خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 02 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد شیوع گسترده ویروس چیکونگونیا

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 01 مرداد 1404 - 17:58
سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد شیوع گسترده ویروس چیکونگونیا هشدار صادر کرد.
ويروس،جهاني،سازمان،بهداشت،چيكونگونيا،آلوارز،پشه،پيشگيرانه،جز ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد خطر همه‌گیری جهانی ویروس چیکونگونیا هشدار داده و بر لزوم اقدام فوری برای مهار این تهدید نوظهور بهداشتی تأکید کرده است.
این سازمان روز سه‌شنبه، ۲۲ ژوئیه، خاطرنشان کرد که در حال حاضر همان علائم هشدار دهنده‌ای را مشاهده می‌کند که ۲۰ سال پیش قبل از شیوع گسترده این ویروس وجود داشت و خواستار اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تکرار این فاجعه شد.
ویروس چیکونگونیا یک بیماری منتقله از طریق پشه است که با علائم نگران‌کننده‌ای از جمله تب بالا و درد مفاصل ناتوان‌کننده که می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشد، مشخص می‌شود.
در موارد شدید، می‌تواند منجر به عوارض تهدیدکننده زندگی شود.
دکتر دیانا روخاس آلوارز، متخصص سازمان بهداشت جهانی، گفت: "این ویروس نسبتاً ناشناخته در ۱۱۹ کشور در سراسر جهان شناسایی شده است و بیش از ۵.۶ میلیارد نفر را در معرض خطر ابتلا به آن قرار می‌دهد.
"
آلوارز شیوع ویرانگر این ویروس در سال‌های ۲۰۰۴-۲۰۰۵ در جزایر اقیانوس هند را یادآوری کرد، زمانی که ویروس به سرعت از جزایر کوچک گسترش یافت و نزدیک به نیم میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرد.
او افزود: «سازمان بهداشت جهانی اکنون شاهد تکرار همان الگوی اپیدمیولوژیک است، به طوری که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تعداد زیادی مورد ابتلا در جزایر رئونیون، مایوت و موریس ثبت شده است و تقریباً یک سوم جمعیت رئونیون به تنهایی آلوده شده‌اند.»
تیم‌های تشخیصی به دلیل شباهت علائم چیکونگونیا با سایر بیماری‌ها مانند تب دنگی و زیکا، که منجر به تشخیص نادرست احتمالی می‌شود، با چالش‌های قابل توجهی رو‌به‌رو هستند.
این ویروس علاوه بر نقاط داغ فعال در جنوب آسیا، دوباره در مناطق جدیدی از جمله ماداگاسکار، سومالی و کنیا گسترش یافته است.
اروپا نیز موارد وارداتی مرتبط با مناطق شیوع را ثبت کرده است، به طوری که عفونت‌های محلی در فرانسه و موارد مشکوک در ایتالیا ظاهر شده‌اند.
سازمان بهداشت جهانی تأیید کرده است که میزان مرگ و میر از ۱٪ تجاوز نمی‌کند، اما این رقم با در نظر گرفتن میلیون‌ها مورد ابتلا می‌تواند به هزاران مرگ تبدیل شود.
آلوارز گفت: «ما این هشدار اولیه را صادر می‌کنیم تا کشور‌ها بتوانند سیستم‌های بهداشتی خود را تقویت کنند، مکانیسم‌های تشخیص زودهنگام را بهبود بخشند و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.»
بیشترین خطر در مناطقی است که فاقد ایمنی در برابر ویروس هستند، جایی که می‌تواند تا ۷۵٪ از جمعیت را آلوده کند.
این ویروس در درجه اول توسط پشه‌های Aedes aegypti و Aedes albopictus منتقل می‌شود که دومی به دلیل تغییرات اقلیمی به سمت شمال در حال گسترش است.
این حشرات در طول روز، به ویژه در اوایل صبح و ساعات قبل از غروب آفتاب فعال هستند.
این سازمان خواستار تشدید اقدامات پیشگیرانه شخصی، از جمله استفاده از دافع پشه و حذف مکان‌های پرورش پشه مانند آب‌های راکد در ظروف و کانتینر‌های روباز، به منظور مهار این تهدید جهانی سلامت قبل از بدتر شدن آن شد.
منبع: Medical Express