خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 01 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین| آیا اولتیماتوم ترامپ بر مذاکرات استانبول تأثیر دارد؟

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 01 مرداد 1404 - 11:30
حمایت آمریکا از دور جدید مذاکرات روسیه و اوکراین، واکنش ترامپ به امکان دیدارش با پوتین در جریان سفر به چین، درخواست سناتور آمریکایی برای توقف کمک ها به کی یف و درخواست لهستان از شهروندانش برای ترک روسیه، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،آمريكا،مذاكرات،سفر،ديدار،چين،دونالد،مجارستان،م ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گریگوری کاراسین، رئیس کمیته روابط بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه تاکید کرد که مسکو در جریان مذاکرات با مقامات کی‌یف صرفاً بر اساس منافع ملی خود عمل خواهد کرد، هرچند اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره لزوم دستیابی به صلح با اوکراین ظرف 50 روز نیز مورد توجه قرار دارد.
این سناتور روس تأکید کرد که اولتیماتوم ترامپ نباید به‌طور تحت‌اللفظی برداشت شود و افزود: «فراخوان‌ ترامپ به‌سختی می‌تواند بر روند دور سوم مذاکرات تأثیری بگذارند، زیرا مواضع طرفین در مذاکرات کاملاً متفاوت است.»
کاراسین گفت: «ما اظهارات ترامپ را مورد توجه قرار می‌دهیم، البته من از به‌کار بردن اصطلاح "در نظر گرفتن" پرهیز می‌کنم.
ما موضع‌گیری رئیس‌جمهور آمریکا را درک می‌کنیم، ولی در وهله نخست، از منافع ملی خود و همچنین از لزوم حفظ ثبات در حیات سیاسی بین‌المللی پیروی می‌کنیم.»
پیش از این، وزارت امور خارجه روسیه نیز یادآور شده بود که مسکو همچنان مسیر دیپلماتیک برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین را در اولویت می‌داند، اما هرگونه تلاش برای تحمیل خواسته‌ها به روسیه، به‌ویژه به شکل تعیین ضرب‌الاجل و دادن اولتیماتوم را غیرقابل پذیرش می‌داند.
پس از اظهارات هفته گذشته دونالد ترامپ، لحن صحبت ولودیمیر زلنسکی تغییر کرد و او حدود یک ماه و نیم بعد از دور دوم مذاکرات، تازه اعلام کرده که اوکراین پیشنهاد برگزاری دیدار جدیدی در این هفته را به مسکو داده است.
دور سوم مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین قرار است این هفته در استانبول برگزار شود.
منابع رسانه‌ای روسیه گزارش داده‌اند که این دیدار ممکن است روز چهارشنبه 23 جولای انجام شود.
مقامات کی‌یف نیز همین تاریخ را اعلام کرده‌اند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته اعلام کرد که نباید انتظار «پیشرفت‌های معجزه‌آسا» از دور پیش‌رو داشت، چرا که مواضع دو طرف بسیار با یکدیگر متفاوت است.
یکی از محورهای اصلی مذاکرات، بررسی پیش‌نویس یادداشت‌هایی است که دو طرف پس از پایان دور دوم در خصوص آتش‌بس و توافق صلح رد و بدل کرده‌اند.
به گفته پسکوف، هر دو هیئت «کارهای زیادی پیش‌رو دارند» تا بتوان در مورد احتمال برگزاری نشستی در سطح عالی میان روسیه و اوکراین صحبت کرد.
آخرین دور مذاکرات برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری، در تاریخ 2 ژوئن و دور پیش از آن در 16 ماه مه برگزار شد.
دستاورد این دو دیدار شامل تبادل گسترده اسرا و مجروحان شدید، همچنین تحویل اجساد نظامیان کشته‌شده ارتش اوکراین به طرف کی‌یف بود.
