3 پرونده منظر فرهنگی ایلام در حال آمادهسازی برای ثبت موقت جهانی - تسنیم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام با اشاره به پیگیری ثبت جهانی منظر فرهنگی در استان، گفت: سه پرونده در حال آماده سازی برای ثبت موقت جهانی هستند.

فرزاد شریفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ایلام از تدوین برنامه پنج ساله این سازمان در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و اظهار داشت: رویکرد ما در میراث فرهنگی، رویکرد صبر و انتظار نیست، بلکه یک وظیفه و رسالت است که با همافزایی با رسانهها، بتوانیم کارهایمان را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه برنامه پنج ساله به صورت سالانه مورد بازبینی قرار میگیرد، گفت: بر اساس این برنامه، اعتبارات لازم به استان تخصیص داده میشود و نکته حائز اهمیت این است که نگاه ما به تمام 12 شهرستان استان متوازن و برابر است.
استان ایلام دارای سه پایگاه پژوهشی فعال است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام با اشاره به برگزاری جلسه با مدیر پایگاه ملی و جهانی افزود: استان ایلام دارای سه پایگاه پژوهشی فعال است که شامل شهر تاریخی سیمره، پایگاه دهلران و پایگاه سیروان میشود.
وی افزود: گزارشات ارائه شده مورد استقبال قرار گرفت و منظر فرهنگی ایلام به عنوان کانون نوظهور دیپلماسی فرهنگی، توسعه پایدار و الگوسازی غرب کشور معرفی شد.
فرزاد شریفی با اشاره به پیگیری ثبت جهانی منظر فرهنگی در استان، اظهار داشت: سه پرونده در حال آمادهسازی برای ثبت موقت جهانی هستند.
گردشگری در استان ایلام رشد چشمگیری داشته است
وی ادامه داد: اقدامات خوبی در خصوص چغاگلان نیز صورت گرفته و سه فصل کاوش باستانشناسی در این منطقه انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام با بیان اینکه گردشگری در استان رشد چشمگیری داشته است، گفت: امسال رتبه نخست رشد مسافر را در کشور داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در سه ماهه اول سال 1403، حدود 4000 گردشگر در مراکز اقامتی رسمی ثبت شده بود که این رقم در مدت مشابه سال 1404 به 6000 نفر افزایش یافت، اضافه کرد: این اقامتها، شامل اقامت خارجی به ویژه از کشور عراق نیز هستند.
گردشگری می تواند اقتصاد پیشران استان باشد
فرزاد شریفی در ادامه با اشاره به اینکه گردشگری میتواند اقتصاد پیشران استان ایلام باشد، اما نیازمند توسعه زیرساختها است، بیان داشت: یکی از دغدغههای اصلی استان کمبود زیرساختها است؛ هرچند که با همکاری نمایندگان مجلس و مسئولین ذیربط، برنامهریزیهایی برای رفع این کمبودها صورت گرفته است، اما نیاز به تلاش بیشتر در این حوزه وجود دارد.
وی با بیان اینکه پروژه تنگ آبی زینگان که از سال 1384 آغاز شد و سال گذشته به ثبت رسیده است، اظهار داشت: در حال پیگیری هستیم تا با دریافت اعتبارات ملی، جاده دسترسی به این منطقه که میتواند بهشت گردشگران باشد، به سرانجام برسد.
ایلام میزبان نشان ملی کشور در حوزه صنایع دستی
شریفی همچنین از تکمیل پروژههای آبشار اما و طولاب میشخاص تا قبل از شهریور ماه خبر داد و گفت: در حوزه صنایع دستی، ایلام در نیمه دوم امسال میزبان نشان ملی کشور خواهد بود و تلاش میکنیم از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام به چالش آبهای پشت سد اشاره و تصریح کرد: تنگه کافری عملاً جهانی شده، اما زیرساخت لازم را ندارد و وزارت نیرو تاکنون اجازه هیچگونه بهرهبرداری دائمی از این مکان گردشگری را نداده است که این موضوع نیازمند پیگیری در سطح ملی است.
انتهای پیام/180/