پارک علم و فناوری زنجان بر خلاف استانهای کشور متولی فناوری نیست - تسنیم
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان، گفت: متاسفانه وضعیت زنجان با دیگر استان ها متفاوت است. پارک علم و فناوری زنجان بر خلاف استان های کشور متولی فناوری نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، احسان خواصی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه زنجان با اشاره به تلاشها برای برگزاری نشست مشترک با حضور فعالان حوزه فناوری و رسانههای معتبر، اظهار کرد: هدف اصلی ما ایجاد یک اکوسیستم فناورانه منسجم و همافزا در استان است.
وی در زمینه ضرورت همافزایی میان اعضای مجموعه برای عملیاتی شدن ایدهها، افزود: برای اینکه بتوانیم از حالت حرف به عمل برسیم، لازم است که همه اعضای مجموعه در تصمیمات نقش داشته باشند و کار را به صورت جدی پیگیری کنند.
این نشستها و جلسات مشترک، زمینه را برای همکاری رسانهای و پیشبرد اهداف فراهم میکند.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان در زمینه چالشهای پارک در زنجان، ابراز کرد: 3 ساختمان برای مرکز علم و فناوری در زنجان داریم که این موضوع از نظر من خوب نیست.
در بسیاری استانها پارک علم و فناوری متولی اصلی حوزه فناوری است، اما در زنجان این طور نیست.
وی مرکز رشد دانشگاه زنجان، مرکز رشد جهاد دانشگاهی، مرکز رشد دانشگاه آزاد و همچنین مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی را از شعبههای پارک علم و فناوری زنجان عنوان کرد و افزود: این محلها زیرساختهای آمادهای دارند که به صورت منسجم با هم کار نمیکنند با این حال فرصت خوبی برای همافزایی و استفاده مشترک از امکانات فراهم کرده است.
خواصی با تشریح اقدامات انجام شده در چهار ماه اخیر، بیان کرد: ما با همکاری جهاد دانشگاهی، کارخانه نوآوری آماج و دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد مشترک تأسیس کرده و قرارداد مرکز رشد مشترک با دانشگاه آزاد نیز تا مهرماه امضا خواهد شد، همچنین تلاش داریم تا با دانشگاه علوم پزشکی و پارک سلامت نیز مرکز رشد مشترک راهاندازی کنیم.
وی تصریح کرد: سازمان فنی و حرفهای درخواست همکاری مشترک برای استفاده از مرکز رشد را مطرح کرده که این اشتراکات مزایای زیادی دارد، از جمله امکان تعیین استانداردهای یکسان و همفکری در تدوین قواعد و اصول مراکز رشد طبق قراردادها، کمیتههای مشترک بین پارک و این مجموعهها تشکیل خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به بازتعریف نقش پارک علم و فناوری ابراز کرد: در چند ماه گذشته، زمان زیادی صرف مرور و بازتعریف مفهوم پارک علم و فناوری کردیم و طبق اساسنامه وزارت علوم، هدف اصلی پارک، افزایش ثروت از طریق فناوری و نوآوری است.
این سه کلیدواژه ثروت، فناوری و نوآوری باید در پارک نهادینه شوند و برنامههای پارک نیز در همین راستا تدوین میشود.
وی تأکید کرد: کسب درآمد از طریق فناوری و نوآوری کار آسانی نیست و درصد شکست کسبوکارهای این حوزه در دنیا بالاست.
پارکهای علم و فناوری با حمایتها، مشاورهها، شبکهسازی و توانمندسازی، درصد شکست این کسبوکارها را کاهش میدهند.
خواصی با اشاره به فرآیند ارزیابی شرکتهای مستقر در پارک، توضیح داد: ما برای ارزیابی شرکتها، چهار نوع ارزیاب در نظر گرفتهایم که دو ارزیاب کسبوکاری برای سنجش وضعیت مالی و دو ارزیاب فناوری برای ارزیابی دانش فنی شرکتها فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه فرآیند ارزیابی هنوز به اتمام نرسیده است، یادآور شد: تاکنون حدود 150 شرکت مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و خبر خوب این است که بیش از 50 نمره از 68 نمره ارزیابی را کسب کردهاند که نشاندهنده سطح بالای شرکتهای ماست.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان بیان کرد: با وجود اینکه شرکتهای ما از نظر فنی در سطح خوبی قرار دارند، اما متأسفانه به دلیل کمبود زیرساختها، در مقایسه با استانهای دیگر، نمره بالایی در سطح کشور کسب نمیکنیم.
با این حال، شرکتهای فناور ما در زنجان، در منصفانهترین حالت، معادل بهترین شرکتهای مشابه در استانهای دیگر هستند و در برخی موارد حتی عالی عمل میکنند.
انتهای پیام/