بیمارستان عنبرآباد؛ چشم انتظاری 15 ساله برای وعده ای که محقق نشده است
بیش از 15 سال از کلنگ زنی تنها بیمارستان عنبرآباد می گذرد و پس از گذشت یک دهه و نیم ساختمان نیمه کاره ای باقی مانده که هنوز رنگ بهره برداری به خود ندیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، بیش از 15 سال از کلنگزنی تنها بیمارستان شهرستان عنبرآباد میگذرد، پروژهای که مردم این منطقه با امید به دسترسی آسانتر به خدمات درمانی، آغاز آن را بهعنوان نقطه عطفی در حوزه سلامت تلقی کردند.
با این حال امروز و پس از گذشت بیش از یک دهه و نیم، ساختمان نیمهکارهای باقی مانده که هنوز رنگ بهرهبرداری به خود ندیده است.
در طول این سالها، وعدههای فراوانی برای تکمیل بیمارستان داده شده است، از بازدید وزرای بهداشت و نمایندگان مجلس گرفته تا تخصیص اعتبارات مختلف، اما هیچ یک نتوانست گره از کار این پروژه بگشاید، همچنان مردم عنبرآباد برای درمان به شهرستان جیرفت یا مرکز استان کرمان مراجعه میکنند و چشمانتظار تکمیل بیمارستانی هستند که حالا به بخشی از حافظه جمعی آنها تبدیل شده است.
بازدیدها، وعدهها و واقعیتهای موجود
در سالهای گذشته، مقامات کشوری و استانی بارها از پروژه بیمارستان عنبرآباد بازدید کردهاند.
در هر دوره، مسئولان وعدههایی برای تسریع در تکمیل پروژه دادهاند، اما روند ساخت همچنان کند و پرچالش باقی مانده است.
با این حال بهتازگی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از پیشرفت مطلوب پروژه و ورود به مرحله نهایی ساخت خبر دادهاند.
چرا بیمارستان عنبرآباد پس از 15 سال افتتاح نمیشود؟
علیاصغر خیرخواه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، با اشاره به آخرین وضعیت بیمارستان عنبرآباد، گفت: با فرماندار و مسئولین عنبرآباد بازدیدی از پروژه داشتیم.
در حال حاضر مشکلی که باعث تأخیر شده، بیشتر مربوط به کمکاری یا چالشهای خود پیمانکار است.
طبق قرارداد، تعهدات پیمانکار باید تا پایان شهریور امسال به اتمام میرسید، اما این اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: خوشبختانه کمبود اعتبار عامل این تأخیر نبوده و بیشتر مشکلات فنی و غیر فنی از سوی پیمانکار عامل کندی پروژه بودهاند.
گزارشهای جلسات وزارتخانه، پیگیریهای نماینده مردم، فرماندار و سایر مسئولان نشان میدهد که همه تلاش دارند این بیمارستان به بهرهبرداری برسد.
خیرخواه با بیان اینکه روند ساخت این بیمارستان در حال حاضر به وضعیت مطلوبی رسیده است، گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه به بیش از 50 درصد رسیده و اگر مشکل خاصی پیش نیاید، پیمانکار با قدرت پای کار آمده و بنا بر برنامهریزیها، 18 ماه آینده باید پروژه را تحویل دهد و هدف ما این است که سال آینده ساختمان بیمارستان آماده بهرهبرداری شود.
وی افزود: در صورت رسیدن پیشرفت فیزیکی به بالای 70 درصد، هیئت امنای ارزی برای خرید تجهیزات بیمارستانی اقدام خواهد کرد تا به سرعت بیمارستان تجهیز شود.
این امر در دستور کار قرار دارد و تلاش میکنیم همزمان با تکمیل فاز ساخت، روند تأمین تجهیزات نیز آغاز شود.
روند کند ساخت بیمارستان عنبرآباد/ از کوتاهی دانشگاه علوم پزشکی تا اعتبارات قطره چکانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در پاسخ به زمان آغاز پروژه بیان کرد: ساخت بیمارستان از حدود سال 1390 آغاز شده و با تأخیرهای فراوانی همراه بوده است.
خوشبختانه در سالهای اخیر، این پروژه وارد فاز الحاق قانونی شد و مصوبه سفرهای استانی را دریافت کرد.
وزارت بهداشت نیز از منابع عمومی و اختصاصی خود برای تأمین اعتبار این پروژه اقدام کرده و در یک سال اخیر تعلل از سوی وزارتخانه نبوده بلکه مشکلات مربوط به پیمانکار باعث توقف پروژه شده است.
وی در پایان گفت: اکنون پیمانکار با قدرت کار را آغاز کرده و ما امیدواریم پس از سالها انتظار، مردم شریف عنبرآباد به حق خود در برخورداری از خدمات درمانی در محل زندگیشان برسند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، در دو سال آینده شاهد افتتاح این بیمارستان خواهیم بود.
به گزارش تسنیم، بیمارستان نیمهکاره عنبرآباد تنها یکی از پروژههای درمانی نیمه تمام در استان کرمان است؛ پروژهای که اگرچه پس از سالها نیمهکاره ماندن، امروز بارقهای از امید در آن دیده میشود، اما همچنان نیازمند پیگیری جدی، نظارت مستمر و پایبندی به وعدههاست تا مردم عنبرآباد بتوانند پس از سالها چشمانتظاری، بیمارستان خود را از نزدیک ببینند.
انتهای پیام/511/