افزون بر این، طرفین پیش‌نویس‌هایی از یادداشت‌های مربوط به حل‌وفصل درگیری را به یکدیگر ارائه کردند.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و ششمین (1246) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
آمریکا از دور جدید مذاکرات روسیه و اوکراین حمایت کرد
تامی بروس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، سه‌شنبه، اعلام کرد که واشنگتن از برگزاری دور سوم مذاکرات میان هیئت‌های روسیه و اوکراین استقبال می‌کند.
وی در جریان یک نشست خبری گفت: «ما از برگزاری دور سوم مذاکرات میان دو طرف مطلع هستیم و از این تلاش‌ها حمایت می‌کنیم.»
بروس همچنین افزود که ایالات متحده امیدوار است که گفت‌وگوها بین مقامات روسی و اوکراینی بتواند به دستیابی به توافقات صلح منجر شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین یادآور شد که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ ممکن است پیش از پایان مهلت اعلام‌شده 50 روزه در خصوص وضعیت پیرامون اوکراین تصمیم‌گیری کند.
تامی بروس در نشست خبری خود در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در این باره گفت: «من مایلم یادآوری کنم که وقتی رئیس‌جمهور بازه زمانی یا فرصتی را مشخص می‌کند، این تصمیم ممکن است در هر لحظه‌ای در چارچوب این دوره زمانی که درباره اوکراین 50 روز تعیین شده، اتخاذ شود.»
پیش‌ از این نشریه "هیل" یادآور شده بود که مسکو با وجود تهدیدات تحریمی از سوی ترامپ، همچنان بر شرایط خود برای برقراری آتش‌بس در اوکراین پافشاری می‌کند.
نیویورک‌تایمز: زلنسکی به دلیل مواضع سرسختانه ترامپ به مذاکره با روسیه متمایل شد
روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده است که مشاجره لفظی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید، نقش مهمی در سوق دادن رئیس‌جمهور اوکراین به سمت ازسرگیری گفت‌وگوها بین مسکو و کی‌یف ایفا کرده است.
در این گزارش آمده است: «اختلاف‌نظرهای ترامپ با زلنسکی در دفتر بیضی شکل، با وجود ناخوشایند بودن، نتیجه خود را داشتند: این مشاجره علنی به متقاعد شدن زلنسکی برای چشم‌پوشی از درخواست تضمین‌های امنیتی جدی از سوی آمریکا و گرایش به سمت مذاکرات آتش‌بس با روسیه کمک کردند.»
به نوشته این روزنامه، رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه ممکن است با یک انتخاب مهم مواجه شود: یا به ارائه کمک‌های نظامی و اطلاعاتی به اوکراین ادامه دهد، یا به‌طور کامل دست از اقدام برداشته و از مناقشه اوکراین خارج شود که در این صورت، امنیت زلنسکی واقعاً به خطر خواهد افتاد.
نماینده کنگره آمریکا: واشنگتن باید ارسال سلاح به کی‌یف را متوقف کند
مارجوری تیلور گرین، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوری‌خواه معتقد است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مانع دستیابی به توافق برای حل‌وفصل درگیری در اوکراین می‌شود و ایالات متحده باید ارسال تسلیحات به کی‌یف را متوقف کند.
گرین این اظهارات را در واکنش به اعتراضات گسترده مردم اوکراین علیه قانونی بیان کرده که زلنسکی برای محدود کردن اختیارات اداره ملی مبارزه با فساد و دادستانی ویژه مبارزه با فساد امضا کرده است.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «زلنسکی یک دیکتاتور است و از امضای توافق صلح امتناع می‌کند.
در کی‌یف اعتراضات گسترده‌ای علیه زلنسکی شعله‌ور شده، من برای مردم اوکراین خوشحالم!
او را از سمتش برکنار کنید!
و آمریکا هم باید تأمین مالی و ارسال تسلیحات را متوقف کند!»
به عقیده این سناتور آمریکایی، کناره‌گیری زلنسکی از مقام ریاست‌جمهوری به نفع مردم اوکراین خواهد بود.
