خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقال صدور گواهی انحصار وراثت به ثبت‌احوال، گامی مهم در مسیر قضازدایی

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | پنجشنبه، 02 مرداد 1404 - 07:06
ابوترابی با اشاره به اهمیت راهبرد قضازدایی، انتقال مسئولیت صدور گواهی انحصار وراثت به سازمان ثبت‌احوال از سوم مردادماه را نمونه‌ای موفق از این راهبرد برشمرد.
قضائي،گواهي،امور،قضازدايي،وراثت،ابوترابي،انحصار،ثبت،دستگاه،ا ...

باشگاه خبرنگاران جوان - ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به چالش‌های اساسی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در خصوص حجم بالای پرونده‌های ورودی به مراجع قضائی، گفت: حجم انبوه پرونده‌ها، نه تنها موجب فرسایش منابع انسانی و مالی دستگاه قضائی شده، بلکه به اطاله دادرسی، کاهش کیفیت رسیدگی‌ها و نارضایتی عمومی از نظام عدالت منجر شده است.
برای حل این مشکل، یکی از راهبرد‌های کلیدی و تحول‌آفرین، قضازدایی از امور فاقد ماهیت قضائی است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس افزود: در حال حاضر، بخشی از اموری که به دستگاه قضائی ارجاع می‌شود، ماهیت قضائی و ترافعی ندارند و صرفاً به دلیل رویه‌های سنتی، خلأ نهادی یا ضعف در زیرساخت‌های اداری وارد سیستم قضائی شده‌اند.
این امور می‌توانند به دستگاه‌های غیرقضائی مرتبط واگذار شوند تا به صورت تخصصی و هوشمند رسیدگی شوند.
ابوترابی به یکی از نمونه‌های موفق این راهبرد اشاره کرد و گفت: یکی از این نمونه‌ها، قضازدایی از صدور گواهی انحصار وراثت است.
بر اساس بند (ث) ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم، از ۳ مردادماه، مسئولیت صدور گواهی انحصار وراثت به سازمان ثبت احوال منتقل خواهد شد، چرا که اطلاعات اصلی موضوع این گواهی یعنی مشخصات متوفی و وراث وی در اختیار سازمان ثبت احوال قرار دارد.
وی ادامه داد: از مزایای مهم رویه جدید این است که گواهی انحصار وراثت، بدون نیاز به درخواست، حداکثر ظرف ۲۰ روز پس از ثبت فوت فرد و به صورت کاملا الکترونیکی صادر می‌شود و دیگر خبری از فرایند‌های کاغذی و حضوری نخواهد بود.
ابوالفضل ابوترابی در پایان گفت: پیگیری سیاست قضازدایی نه تنها بار دستگاه قضائی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث تسهیل در روند کار مردم و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در دستگاه‌های اداری خواهد شد.
امیدواریم که در آینده شاهد گسترش این اقدامات اصلاحی در سایر بخش‌ها نیز باشیم.