خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 01 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معجزه انسجام مردم دشمن را در محاسباتش غافلگیر کرد

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 01 مرداد 1404 - 13:53
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در گردهمایی ائمه جمعه استان با تاکید بر اینکه معجزه انسجام مردم دشمن را در محاسباتش غافلگیر کرد، گفت: بازدارندگی تنها با نشان دادن قدرت حاصل می شود.
خدا،امام،اشاره،تأكيد،استان،نماينده،ادامه،بلوچستان،سيستان،دشم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز در گردهمایی ائمه جمعه استان سیستان و بلوچستان به تبیین نکاتی از باب هفتم کتاب «الطریق الی‌الله» پرداخت و اظهار کرد: نویسنده این کتاب در این بخش سه نکته اساسی را مطرح می‌کند که تأمل در آن‌ها مسیر بندگی و سلوک الی‌الله را روشن می‌سازد.
امام جمعه زاهدان، گفت: نکته نخست این است که بدانیم تمام خیرات نزد خداوند است و به‌دست او تحقق می‌یابد؛ از این‌رو، نباید چیزی را جز از خدا طلب کنیم.
وی افزود: حتی احسان به مردم که یکی از شاخه‌های مهم اخلاقی و اجتماعی است، تنها در امور مالی خلاصه نمی‌شود، بلکه به روحیات اخلاقی نیز بازمی‌گردد.
محامی بیان کرد: نویسنده کتاب می‌فرماید برآوردن حاجت برادر مسلمان با سه چیز تمام می‌شود، اول خدمتی که می‌کنید بزرگ نشمارید؛ اگر کاری برای کسی انجام دادید، آن را به رخ نکشید و به زبان نیاورید، بلکه بگویید کاری نکردم، خدا بزرگش کند دوم، اگر وعده‌ای دادید، در انجام آن تأخیر نکنید، زیرا باعث تلخی و بی‌اعتمادی می‌شود و سوم، کار خیری که انجام می‌دهید را پنهان نگه دارید، زیرا خدا خود آن را آشکار می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به نکته پایانی این بخش گفت: این آداب مربوط به معاشرت با خلق و خدمت به مردم است، اما به این معنا نیست که تمام وقت انسان باید صرف این کارها شود بلکه بخشی از وقت باید برای خلوت با خدا و مناجات اختصاص یابد.
وی در ادامه تأکید کرد: اینکه گفته می‌شود آداب معاشرت چنین است، یعنی زمانی که با مردم هستید اینگونه رفتار کنید، نه اینکه همه وقت خود را به معاشرت و خدمت اختصاص دهید و باید فرصت خلوت با خدای خود را نیز حفظ کرد.
امام جمعه زاهدان با اشاره به روایت امام معصوم فرمود: حضرت در پاسخ به کسی که پرسید آیا خلوت کرده‌اید؟
فرمود: «یا هذا، حلاوت الوحدة»، اگر شیرینی خلوت با خدا را بچشی، از خودت نیز وحشت خواهی کرد، یعنی حتی تمایل نداری به خودت بپردازی، بلکه غرق در خدا خواهی شد.
وی افزود: انسان باید برای خلوت با خدا وقت بگذارد تا خدمت به خلق نیز در راستای عبادت الهی قرار گیرد و در غیر این صورت، گرفتار مسائل دنیوی می‌شود، با این و آن ارتباط می‌گیرد و از جنبه خدایی امور غافل می‌شود اما وقتی با خدا باشد، همه سختی‌های دنیا بر او آسان می‌گردد، دلش قرص و پشتش گرم است و در افقی بالاتر سیر می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان در ادامه به نکته دوم مطرح‌شده در کتاب اشاره کرد و گفت: کیفیت طی طریق الی‌الله، رعایت حقوق است؛ رعایت حق‌الله و حق‌الناس و این حقوق را خداوند قرار داده و اگر فردی آن را رعایت نکند، در واقع اهمال در حق خدا کرده است.
وی تصریح کرد: مهم آن است که انسان ابتدا بداند چه حقوقی بر گردن اوست، تا بتواند برای ادای آن‌ها اقدام کند اما وقتی در مسیر ادای حقوق حرکت می‌کند، درمی‌یابد که از عهده آن برنمی‌آید و در این مرحله، اعتراف به عجز، خود یک مرتبه و مقام است.
محامی با اشاره به حدیث پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «ان حقوق الله اکثر من أن یقوم بها العباد»، اظهار داشت: حقوق الهی آن‌قدر زیاد است که بندگان از عهده آن برنمی‌آیند پس باید با خدا پیوند زد، به او وصل شد، توبه کرد و به اهل‌بیت(ع) تمسک جست.
وی ادامه داد: اگر کسی با علی(ع) دشمنی کند، حتی اگر پدر یا فرزندت باشد، باید به‌خاطر علی با او دشمنی کرد و اگر کسی محب علی باشد، حتی اگر گناهکار باشد، باید به احترام محبت علی با او خوش‌رفتاری کرد و این احترام نه به‌خاطر شخصیت فرد، بلکه به‌خاطر انتساب او به امام علی(ع) است.
