خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 01 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

در کمیسیون‌های مجلس چه گذشت؟

مشرق | سیاسی | سه شنبه، 31 تیر 1404 - 18:23
کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی امروز موضوعاتی همچون مذاکرات، حذف برخی از یارانه بگیران، توجه به برنجکاران، راهکارهای رفع تنش آبی در پایتخت و بهبود شرایط گردشگری را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
كميسيون،مجلس،وزير،گردشگري،آب،قرار،ايران،تاكيد،ارائه،بازار،بر ...

به گزارش مشرق، در کمیسیون‌های تخصصی امروز سه‌شنبه(۳۱ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی طرح‌ها و لوایح و استماع گزارش از برخی وزرا درباره حوزه کاری خود در دستور کار قرار گرفت.
حاکم ممکان از حضور علی مدنی زاده وزیر اقتصاد، رئیس سازمان خصوصی سازی و رئیس سازمان بورس در کمیسیون اقتصاد خبر داد که نمایندگان سوالات خود را در رابطه با خصوصی سازی مطرح و موانع موجود در این باره را بیان کردند.
اعضای کمیسیون تاکید داشتند که خلاء قانونی در این دستگاه ها مشهود است که نیاز به اصلاح دارد و نمایندگان از وزیر خواستند در جایی که خصوصی سازی به اصلاح قانون نیاز دارد لایحه‌ای به مجلس ارائه دهند تا بررسی های لازم صورت پذیرد.
وزیر اقتصاد هم در این نشست تاکید کرد که خلاء قانونی در خصوص خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد و این موضوع در حال انجام است.
بنابراین امیدواریم در آینده‌ای نزدیک خروج بانک‌ها از بنگاه داری انجام شود.
گرانی و کمبود برنج در بازار در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی شد
رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز درباره نشست امروز این کمیسیون به خبرنگاران گفت: در این نشست موضوعات در خصوص نظارت و کنترل بازار کالاهای اساسی از جمله برنج، گوشت و مرغ مطرح و مورد با حضور دستگاه‌های ذیربط مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در دوران جنگ خواستار نظارت بر بازار و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت برنج شدند.
وی با تاکید بر اینکه درحال حاضر برنجی در اختیار کشاورزان قرار ندارد و بازار در اختیار دلال‌ها است، عنوان کرد: بازار برنج به دلیل عدم نظارت کافی دچار نابسامانی‌هایی شده است.
باید در زمینه کنترل و نظارت بر بازار، مهندسی جدیدی شکل بگیرد تا بدون واسطه محصول در اختیار مردم قرار گرفته و دلال‌های کاذب از میان برداشته شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ایجاد بازارچه‌ها و تقویت تعاونی‌های تولیدکنندگان محصولات بدون کمترین هزینه اضافه در شبکه مصرف توزیع می‌شوند، گفت: یکی دیگر از مسائل مطرح شده در نشست امروز موضوع کمبود کود مورد نیاز کشاورزان بود که در این زمینه مکاتباتی با رئیس جمهور صورت گرفته است.
حاجی پور با اشاره به اینکه بر اساس صورت جلسه کمیسیون مقرر شد تا روز یکشنبه هفته آینده تمامی کالاهای اساسی از جمله برنج و نهاده‌ها دامی مانند جو تعیین تکلیف شوند، ادامه داد: تعزیرات حکومتی نباید منتظر ارائه گزارش تخلفات باشد باید در میدان حاضر و قاطعانه با متخلفان برخورد کند.
وی با تاکید بر اینکه مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی گزارش دقیقی از ارز ترجیحی تخصیص داده شده به واردات کالاهای اساسی به کمیسیون ارائه کند، عنوان کرد: نهاده‌های دامی و کشاورزی باید متناسب با نیاز استان‌ها توزیع شود تا مشکلی در مسیر تولید شاهد نباشیم.
بررسی مشکلات کمبود آب پایتخت در کمیسیون عمران
عبدالجلال ایری نیز درباره نشست امروز کمیسیون عمران مجلس به خبرنگاران گفت: مسائل مرتبط با وضعیت آب کلانشهر تهران با حضور ارکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران برگزار شد و گزارشی از وضعیت تأمین آب شرب پایتخت در فصل تابستان، میزان ذخایر آبی و همچنین مصرف بالای سرانه مشترکان توسط وی ارائه شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت و بلند مدت در حوزه تأمین آب پایتخت، اظهار کرد: در این نشست مقرر شد، کمیته آب و فاضلاب کمیسیون به‌زودی تشکیل جلسه دهد و گزارشی درباره شرایط بحرانی حوزه تأمین آب شهر تهران تهیه و به هیئت رئیسه مجلس ارائه کند.
تاکید وزیر میراث فرهنگی به بهبود شرایط گردشگری به ویژه پس از جنگ ۱۲ روزه
