خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 01 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

الزامی شدن دوره‌های آموزشی برای کروی پروازی ضامن کاهش حوادث هوایی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 01 مرداد 1404 - 15:12
همزمان با الزامی شدن دوره‌های آموزشی برای کروی پروازی شاهد افزایش ایمنی مسافران و همچنین کیفیت پروازی در این بخش خواهیم بود.
صنعت،هوانوردي،هواپيمايي،ناوگان،نيروي،كشور،انساني،آموزشي،دوره ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛محبوبه کبار ی - همزمان با افزایش تعداد ناوگان هوایی در کشور و ورود ناوگان هوایی جدید به صنعت هوانوردی کشور و از طرف دیگر نوسازی و اورهال سنگین ناوگان نیاز به آموزش و از طرف دیگر توجه به نیروی حرفه ای و آموزش دیده در این بخش افزایش یافته است بنابراین در این شرایط باید اقدامات وگام های موثری در جهت تقویت نیروی انسانی حرفه ای و متخصص برداشته شود.
در همین راستا پیش از این حسین پور فرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشور اظهار داشت :صنعت هوایی شامل «ناوگان»، «فرودگاه»، «صنایع پشتیبان» و «نیروی انسانی متخصص» است و توسعه پایدار و مؤثر صنعت هوانوردی را مستلزم رشد همگن و موزون این چهار رکن دانست.
وی در اهمیت و ضرورت نیروی انسانی در صنعت هوانوردی، گفت: با مرور تاریخچه صنعت هوانوردی در می یابیم که از آغاز شکل‌گیری این صنعت، ارکان مذکور به صورت هم‌زمان پایه‌ریزی و رشد هماهنگ این بخش ها با یکدیگر در اولویت قرار داشته است.
پورفرزانه افزود: بنابراین بی‌توجهی به رکن چهارم، یعنی نیروی انسانی، می‌تواند موجب ناکارآمدی سایر ارکان شود و غفلت از این بخش نه تنها مانع پیشرفت شده، بلکه ممکن است آسیب‌های جدی به ساختار صنعت وارد سازد برهمین اساس، الحاق دانشکده صنعت هواپیمایی به سازمان هواپیمایی کشوری با جدیت در دستور کار قرار گرفت و به بالاخره در اسفندماه سال گذشته به سرانجام رسید.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه در برخی دانشگاه‌ها رشته های مرتبط با صنعت هوانوردی تدریس می‌شود، اما آموزش به صورت تخصصی از گذشته تا به امروز فقط در دانشکده صنعت هواپیمایی انجام شده است.
وی خواستارباز طراحی مدل آموزشی مبتنی بر سه رکن عملیاتی صنعت یعنی «ناوگان»، «فرودگاه» و «صنایع پشتیبان» شد و اظهار داشت: برنامه‌ریزی آموزشی باید به‌گونه‌ای باشد که تخصص‌های مرتبط با هواپیما، بالگرد، فرودگاه و صنعت پشتیبان به شکل مجزا و عمیق مورد توجه قرار گیرد.
پورفرزانه با تأکید بر لزوم تخصص‌گرایی در حوزه‌های مدیریتی صنعت هوانوردی گفت: آموزش‌های تخصصی در زمینه‌هایی چون مدیریت ایرلاین، مدیریت فرودگاهی و حقوق هوانوردی باید توسعه یابد و امور تخصصی صرفاً به افراد واجد صلاحیت و آموزش‌دیده سپرده شود.
همچنین مدیران این حوزه باید تسلط کامل بر مسائل فنی و اجرایی داشته باشند؛ چرا که دیگر در بازار کار صنعت هوانوردی جایی برای افراد غیرمتخصص وجود ندارد.
در همین راستا با توجه به اهمیت برگزاری دوره های آموزشی در صنعت هوانوردی کشور ه شرکت هواپیمایی کاسپین موفق به اخذ مجوز رسمی برگزاری دوره آموزشی Safety and Emergency Procedure Training (SEPT) از سازمان هواپیمایی کشوری شد.
این دوره از جمله آموزش‌های الزامی برای کروی پروازی بوده و شامل مباحث تئوری و عملی همچون اطفاء حریق، تخلیه اضطراری و فرود اضطراری در آب است که هر سه سال یک‌بار نیازمند بروزرسانی است.
تا پیش از این، دوره مذکور با صرف هزینه‌های بالا در سایر شرکت‌ها برگزار می‌گردید، اما با پیگیری‌های صورت گرفته این ایرلاین به عنوان پنجمین ایرلاین کشور پس از ایران‌ایر، آسمان، ماهان و ساها به جمع شرکت‌های دارای این مجوز پیوست.
براساس این گزارش همزمان با نزدیک شدن هم به ایام اربعین و افزایش تعداد پروازهای نجف و جابه جایی مسافران در این راستا برگزاری و آموزش نیروهای کروی پروازی در این ایام ضروری است.