هاآرتص: نتانیاهو در راستای منافع شخصی خود «ادلشتاین» را برکنار کرد
در حالی که رژیم اسرائیل در ادامه جنگ در نوار غزه با مقاومت فلسطین دچار بنبست شده است، روزنامه عبری «هاآرتص» تلاشهای «بنیامین نتانیاهو» برای معاف از خدمت کردن ۸۰ هزار تن از یهودیان افراطی «حریدیم» از طریق برکناری «یولی ادلشتاین» رئیس کمیته سیاست خارجی و امنیت کنست (پارلمان) رژیم اشغالگر را در راستای ادامه ترجیح منافع شخصی بر منافع اسرائیل دانست.

در حالی که رژیم اسرائیل در ادامه جنگ در نوار غزه با مقاومت فلسطین دچار بنبست شده است، روزنامه عبری «هاآرتص» تلاشهای «بنیامین نتانیاهو» برای معاف از خدمت کردن ۸۰ هزار تن از یهودیان افراطی «حریدیم» از طریق برکناری «یولی ادلشتاین» رئیس کمیته سیاست خارجی و امنیت کنست (پارلمان) رژیم اشغالگر را در راستای ادامه ترجیح منافع شخصی بر منافع اسرائیل دانست.
کد خبر: 725553 | ۱۴۰۴/۰۴/۳۱ ۱۸:۵۲:۰۰
هاآرتص در این باره نوشت: با وجود مخالفت شدید ادلشتاین با پیش نویس قانون معافیت یهودیان حریدیم از خدمت نظامی، نتانیاهو حتی به خودش زحمت تماس با وی برای ابلاغ برکناریاش از ریاست کمیته مذکور را نداده است.
به گزارش ایرنا، این روزنامه عبری نزدیک به احزاب چپ رژیم صهیونیستی همچنین نوشت: آنچه در حال وقوع است، خیانتی مستقیم به سربازان ارتش اسرائیل و نیروهای ذخیره است و با وجود اینکه احزاب یهودی افراطی تأکید کردهاند عزل ادلشتاین بهتنهایی برای بازگرداندن آنها به ائتلاف حاکم کافی نیست و خواسته اصلیشان، تصویب قانون معافیت حریدی ها است، نتانیاهو اقدام به ادامه روند برکناری ادلشتاین کرد.
هاآرتص خاطرنشان کرد که اقدامات نتانیاهو یک حمله سیاسی و رسانهای علیه حزب لیکود و حتی شخص خودش بهشمار میرود؛ آنهم در زمانی که بهویژه پس از اظهارات تکاندهندهای مانند آنچه «اوریت ستروک»، وزیر شهرکسازی و امور ملی مطرح کرده بود و باعث افزایش خشم عمومی درون رژیم شد.
ستروک گفته بود که حاضر است با مرگ اسرا در غزه کنار بیاید اما اهداف نظامی اسرائیل محقق شود.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم»، روز دوشنبه و کمتر از یک هفته پس از کنارهگیری احزاب حریدی (ارتدکس افراطی) از کنست به دلیل بحران قانون خدمت سربازی گزارش داد «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم برای جلوگیری از فروپاشی کابینه تصمیم گرفت «یولی ادلشتاین»، عضو کنست را از سمت ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی برکنار کند.
در همین ارتباط، «اوفیر کاتس»، رئیس فراکسیون حزب لیکود در کنست، در جمع گروهی از اعضای این فراکسیون اعلام کرد که تصمیم گرفته است درخواست برگزاری انتخابات برای ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی کنست را بپذیرد.
به گفته کاتس، انتخابات روز چهارشنبه (یکم مرداد)، مطابق با اختیاراتی که طبق قانون لیکود به او اعطا شده است، برگزار خواهد شد.
روز یکشنبه منابع نزدیک به نتانیاهو گفتند که وی به دنبال تصویب پیشنویس (تعدیل شده) قانون خدمت سربازی با همکاری احزاب حریدی است و اجازه فروپاشی کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام را نخواهد داد.
اسرائیل هیوم، در این باره نوشت که وی برای خروج از این بن بست در اولین قدم، ادلشتاین را برکنار کند تا با انتخاب رئیس جدید کمیته در زمان تعطیلات کنست به راه حلی مناسب برای موضوع دست پیدا کند.
این اقدام علیه ادلشتاین پس از آن آغاز شد که نتانیاهو از تصویب قانون معافیت از خدمت سربازی که مورد درخواست نمایندگان حریدی کنست با حمایت نمایندگان حزب لیکود بود، خودداری میکرد.
در همین حال، «گادی آیزنکوت»، رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام گفت که تصمیم به برکناری ادلشتاین و انتصاب یک دستنشانده به نمایندگی از نتانیاهو به ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی، ادامه بدبینی و بیمسئولیتی نخستوزیر است که مسئول شکست بزرگ اسرائیل در جنگ غزه محسوب میشود.
وی افزود: همه این اقدامات به خاطر بقای سیاسی، آسیب رساندن به ارتش اسرائیل و ضربه به کنست به عنوان یک مرجع قانونگذاری است.
با این حال، این اقدام نتانیاهو برخی از احزاب حریدی را نیز راضی نکرد و یکی از اعضای حزب «یهودیت توراتی متحد» به این روزنامه گفته است که این اقدام نتانیاهو، صرفا خودنمایی است و نمیتواند بحران را حل کند.
این اقدام نتانیاهو برای تطمیع احزاب حریدی، از سویی دیگر، خشم خانوادههای نظامیان صهیونیست را در پی داشت.
آنها گفتند که در حال حاضر، قرار گرفتن در کنار حریدیها برای حفظ منافع شخصی و قدرت سیاسی به یک رویه رایج در حزب لیکود تبدیل شده است.
این اقدام منجر به زیر فشار قرار گرفتن نظامیان و خردشدن آنها خواهد شد.
این تحولات در حالی رخ می دهد که ارتش اشغالگر در بحبوحه تنشهای بودجهای و افزایش نیازهای عملیاتی در جنگ غزه با کمبود جدی نیروی نظامی مواجه است؛ به طوری که، فراخواندن چند باره نیروهای نظامی ذخیره، در کنار تبعیض آشکار با نادیده گرفتن ضرورت خدمت سربازی افراطیون حریدی، موجب فشار فزاینده بر آنها و فرسودگی روحیشان شده است.