و افزود: این تعداد از 34 هزار نفر در سال 1400 به 58 هزار نفر در سال جاری رسیده است.
با توجه به توسعه واحدهای دانشگاهی در فردیس، طالقان، هشتگرد و نظرآباد و برنامهریزی برای راهاندازی پردیس محمدشهر، دستیابی به جمعیت 66 هزار دانشجو در آینده نزدیک دور از دسترس نیست.
وی بیان کرد: در حال حاضر، بیش از هشت هزار دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در استان مشغول به تحصیل هستند.
ترکیب اعضای هیئت علمی استان نیز شامل 18 استاد تمام، 57 دانشیار، 373 استادیار، 6 مربی و 70 عضو هیئت علمی وابسته است.
همچنین، یک هزار و 260 دستیار آموزشی (دانشجویان دکتری) در سیستم دانشگاهی فعال هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از تحقق 108 درصدی بودجه سال جاری خبر داد و اعلام کرد: درآمد مصوب امسال یک هزار و 300 میلیارد تومان بود که عملکرد واقعی به یک هزار و 429 میلیارد تومان رسید.
هزینهها نیز با کاهش قابل توجهی از 912 میلیارد تومان پیشبینیشده به 740 میلیارد تومان رسید.
کلانتری عنوان کرد: برای سال آینده، بودجهای معادل 2 هزار و 200 میلیارد تومان و هزینهای برابر با یک هزار و 300 میلیارد تومان پیشبینی شده است که این شکاف مثبت درآمد - هزینه، منابع لازم را برای سرمایهگذاری در پروژههای عمرانی و توسعهای فراهم میسازد.
ساخت هنرستان مهارتی جدید
وی با اشاره به پروژههای پیشبینیشده برای استفاده از مازاد درآمدها آنها را شامل احداث ساختمان آموزشی 10 هزار مترمربعی در مجتمع دانشگاهی کرج، توسعه گلخانه هیدروپونیک واحد کرج، ساخت هنرستان مهارتی جدید، خرید یا ساخت ساختمان آموزشهای کوتاهمدت در کرج و بازسازی رستورانهای دانشگاه دانست.
کلانتری اظهار کرد: احداث مسکن برای اعضای هیئت علمی و کارکنان، توسعه مراکز نوآوری و سراهای فناوری، راهاندازی کلینیک خودرویی و گلخانه در هشتگرد، فعالسازی حوزه دام، طیور و آبزیان در طالقان، ساخت مرکز نان کامل در نظرآباد، خرید ساختمان آموزشی در فردیس و توسعه فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و کارآفرینی از دیگر پروژهها هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به تخصیص 10.6 میلیارد تومان برای فعالیتهای فرهنگی و 5.5 میلیارد تومان برای فعالیتهای ورزشی دانشجویان ابراز امیدواری کرد که این اعتبارات در فعالیتهای تأثیرگذار هزینه شوند و بر عزم جدی مجموعه استان برای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی البرز به دانشگاهی پیشرو، تولیدمحور و الهامبخش در سطح ملی و بینالمللی تأکید کرد.
در این جلسه، علاوه بر تصویب بودجه سال مالی 1405-1404 دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، طرحهای مهمی نیز به تصویب هیئتامنای استان رسید.
از جمله این مصوبات میتوان به تأسیس آزمایشگاه پردازش سریع، مرکز تحقیقاتی مطالعات میانرشتهای سبک زندگی اسلامی ایرانی با تأکید بر جایگاه خانواده و ساخت یا خرید ساختمان آموزشهای کوتاهمدت اشاره کرد.
دیگر طرحهای مصوب شامل ایجاد شرکت عمرانی با مدیریت اعضای هیئت علمی و متخصصان دانشگاهی در واحد کرج، گلخانه و درمانگاه هشتگرد، راهاندازی پروژه دام، طیور و آبزیان در طالقان، تولید انواع نان کامل در نظرآباد، بهسازی مسجد و فضای محیطی آن در واحد کرج و تأسیس خانه فرهنگ در واحد کرج میشوند.
طرحهای راهاندازی پارک بانوان در واحد کرج، ایجاد 10 فضای فناوری در محیط دانشگاه در واحد کرج، تأسیس مرکز ترویج آثار مقام معظم رهبری در واحد کرج، تأسیس مرکز تحقیقاتی شهدای دانشجوی استان البرز، تأسیس خانه نشریات دانشجویی استان و بررسی تمدید حکم اعضای کمیسیون دائمی دانشگاه آزاد اسلامی البرز نیز به تصویب رسیدند.
انتهای پیام/