خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سامانه‌های متعدد حوزه‌های کسب‌وکار باید اصلاح و یکپارچه‌سازی شود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 02 مرداد 1404 - 11:53
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از مهم ترین مسأله های اقتصادی، تعدد سامانه های حوزه های کسب وکار، تجارت و کشاورزی است.
استان،اقتصادي،اشاره،رمضاني،كشاورزي،مديريت،توسعه،دولت،رئيس،سا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، یحیی رمضانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری، در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به وضعیت اقتصادی استان، اظهار کرد: امروز اگر پیشران‌های اقتصادی استان فعال شده‌اند، نتیجه تلاش‌ها و پیگیری‌های دلسوزانه مسئولان است که با شناخت دقیق از ظرفیت‌های استان، نقش مؤثری در جهت‌دهی به برنامه‌ها داشته‌اند.
رمضانی با اشاره به چالش‌های کلان اقتصادی استان تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسأله‌های اقتصادی، تعدد سامانه‌های ناکارآمد در حوزه‌های کسب‌وکار، تجارت و کشاورزی است که موجب سردرگمی فعالان اقتصادی شده و ضرورت اصلاح و یکپارچه‌سازی آن‌ها احساس می‌شود.
وی از چالش‌های دیگر به کم‌توجهی به حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط، و مداخلات گسترده دولت در بازار اشاره کرد و گفت: تغییرات مکرر قوانین، قیمت‌گذاری‌های دستوری بدون پشتوانه و ارجحیت نهادهای خصولتی بر بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری را با ریسک جدی مواجه کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تأکید بر ضعف زیرساخت‌ها مطرح کرد: استان فاقد راه‌آهن و آزادراه است و با بحران مزمن آب، ضعف در حمل‌ونقل، ناپایداری کشاورزی، و بهره‌وری پایین اقتصادی مواجه است.
ما هنوز در بحث توسعه صنعتی، با فقدان زیرساخت‌های کلیدی روبه‌رو هستیم و نیاز به ورود جدی دولت وجود دارد.
وی با اشاره به سهم ناچیز استان در تولید ناخالص داخلی کشور (حدود 0.73 درصد) ادامه داد: ناترازی مهاجرت یکی از جدی‌ترین تهدیدات آینده اقتصادی استان است؛ طی سال‌های اخیر، بیش از 47 هزار نفر از استان خارج شده‌اند و جای آن‌ها را 42 هزار نیروی غیرمولد پر کرده‌اند، درحالی‌که 68 هزار نیروی متخصص نیز مهاجرت کرده‌اند.
رمضانی همچنین به سهم بالای اشتغال غیررسمی اشاره کرد و افزود: در چنین وضشعیتی، انتظار می‌رود نگاه ملی به توسعه استان، مبتنی بر واقعیت‌های میدانی باشد و تصمیمات اسناد آمایشی و نظریه‌های پایه مورد توجه قرار گیرد.
وی با انتقاد از عدم اجرای برخی مصوبات سفر ریاست‌جمهوری، به‌ویژه در حوزه صنعت، فعال‌سازی منطقه ویژه اقتصادی استان را یکی از مطالبات اساسی عنوان کرد و افزود: این منطقه می‌تواند شاخص‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان را متحول کند، اما همچنان در فضای راکد قرار دارد.
رمضانی در ادامه خواستار توجه به برندسازی محصولات استراتژیک مانند بادام و شیلات، ارتقاء اختیارات رؤسای بانک‌های استانی، و تمرکز حساب‌های مالیاتی و بانکی پروژه‌های بزرگ صنعتی در استان شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به ظرفیت توسعه صنایع تبدیلی، گفت: 21 درصد تولید ناخالص داخلی استان در بخش کشاورزی است، اما به دلیل عدم تکمیل زنجیره ارزش، این مزیت به رشد پایدار تبدیل نشده است.
انتهای پیام/7540