نماینده ولی‌فقیه در استان تأکید کرد: اگر کسی شیعه واقعی امام علی(ع) باشد، احترامش لازم است و اگر گناهکار باشد اما محب اهل بیت(ع) باشد، باز هم احترام دارد و شاعر می‌گوید: «و ما حب الدیار شغف قلبی، ولکن حب من سکن الدیار»، محبت من به دیار نیست، بلکه به‌خاطر ساکن دیار است.
محامی با استناد به رساله حقوق امام سجاد(ع) گفت: امام در آن‌جا به حقوق مختلف اشاره می‌کنند، از جمله حق سائل، حق مجاور، حق عالم و غیره و حتی در قیامت، مسجد متروک، قرآن مهجور، و عالم مهجور از ما شکایت خواهند کرد.
وی تأکید کرد: کسی که حقی به گردن ما دارد، حتی اگر قاتل پدرمان باشد، باید او را به‌خاطر امام‌علی(ع) ببخشیم، بلکه دوستش داشته باشیم.
نگاه ما به مردم باید نگاهی الهی باشد، نگاه به خلق برای رضای خالق و اگر چنین باشد، خدمت به مردم آسان و لذت‌بخش خواهد شد.
امام جمعه زاهدان در ادامه به نکته سوم کتاب اشاره کرد و گفت: این نکته به تتمه نکته اول بازمی‌گردد و انسان مؤمن باید از خلق بترسد؛ نه به‌معنای ترس از بیگانگان، بلکه حتی از نزدیک‌ترین افراد زیرا انس با خدا قابل مقایسه با هیچ انس دیگری نیست.
وی عنوان کرد: اگر انس با خدا حاصل شود، انسان در فکر آن است که زودتر کار مردم را راه بیندازد تا فرصت خلوت با خدا را از دست ندهد.
محامی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) گفت: جابر می‌گوید وارد بر امام باقر شدم و حضرت فرمود: «ای جابر، والله قلبی محزون است»، یعنی دل من به‌دلیل ورود دین خالص الهی مشغول شده و از محاسبات دنیوی غافل شده‌ام.
وی همچنین با اشاره به نامه‌های حضرت علی(ع) فرمود: حضرت در نامه‌ای به یکی از اصحاب می‌نویسد: تقوای کسی را داشته باشید که معصیتش روا نیست، امید جز به او نبندید و بی‌نیازی را تنها از او بخواهید.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان تأکید کرد: اگر خداوند به بنده‌ای لطف کند، انس با خدا و شیرینی ذکر خود را به او می‌چشاند و اگر این حال از دست برود، دیگر بازگشتی نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: معاشرت با خلق اگر به اتصال به خدا منجر نشود، سودی ندارد و نفس عبودیت با زندگی معمولی متفاوت است و ما و شما برای عبودیت آفریده شده‌ایم و باید در این مسیر حرکت کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دوم سخنان خود در گردهمایی ائمه جمعه استان با اشاره به شرایط خاص کنونی کشور و منطقه، گفت: فضای فعلی، فضای یک جنگ تحمیلی است؛ جنگی که ممکن بود زودتر یا دیرتر به نقطه اوج خود برسد، اما این تقابل، دیر یا زود به نقطه‌ای می‌رسید که یا باید ما بمانیم و دشمن نابود شود یا بالعکس و اکنون در میانه این جنگ وجودی قرار داریم.
وی افزود: این وضعیت صرفاً مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه ریشه در تاریخ دارد و از جریان یهود در طول سالیان متمادی، و اکنون نیز ادامه دارد و برخی از افراد ساده‌لوحانه یا از روی سطح‌نگری شعار «مرگ بر آمریکا» را زیر سوال می‌برند، در حالی‌ که استکبار و استعمار هیچ‌گاه دیگران را انسان به حساب نمی‌آورد.
محامی عنوان کرد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده‌اند که مذاکره با چنین دشمنی عزتمندانه و شرافتمندانه نیست و فایده‌ای ندارد و گاهی برخی از افراد در محافل، مدیریت معظم‌له را زیر سؤال می‌بردند که چرا در عین نفی مذاکره، گفت‌وگوهای غیرمستقیم انجام شده است در حالی‌که اصل مدیریت و تدبیر این فرآیند از سوی رهبری به‌گونه‌ای بود که هم مقتدرانه بود و هم مبتنی بر حکمت و دشمن در حین فرایند مذاکره حمله کرد و حکمت این مذاکرا در داخل و خارج از کشور مشخص شد.
نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: پس از شهادت فرماندهان، دشمن گمان می‌کرد با یک ضربه کاری، آشوب ایجاد می‌شود و نظام فلج خواهد شد، اما در کمتر از 24 ساعت، جانشینان مشخص و حملات موشکی آغاز شد، به‌گونه‌ای که در معادلات دشمن جایی نداشت و همه آن‌ها را سردرگم کرد.