مارجوری تیلور گرین پیش‌ از این نیز بارها از زلنسکی انتقاد کرده و بر لزوم توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین تأکید کرده بود.
ترامپ احتمال دیدار با پوتین در جریان سفر به چین را رد نکرد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شب گذشته اعلام کرد که شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، او را برای سفر به چین دعوت کرده است.
ترامپ در دیدار رئیس‌جمهور فیلیپین در کاخ سفید و در جمع خبرنگاران گفت: «رئیس‌جمهور شی [جین‌پینگ] مرا به چین دعوت کرده و احتمالاً این سفر در آینده نزدیک انجام خواهد شد.»
رئیس‌جمهور آمریکا وعده داد که به‌زودی تصمیم نهایی در باره این سفر را اتخاذ خواهد کرد.
ترامپ همچنین در پاسخ به سؤالی درباره احتمال دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان این سفر، نه این موضوع را رد کرده و نه آن را تأیید کرد و تنها گفت: «دیدارهای بسیاری ممکن است در جریان این سفر صورت گیرد.»
چند روز قبل ترامپ از پاسخ مستقیم به سئوالی درباره احتمال برگزاری نشست دوجانبه با پوتین خودداری کرده بود.
در این رابطه دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده بود که احتمال دیدار میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در چین را نمی‌توان رد کرد.
وی تأکید کرده بود که رئیس‌جمهور روسیه در حال آماده‌سازی برای سفر به پکن است و اگر رئیس جمهور ترامپ نیز در آن زمان در چین حضور داشته باشد، احتمال چنین دیداری بعید نیست.
روزنامه "تایمز" پشتر پیش‌بینی کرده بود که ممکن است در تاریخ سوم سپتامبر و در جریان رژه‌ای در پکن، رهبران چین، روسیه و ایالات متحده با یکدیگر دیدار داشته باشند.
اوربان: زلنسکی قادر به تهدید مجارستان نیست
ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان هشدار داد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با تهدیدهای خود نمی‌تواند بوداپست را مرعوب کند.
وی تاکید کرد: «ما این موضوع را جدی می‌گیریم، ولی از ولودیمیر زلنسکی نمی‌ترسیم.»
اوربان همچنین نسبت به تأثیرگذاری کی‌یف بر سیاست داخلی مجارستان هشدار داده و از مردم خواست که «بر مواضع خود پافشاری کنند».
او تأکید کرد که تا زمانی که خود مسئولیت حفاظت از منافع مجارستان را بر عهده دارد، عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا منتفی خواهد بود.
اوربان پیش‌تر در ماه ژوئن نیز گفته بود که رئیس‌جمهور اوکراین نباید با مجارستان به‌صورت غیرمحترمانه رفتار کند.
او تاکید کرده بود که مقامات اوکراینی حق ندارند از مجارستان بخواهند با عضویت این کشور در اتحادیه اروپا موافقت کند.
وزارت خارجه لهستان از شهروندان خود خواست روسیه را ترک کنند
وزارت امور خارجه لهستان به شهروندان این کشور که در فدراسیون روسیه اقامت دارند توصیه کرده تا خاک این کشور را ترک کنند.
در اطلاعیه‌ای رسمی که در وب‌سایت این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «ما به شهروندان لهستانی که در روسیه اقامت دارند توصیه می‌کنیم که با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی یا خصوصی موجود، این کشور را ترک کنند.»
این وزارتخانه هشدار داده که شهروندانی که دارای تابعیت دوگانه لهستانی-روسی هستند، از سوی مسکو تنها به عنوان شهروند روسیه تلقی می‌شوند.
وزارت خارجه لهستان در تاریخ 18 جولای نیز به شهروندان لهستانی توصیه کرده بود که از سفر به روسیه خودداری کنند.
در توضیح این هشدار آمده بود که این تصمیم در پی درج لهستان در فهرست کشورهای غیردوست از سوی روسیه و با توجه به تشدید درگیری نظامی در اوکراین اتخاذ شده است.
انتهای پیام/