پاسخ جدید حماس به طرح آتش بس؛ 3 اختلافی که هنوز پابرجاست
حماس اعلام کرد که پاسخ جدید گروههای فلسطینی به طرح آتش بس را به میانجی گرها اعلام کرده است، پاسخی که منابع امنیتی رژیم صهیونیستی از آن خشنود نیستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جنبش حماس بامداد امروز (پنج شنبه) اعلام کرد که دقایقی پیش، پاسخ خود و دیگر گروههای فلسطینی به پیشنهاد آتشبس را به میانجیگران ارائه کرده است.
این جنبش در بیانیهای کوتاه اعلام کرد: «جنبش حماس دقایقی پیش پاسخ خود و پاسخ گروههای فلسطینی به پیشنهاد آتشبس را به برادران میانجی تحویل داد.»
سه مانع اصلی در مذاکرات دوحه برای آتشبس در غزه
منابع امنیتی رژیم صهیونیستی پاسخ حماس به پیشنهاد آتشبس و تبادل اسرا را «کاملاً ناکافی» توصیف کردهاند و گفتهاند شکافهایی جدی مانع از دستیابی به توافق نهایی شده است.
به گفته منابع آگاه اسرائیلی به واینت، محتوای این پاسخ به اطلاع مقامات ارشد اطلاعاتی این رژیم رسیده و نکات کلیدی آن به سطوح سیاسی و نظامی منتقل شده است.
از جمله مهمترین نقاط اختلاف، خواسته حماس برای عقبنشینی گستردهتر رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی از ماه مارس تاکنون و همچنین درخواست آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینی است؛ از جمله کسانی که اسرائیل آنها را «اسرای خطرناک» مینامد.
یکی از مهمترین گرههای مذاکرات، مربوط به تضمین پایان جنگ است.
حماس در پاسخ خود اعلام کرده که به تعهدات آمریکا اطمینان ندارد و هشدار داده که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ممکن است فشار کافی بر نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، برای پایان تهاجم نظامی وارد نکند.
یک منبع بلندپایه دیپلماتیک از یکی از کشورهای میانجی به روزنامه عبری معاریو گفته است که تعهدات آمریکا تنها بهصورت شفاهی ارائه شده و در متن رسمی توافق گنجانده نشدهاند، جز اشارهای کلی در انتهای آن.
این منبع افزود که واشنگتن وعده داده که آتشبس موقت 60 روزه را به توافقی دائمی تبدیل کند که شامل عقبنشینی کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه باشد، اما نبود مستندات کتبی بر تردیدهای حماس افزوده است.
در خصوص محور تبادل اسرا نیز، حماس خواهان آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینی از جمله شخصیتهای برجستهای است که اسرائیل آنها را «خطرناک» میداند.
این جنبش تأکید کرده که آزادی این افراد غیرقابل مذاکره است.
بر پایه گزارشهای امنیتی، فهرست نهایی اسرا هنوز ارائه نشده، اما در گفتوگوهای قبلی از «کلیدها» سخن رفته، یعنی دادن حق وتو به اسرائیل برای حذف برخی اسامی.
این مسئله نشان میدهد که اختلاف فقط بر سر تعداد اسرا نیست، بلکه درباره هویت آنها نیز اختلاف نظر وجود دارد.
از سوی دیگر در تلاشی برای پیشبرد روند گفتوگو، فرستاده آمریکا به خاورمیانه، استیو ویتکاف، راهی اروپا شده تا با شماری از رهبران و مقامات دیدار کند و قرار است در ادامه با وزیر امور راهبردی اسرائیل «ران درمر» نیز گفتوگو داشته باشد.
با وجود افزایش تنشها، برخی منابع از «خوشبینی محتاطانه» خبر دادهاند؛ خوشبینیای که بیشتر ناشی از تلاشهای میانجیگران است تا پیشرفت میدانی ملموس.
در همین حال، وبگاه عبری واینت دیروز گزارش داد که مذاکرات درباره توافق احتمالی مبادله اسرا روز چهارشنبه شاهد پیشرفت چشمگیری بوده است.
انتهای پیام/