وی تأکید کرد: نقش اول را رهبری ایفا کرد و در کنار ایشان نیز مردم با خلق معجزه‌ای از انسجام و اتحاد، صحنه‌ای بی‌نظیر رقم زدند که لطف خدا و نشانه‌ای از قدرت ملت ایران بود و قدرت موشکی و نظامی به‌جای خود محفوظ، اما آنچه اهمیت دارد همین اتحاد اجتماعی و انسجام ملی است که با هیچ بودجه و تبلیغی حاصل نمی‌شد.
محامی با بیان اینکه آتش‌بس موجود بسیار شکننده است، تصریح کرد: هیچ توافقی امضا نشده و حتی اگر بشود هم اعتماد وجود ندارد و خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: « لَا أَيْمَانَ لَهُمْ»، یعنی با آن‌ها بجنگید، چون به هیچ پیمانی پایبند نیستند، مگر آنکه قدرت خود را نشان دهید تا بازدارندگی حاصل شود.
وی با اشاره به تجارب گذشته مانند جنگ 33 روزه حزب‌الله و جنگ 11 روزه غزه گفت: اسرائیل آمادگی جنگ‌های طولانی را ندارد و در برابر مقاومت، به التماس برای آتش‌بس می‌افتد.
ما پیروزیم، چون دشمن می‌خواست ما نباشیم، اما هستیم و همچنان‌که در دفاع مقدس نیز دشمن قصد داشت در ده روز تهران را بگیرد، اما به لطف خدا، مقاومت ملت ایران مانع شد.
امام جمعه زاهدان با تأکید بر اهمیت حفظ سرمایه اجتماعی، تصریح کرد: برخی افراد آگاهانه یا ناآگاهانه فراموش می‌کنند که در چه موقعیتی قرار داریم و نقش ما و شما در حفظ این سرمایه بسیار کلیدی است و در استان ما نیز، هم در دانشگاه و هم در حوزه، اصحاب رسانه، علما و مدیران باید نسبت به این مهم توجه داشته باشند.
محامی با تأکید بر لزوم آمادگی استان در صورت بروز چالش‌های جدید گفت: در شورای تأمین استات و در جلسات زابل به این موضوع پرداخته شد که ما در این جنگ نقاط قوتی داشتیم که باید آن‌ها را تقویت کنیم، و نیز نقاط ضعفی داشتیم که باید از آن‌ها درس بگیریم به‌ویژه در حوزه پدافند در برابر پهپادها، فرایند شناسایی و پاسخ‌دهی به پرنده‌ها، و سایر بحران‌های مرتبط که نیاز به تقویت و بازبینی دارد.
نماینده ولی‌فقیه در استان خاطرنشان کرد: باید شبکه‌ای امن، اجتماعی و اطلاعاتی طراحی کنیم تا در صورت بروز هرگونه بحران، کشور و استان دچار اختلال نشود و دشمن در زمینه نفوذ و اشراف اطلاعاتی سرمایه‌گذاری زیادی کرده و سال‌ها کار کرده است.
وی با ذکر نمونه‌ای از آمادگی امام حسین(ع) در شب عاشورا، تأکید کرد: با اینکه حضرت و اصحابش می‌دانستند که فردا شهید خواهند شد، اما با آمادگی کامل وارد میدان شدند و حتی آرایش جنگی داشته و اصول جنگی را رعایت کردند و حال ما نیز باید با تمام توان، اوضاع را بررسی و برای همه سناریوها آماده باشیم.
محامی به موضوع شبکه مساجد و ائمه جماعات پرداخت و گفت: این شبکه باید احیا و تقویت شود و ائمه جماعات و شبکه مساجد از مهم‌ترین ظرفیت‌ها هستند و باید این ظرفیت‌ها را به‌روز کنیم و آمادگی لازم را در ابعاد مختلف، به‌ویژه جهاد تبیین، شایعه‌زدایی و مقابله با ناامیدی و ترس در جنگ شناختی حفظ نماییم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به اهمیت حوزه‌های علمیه گفت: حوزه‌های علمیه از ارکان مهم فرهنگی و اجتماعی کشور هستند و باید هم در تأمین نیازهای آن‌ها و هم در کیفیت علمی آن‌ها تلاش شود و صرف افزایش آماری طلبه‌ها کفایت نمی‌کند، بلکه افراد کیفی باید جذب شوند.
وی ادامه داد: اکنون در فصل تابستان و اوقات فراغت دانش‌آموزان و دانشجویان هستیم و می‌توان از طریق گفت‌وگوها و تعاملات، استعدادهای برتر را شناسایی و جذب کرد.
محامی گفت: این تجربه جنگ 12 روزه بسیار آموزنده بود و چنین تجربه‌ای را نه در رزمایش و نه در تئوری نمی‌توان به‌دست آورد و اگر لطف خداوند شامل حال ما شود، ادامه این مسیر نیز با موفقیت طی خواهد شد و زمینه ظهور حضرت حجت عجل‌الله‌ تعالی‌ فرجه‌الشریف فراهم می‌شود.
انتهای پیام/