گاز مصرفی در صنایع پتروشیمی کشور نرخ بالایی دارد
معاون وزیر صمت با اشاره به نرخ بالای گاز مصرفی در صنایع پتروشیمی کشور، گفت: در حال حاضر نرخ گاز در ایران بین 12 تا 15 سنت است، در حالی که این نرخ در کشورهای خارجی مانند آمریکا حدود 7 سنت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از لردگان، ابراهیم شیخ امروز در نشست بررسی مشکلات صنفی در شهرستان لردگان و پس از بازدید از پتروشیمی لردگان، با تأکید بر اولویت اشتغال بومی در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: با وجود موانع و محدودیتهای استخدامی، جذب نیروهای بومی در این صنعت انجام شده که بیانگر تمرکز جدی بر تقویت اشتغال منطقهای است.
وی با اشاره به ظرفیتهای فنی و انسانی صنعت پتروشیمی در کشور، افزود: همکاران بومی با تلاش و ایثار توانستهاند واحدهای پتروشیمی را فعال نگه داشته و اشتغال حدود 85 درصد این صنعت را در سطح منطقه تأمین کنند.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به نرخ بالای گاز مصرفی در صنایع پتروشیمی کشور، گفت: در حال حاضر نرخ گاز در ایران بین 12 تا 15 سنت است، در حالی که این نرخ در کشورهای خارجی مانند آمریکا حدود 7 سنت است.
این مسئله بهویژه در زمان افت قیمت جهانی محصولات، سودآوری شرکتهای پتروشیمی را تحتتأثیر قرار داده است.
شیخ پیشنهاد داد وزارت نفت با اصلاح فرمولهای منطقهای و استفاده از ظرفیتهای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به تعدیل نرخ گاز اقدام کند تا امکان مصرف تا سقف 8 میلیون نرمال مترمکعب گاز در فصل زمستان بدون تحمیل هزینههای اضافی برای شرکتها فراهم شود.
وی همچنین به بدهیهای سنگین شرکتهای پتروشیمی اشاره کرد و افزود: برخی شرکتها تا سقف 40 میلیون دلار بدهی دارند که در کنار فشارهای مالی ناشی از هزینه برق و گاز، ادامه فعالیت آنها را با مشکل مواجه کرده است.
باید با حمایت و پیگیریهای جدی، مسیر رفع این مشکلات تسهیل شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برنامه احداث واحدهای متانولی و بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی و خوراکی برای توسعه زنجیره ارزش خبر داد و گفت: در عسلویه، تأمین 350 مگاوات برق برای پروژههای پتروشیمی پیشبینی شده که اجرای آن در دو سال آینده در دستور کار قرار دارد.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه صنایع پاییندستی از جمله تولید کریستال ملامین و تکمیل واحدهای نیمهتمام، خواستار تقویت بازار داخلی و صادراتی این محصولات شد و افزود: امیدواریم با حمایتهای مؤثر، مسیر بهرهبرداری کامل از پروژهها و رفع چالشهای مالی شرکتها هموار شود.
شیخ به موضوع تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و قطعات اشاره کرد و گفت: تاکنون 16.5 میلیون دلار برای این منظور اختصاص یافته و واردات 12.9 میلیون دلار بهصورت قطعی تأیید شده است.
انتهای پیام/7540/