احمد راستینه درباره نشست امروز کمیسیون فرهنگی که با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: در این نشست گزارشی از اقداماتی که این وزارتخانه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران اسلامی به انجام رسانده، به کمیسیون ارائه شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: با توجه به ضرورت حفظ آثار تاریخی و تمدنی، ضرورت توجه به این آثار برای قرار گرفتن آن‌ها در اماکن امن در دستور کار وزارتخانه مذکور قرار گرفته است.
راستینه پیگیری‌ رسمی حقوق ایران از مراجع بین‌المللی توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه به‌ویژه در جنگ اخیر و ایام پساجنگ خواند و گفت: مکاتبات با سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه یونسکو، جهت تذکرات لازم در راستای حفظ تاریخی و میراثی مورد توجه این وزارتخانه قرار گرفته و در این خصوص تاکنون اقدامات خوبی انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: ضرورت حمایت از کارگاه‌های کوچک مخصوصاً در بحث گردشگری، تکمیل هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها، اقامتگاه‌ها و تکمیل زیرساخت‌های گردشگری که ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است، در این نشست بحث و بررسی شد.
نماینده مردم شهرکرد درباره گزارش وزیر برای تحقق ورود گردشگران خارجی به کشور، افزود: با توجه به اتفاقاتی که در جنگ ۱۲ روزه به وجود آمد و آسیب‌هایی که در حوزه گردشگری به ویژه در احیای گردشگران خارجی و در کل حوزه گردشگری متوجه کشور ما شد، ضرورت پیگیری مجدد از کشورهای هدف به خصوص کشورهای همسایه برای اجرایی‌سازی توافقنامه‌های گردشگری و همکاری‌های فی‌مابین دو کشور مورد تأکید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار گرفت.
بررسی شروط ایران برای مذاکره در کمیسیون امنیت ملی
یعقوب رضازاده نیز درباره نشست امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه و محمداسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، میهمان کمیسیون بودند و درباره روند مذاکرات، اهمیت قدرت موشکی ایران به عنوان دست پُر در مذاکرات و توجه به توان دفاعی کشور بحث و تبادل نظر شد.
وی افزود: در این نشست وزیر امورخارجه اشاره کرد که مذاکرات با روسیه درباره مسائل هسته‌ای برنامه ریزی شده است و در سطح معاونان وزیر امور خارجه نیز مذاکرات ایران و تروئیکای اروپا درباره پرونده هسته‌ای ایران جمعه در استانبول ترکیه برگزار خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزیر امورخارجه تاکید کرد در صورت لغو تحریم‌ها و محترم شمردن حق استفاده ایران از فناوری صلح آمیز هسته‌ای، مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا پیش از طرح موضوع اسنپ بک در مهرماه انجام خواهد شد.
رضازاده خاطرنشان کرد: در این نشست نمایندگان نیز بر حفظ اقتدار جمهوری اسلامی ایران و تبیین قدرت دفاعی و بازدارندگی توسط تیم دیپلماسی کشورمان در مذاکرات تاکید کردند.
ثروتمندان یارانه بگیر حذف و درآمد آن بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود
غلامرضا تاجگردون نیز درباره نشست کمیسیون برنامه و بودجه که با حضور احمدمیردی وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: کمیسیون امروز دومین جلسه خود را درباره رونق سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و مدیریت یارانه‌ها با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار کرد.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظایف ذاتی وزارت تعاون در زمینه تنظیم بازار و تنظیم راهکار در راستای ایجاد اشتغال، گفت: در همین راستا دستگاه‌هایی همچون وزارت اقتصاد و دارایی برای تنظیم، تامین و توزیع منابع، انعقاد قراردادها عهده دار ماموریت‌هایی هستند و سازمان و برنامه و بودجه و وزارت تعاون وظیفه نظارت بر این امور را دارند.
از این رو وزیر تعاون امروز با حضور در این جلسه، گزارشاتی را در این بخش ارائه کردند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره موضوع یارانه در این نشست گفت: درباره مباحث مربوط به یارانه‌ها، همچنان اختلاف نظراتی وجود دارد.
مجلس مُصر است تا با حذف سه دهک ثروتمند، از دو مسیر، دهک‌های پایین یارانه بگیر را از منظر معیشتی تقویت کند.
وی با اشاره منابع حاصل از حذف سه دهک ثروتمند یارانه بگیر، بیان کرد: وزارت تعاون به موجب قانون، مکلف به حذف سه دهک ثروتمند یارانه بگیر است همچنین دولت باید از محل حذف این سه دهک ثروتمند در راستای تقویت سه دهک پایین یارانه بگیر نیز اقدام کند.