خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 01 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قبرس؛ پناهگاه صهیونیست‌ها در برابر خطر موشک‌های ایرانی - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 31 تیر 1404 - 19:53
از زمان پایان نبرد 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی دست کم ده هزار صهیونیست از ترس تکرار شب های مرگ بار تل آویو، حیفا و بئرالسبع، خروج خانوادگی از سرزمین های اشغالی به مقصد قبرس را در دستور کار خود قرار دهند.
قبرس،مهاجرت،جزيره،نگراني،زمين،كشور،صهيونيست،اشغالي،موج،سرزمي ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت نزدیک به سه هفته از پایان نبرد 12روزه ایران و رژیم صهیونیستی و برقراری آتش‌بس، تصاویر ثبت شده در حافظه شهرک‌نشینان صهیونیست از حملات موشکی ایران سبب شده تا بسیاری از ترس تکرار شب‌های مرگبار تل‌آویو، حیفا و بئرالسبع، خروج خانوادگی از سرزمین های اشغالی را در دستور کار خود قرار دهند.
.
در این بین قبرس به یکی از اصلی‌ترین مقاصد برای فرار صهیونیست‌ها مبدل شده است، کشوری که از قضا روابط خوبی با تل‌آویو دارد و در سال‌های اخیر میزبان بسیاری از رزمایش‌های هوایی مشترک ارتش با صهیونیست‌ها بود.
با این حال موج گسترده مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها به جزیره قبرس، نگرانی بسیاری از مقامات و مردم این کشور را از پیامدها این مسئله به همراه داشته است.
افزایش قیمت زمین در قبرس یکی از پیامدهای این موج مهاجرت گسترده برای ساکنان اصلی این کشور بوده است .
در همین راستا روزنامه «پولیتیس»، مهمترین روزنامه قبرس طی گزارشی از افزایش خرید زمین توسط صهیونیست‌ها در این جزیره پرده برداشت همزمان «استفانوس استفانو»، دبیرکل حزب چپ‌گرای آکِل، مهمترین حزب اپوزیسیون قبرس هم از موج گسترده مهاجرت ساکنان سرزمین‌های اشغالی در کشورش ابراز نگرانی کرد.
وی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها بدون وجود هرگونه نظارتی در حال خرید زمین در قبرس هستند، اظهار داشت نگرانی‌هایی جدی در مورد فروش بی‌رویه املاک و مستغلات به اتباع کشورهای ثالث در قبرس مطرح شده است.
استفانو افزود: اخیراً شاهد پدیدار شدن مناطقی شبیه به «گِتو» توسط شهروندان اسرائیلی هستیم که در آنها مدارسی دینی و کنیسه‌ها در حال تأسیس است.
همزمان با این تحولات، خرید واحدهای اقتصادی مهم و قطعات بزرگ زمین نیز دیده می‌شود.
وی در ادامه از «نیکوس کریستودولیدس»، رئیس جمهور قبرس درخواست کرد تا فورا به این مسئله ورود کند.
البته به نظر می رسد دولت نیکوزیا واکنشی به این جنجال سیاسی در داخل این کشور که به چالشی دیپلماتیک بدل شده، نداشته است.
همزمان صهیونیست‌ها نیز واکنش‌های تندی نسبت به فضاسازی‌های ایجاد شده علیه خود در قبرس داشته‌اند.
«اورِن آنولیک» سفیر رژیم صهیونیستی در نیکوزیا ضمن ابراز نگرانی از یهودستیزی بی‌سابقه در قبرس گفته این الگویِ تاریکِ «تئوری توطئه» علیه اسرائیلی‌ها را محکوم می‌کند.
نگرانی مردم و دولتمردان قبرس از هجوم صهیونیست‌ها به این کشور البته چندان هم بی‌اساس نیست، چرا که در زمانی که «جورج بالفور»، نخست وزیر انگلیس بعد از جنگ جهانی اول در تلاش برای تدارک سرزمینی برای اسکان یهودیان بود، قبرس در کنار سرزمین فلسطین یکی از گزینه‌های جدی لندن برای کوچاندن یهودیان اروپا به این سرزمین به شمار می‌رفت و اکنون پس از یک قرن قبرس بار دیگر به عنوان مقصدی برای فرار صهیونیست‌ها از خطر موشک‌های ایرانی بدل شده است.
آمارهای رسمی حاکی از آن است که دست کم 2500 اسرائیلی در جزیره قبرس زندگی می‌کنند.
این آمارها می‌افزایند تا قبل از جنگ 12 روزه روزانه به طور میانگین دو خانواده صهیونیست سرزمین‌های اشغالی را به قصد مهاجرت دائمی به قبرس ترک می‌کردند.
اما این روزها دست کم 10 هزار صهیونیست در تلاشند تا برای خود و خانواده هایشان پناهگاه جدیدی را در این جزیره مدیترانه‌ای دست و پا کنند.
انتهای پیام/