خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 02 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات طرح کنست رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 01 مرداد 1404 - 21:12
رژیم صهیونیستی با تصویب طرح نمادین الحاق کرانه باختری و دره اردن به سرزمین های اشغالی، گام جدیدی در راستای ممانعت از تشکیل دولت مستقل فلسطینی برداشت.
الحاق،براتي،باختري،كرانه،رژيم،اسرائيل،مناطق،صهيونيستي،اقدام، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «منصور براتی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، در ویدیویی تحلیلی به بررسی اقدام عصر امروز کنست رژیم صهیونیستی در مسیر الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی می پردازد.
.
عصر چهارشنبه بررسی و رأی‌گیری طرح کنست رژیم صهیونیستی درباره اعمال حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری و دره اردن با 71 رای مثبت و 13 رای منفی به تصویب رسید که نشان‌دهنده ورود رسمی این پرونده به عرصه قانون‌گذاری و تلاش جدی جریان‌های تندرو برای تبدیل سیاست‌های الحاق به قوانین و سیاست عملی این رژیم است.
براتی می‌افزاید: هرچند پیشتر حمایت از چنین لوایحی عمدتاً محدود به جناح راست افراطی، احزاب صهیونیسم مذهبی و جریان قدرت یهودی بود، اما اکنون حمایت از الحاق این مناطق در میان سایر بخش‌های حزب حاکم و بخش قابل توجهی از جامعه شهرک‌نشین نیز رشد کرده و تخمین زده می‌شود که حمایت عمومی نسبت به این سیاست به بیش از 50 درصد رسیده باشد.
براتی همچنین تأکید می‌کند که لایحه فعلی صرفاً ماهیتی نمادین دارد و در تلاش است کابینه نتانیاهو را ملزم به برداشتن گام‌های عملی در راستای تسهیل زمینه‌های حقوقی و اداری الحاق رسمی کرانه باختری این مناطق کند.
از نگاه وی، این اقدام را باید گامی اساسی علیه راهکار دو دولتی و توافقات اسلو دانست؛ توافقاتی که براساس آن‌ها، تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف اداره موقت مناطق فلسطینی تأسیس شد.
با این حال، براتی خاطرنشان می‌سازد که نه تنها بعد از گذشت یک دوره کوتاه، اختیارات تشکیلات خودگردان افزایش نیافت، بلکه از سال 2010 به بعد محدودیت‌ها و کاهش قدرت این نهاد مشهود بود و اکنون اسرائیل رسماً به سوی قانونی‌کردن الحاق کرانه‌باختری پیش می‌رود؛ امری که به تضعیف کامل بنیادهای توافق اسلو و از بین رفتن اساس آن می‌انجامد.
واکنش کشورهای عربی و اسلامی به این اقدام، با توجه به اختلاف دیدگاه میان دولت‌های منطقه در قبال اسرائیل و روند عادی‌سازی اخیر، بعید است که هماهنگ و مؤثر باشد.
وی با اشاره به تجربه تاریخی الحاق بلندی‌های جولان در سال 1981 تأکید می‌کند اسرائیل اکنون همان مدل را در قبال کرانه باختری دنبال می‌کند تا از رهگذر قانون‌گذاری داخلی، کنترل خود را بر این مناطق تثبیت کند.
انتهای پیام/