ساخت سریالی با موضوع ارتباط حاجی بکتاش ولی و امام رضا(ع)
دبیرکل بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب گفت: پروژه فرهنگی ساخت سریالی با تمرکز بر شخصیت حاجی بکتاش ولی و ارادت وی به حضرت امام رضا(ع) و با هدف تقویت دیپلماسی فرهنگی ایران و ترکیه تولید می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدمهدی مومنیها در نشست با غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، بر تولید یک مجموعه نمایشی 8 قسمتی با محوریت شخصیت حاجی بکتاش و ارادت او به امام رضا(ع) خبرداد و اظهارکرد: این مجموعه از نیشابور آغاز میشود و مسیر معنوی حاجی بکتاش را تا منطقه آناتولی در کشور ترکیه روایت میکند.
️
وی با اشاره به اهمیت این پروژه، افزود: بخش قابل توجهی از مردم ترکیه از علویان هستند که ارادت خاصی به حاجی بکتاش دارند و ما در این مجموعه تلاش داریم جنبههای عبادی شخصیت ایشان، از جمله توجه به نماز، زیارت و ارادت خالصانه به ساحت امام رضا(ع) را به تصویر بکشیم.
️
دبیرکل بنیاد بینالمللی تکریم ادیان و مذاهب، همچنین از تدارک یک فیلم سینمایی دو ساعته برای اکران در کشور ترکیه خبر داد و بیان کرد: پس از آن، پخش سریال از طریق شبکههای رسمی تلویزیونی ایران و ترکیه در دستور کار قرار دارد.
️
مومنیها خاطرنشان کرد: هدف از این تولیدات، معرفی ابعاد کمتر شناختهشدهای از زندگی حاجی بکتاش و ارتباط عمیق معنوی او با فرهنگ و آموزههای اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امام رضا(ع) است.
️
حامد افخمی، رئیس نمایندگی بنیاد بینالمللی تکریم ادیان و مذاهب در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی نیز، در ادامه این نشست پیشنهاد کرد: با توجه به جمعیت قابل توجه علویان بکتاشیه در ترکیه، زمینه برگزاری همایشی رسمی در مشهد فراهم شود تا حدود 300 تا 400 نفر از علویان این کشور به همراه خانوادههایشان به مشهد دعوت و میزبانی شوند.
وی افزود: هدف از این همایش، تقویت ارتباطات فرهنگی و مذهبی، افزایش شناخت از امام رضا (ع) و ارتقاء جایگاه مشهد به عنوان مقصدی مهم برای زیارت و گردشگری دینی است.
️
افخمی همچنین خواستار همراهی و همکاری دستگاههای مربوطه از جمله میراث فرهنگی شهرستان های مشهد و نیشابور در پذیرش و استقبال شایسته از زوار علوی شد و تأکیدکرد: باید فضای مناسبی برای حضور و گردشگری آنان فراهم شود تا این ظرفیت مهم در جهت رونق توریسم زیارتی به بهترین شکل بهرهبرداری شود.
️
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز با تأکید بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در کشور ترکیه، پیشنهاد کرد که تولید فیلم ابتدایی در این خصوص توسط خود کشور ترکیه صورت گیرد و ما به عنوان طرف ایرانی، نقش مکمل و پشتیبان را ایفا کنیم؛ بهویژه در مرحله فیلمنامهنویسی یا حتی تهیهکنندگی، میتوانیم همکاری مؤثر و هدفمند داشته باشیم.
️
وی با اشاره به اینکه این نوع همکاری میتواند بستر مناسبی برای تقویت دیپلماسی فرهنگی و تعاملات منطقهای میان دو کشور فراهم کند، افزود: فیلمی که طرف ایرانی در نظر دارد بسازد، میتواند بهعنوان مکمل اثر نخست باشد و در ادامه آن، پروژههای مشترک بیشتری تعریف و اجرا شود.
️
غلامحسین مظفری، در ادامه نشست بنیاد بینالمللی تکریم ادیان و مذاهب، با استقبال از پیشنهاد برگزاری همایش علویان بکتاشیه ترکیه در مشهد، این ایده را بسیار ارزشمند و اجرایی توصیف کرد و گفت: برگزاری این همایش و دعوت از بزرگان علوی در مشهد، ایدهای روشن و دقیق است که باید طراحی و با کیفیت بالا اجرا شود.
وی با تأکید بر آمادگی کامل استان برای میزبانی این رویداد، افزود: شروع این تعامل میتواند با اجرای تورهای گردشگری هدفمند آغاز شود و در آینده به گسترش روابط فرهنگی، اقتصادی و حتی سرمایهگذاری منجر شود.
️
مظفری تأکیدکرد: در خراسان رضوی پیشتر نیز بحث توسعه این روابط مورد توجه قرار گرفته و اکنون نیز فرصتی جدی برای تحقق آن فراهم شده است.
بازدید از اماکن مقدس مانند حرم مطهر امام رضا (ع)، نیشابور و آرامگاه شیخ صفیالدین نیز میتواند محور اصلی این سفرها قرار گیرد.
گ️فتنی است؛ در پایان این نشست، کتاب آنچه درباره حج باید بدانیم نوشته، محمدمهدی مومنی ها به استاندار خراسان رضوی اهدا شد.
️همچنین حکم حامد افخمی به عنوان رئیس نمایندگی بنیاد بینالمللی تکریم ادیان و مذاهب در استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی توسط غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی به وی اعطا شد.
انتهای پیام/