بیانیه بیش از ۱۰۰ سازمان مردم نهاد درباره قحطی گسترده در غزه
بیش از ۱۰۰ سازمان مردم نهاد هشدار دادند: «قحطی گسترده» در حال شیوع در سراسر غزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - بیش از ۱۰۰ سازمان امدادی روز چهارشنبه هشدار دادند که «قحطی گسترده» در حال شیوع در سراسر نوار غزه است و حتی همکارانشان نیز اکنون به شدت از کمبودها رنج می برند.
اسرائیل تحت فشار فزاینده بین المللی به دلیل وضعیت فاجعه بار انسانی در سرزمینهای فلسطینی قرار دارد، جایی که بیش از دو میلیون نفر، ۲۱ ماه درگیر یک جنگ ویرانگر بوده اند.
حتی پس از آنکه اسرائیل از اواخر ماه مه، محدودیتهای بیش از دوماهه کمک رسانی را کاهش داد، مردم غزه همچنان با کمبود شدید غذا و مواد ضروری مواجه هستند.
ساکنان به طور مکرر در تلاش برای دریافت کمک در معدود مراکز توزیع، کشته می شوند.
در بیانیه مشترکی، ۱۱۱ سازمان از جمله پزشکان بدون مرز، سیو د چیلدرن (کودکان را نجات دهید) و آکسفام هشدار دادند که «همکاران ما و کسانی که به آنها خدمت میکنیم، در حال تحلیل رفتن هستند.»
این بیانیه میگوید: «درحالیکه محاصره رژیم اسرائیل مردم غزه را به قحطی میکشاند، امدادگران نیز اکنون به صفهای دریافت غذا پیوسته اند و جان خود را به خطر می اندازند تا خانواده هایشان را سیر کنند.»
این گروهها خواستار آتش بس فوری از طریق مذاکره، بازگشایی تمامی گذرگاههای زمینی و جریان آزاد کمکها از طریق مکانیسمهای تحت هدایت سازمان ملل شدند.
سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز به کار بنیاد بشردوستانه غزه (با حمایت آمریکا و اسرائیل) در اواخر ماه مه، بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی را که در تلاش برای دسترسی به کمکهای غذایی بودند، کشته اند.
این اقدام عملاً سیستم تحت هدایت سازمان ملل را کنار گذاشته است.
اسرائیل ادعا میکند که کمکهای بشردوستانه به غزه وارد میشود و حماس را متهم میکند که از رنج غیرنظامیان سوءاستفاده میکند، از جمله با دزدیدن غذا برای فروش با قیمتهای گزاف یا تیراندازی به غیرنظامیان منتظر کمک.
سازمانهای بشردوستانه در بیانیه خود گفتند که انبارهای پر از مواد غذایی درست در خارج از غزه و داخل این سرزمین بدون استفاده مانده اند، زیرا دسترسی و توزیع همچنان مسدود است.
در این بیانیه آمده است: «فلسطینیها در چرخهایی از امید و اندوه گرفتار شده اند، منتظر کمک و آتش بس هستند، اما هر روز با شرایط بدتری روبه رو میشوند.این فقط عذاب جسمی نیست، بلکه روانی است.
بقا مانند یک سراب در برابر آنها قرار داده شده است.سیستم بشردوستانه نمیتواند با وعدههای دروغین کار کند.
بشردوستان نمیتوانند بر اساس زمانبندیهای متغیر عمل کنند یا منتظر تعهدات سیاسی باشند که دسترسی را فراهم نمیکنند.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز سه شنبه گفت که «وحشتی» که فلسطینیان در غزه تحت حملات نظامی اسرائیل متحمل میشوند، در سالهای اخیر بی سابقه است.
بیش از دو دوجین کشور غربی اخیراً خواستار پایان فوری جنگ شده اند و گفته اند که رنج در غزه «به عمق جدیدی رسیده است.»
سازمانهای امدادی خواستار اقدام فوری شدند و هشدار دادند که «ترتیبات جزئی و حرکات نمادین...
تنها پوششی برای بیتحرکی هستند.»
بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، حملات نظامی اسرائیل به غزه تاکنون جان ۵۹٬۱۰۶ فلسطینی را گرفته که بیشتر آنها غیرنظامی هستند.
منبع: العربیه انگلیسی