خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مشاوران املاک مجاز به تنظیم قرارداد دستی نیستند

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 02 مرداد 1404 - 13:30
رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان گرگان گفت: طبق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول ، مشاوران املاک مجاز به تنظیم قرارداد دستی نیستند و باید از طریق سامانه «کاتب» اقدام کنند.
مشاوران،قانون،سامانه،املاك،ثبت،كاتب،گرگان،طاهري

حمیدرضا طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان، با اشاره به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اظهار کرد: این قانون که از تیرماه سال گذشته اجرا شده، هنوز برای بسیاری از مردم ناشناخته است.
بارها تاکید کرده‌ایم که نیاز به فرهنگ‌سازی جدی دارد و صداوسیما و شهرداری‌ها باید اطلاع‌رسانی کنند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان گرگان افزود: طبق این قانون، مشاوران املاک مجاز به تنظیم قرارداد دستی نیستند و باید از طریق سامانه «کاتب» اقدام کنند.
سامانه کاتب دسترسی آنلاین به ثبت اسناد، ثبت احوال، کد پستی و احراز هویت دارد و در تعیین مالکیت به ما بسیار کمک می‌کند.
وی گفت: اما برخی افراد به‌دلیل ناآگاهی، تفاسیر اشتباه از قانون دارند.
این قانون فقط شامل اسناد رسمی سبزرنگ صادرشده از سوم تیر 1403 به بعد است.
وی ادامه داد: هم‌اکنون نیز 14 نوع قرارداد یکسان در سامانه بارگذاری شده که صرفا مشاوران املاک امکان تنظیم آن‌ها را دارند.
طاهری گفت: با وجود سامانه‌های متعدد و قوانین جدید، چالش‌ها بیشتر شده؛ هم برای مشاوران و هم برای مردم.
یکی از مشکلات ما، تعدد این سامانه‌هاست.
وی بیان کرد: مثلا سامانه‌ای به‌نام «خودنویس» برای ثبت قراردادها راه‌اندازی شده که متاسفانه به‌دلیل خودکاربری بودن، بستر سوءاستفاده شده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان گرگان گفت: افراد برای دریافت وام ودیعه، قراردادی سوری می‌نویسند تا کد رهگیری بگیرند و این موضوع بازار اجاره را از کنترل خارج می‌کند.
وی گفت: در مقابل، سامانه «کاتب» با امکانات احراز هویت و استعلام مالکیت، دقیق‌تر و قابل‌اتکاتر است، اما آن هم با مشکلاتی مثل قطعی اینترنت و فرایند سخت تأیید روبه‌روست.
انتهای پیام/