پیشنهاد دانشگاه تهران به سفیر ارمنستان درباره کریدور زنگزور
گریگور هاکوپیان سفیر ارمنستان در ایران، با حضور در دانشگاه تهران ضمن بازدید از این دانشگاه با سرپرست و هیئت رئیسه دانشگاه دیدار کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، «گریگور هاکوپیان»، سفیر ارمنستان در ایران، با حضور در دانشگاه تهران، با محمد حسین امید، سرپرست دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.
امید، سرپرست دانشگاه تهران، در این دیدار ضمن اشاره به سابقه دوستی و همکاری دیرینه دو ملّت گفت: دو کشور ایران و ارمنستان در طول تاریخ روابط بسیار خوب و دوستی عمیقی داشتهاند و بعد از انقلاب هم این روابط تقویت شده است.
در عین حال اگرچه دولتمردان هر دو کشور در ابعاد سیاسی و اجتماعی و فرهنگی همکاریهای زیادی داشتهاند، اما این روابط در عرصه همکاریهای علمی همانند همکاریهای سیاسی درخشان و عمیق نبوده است که امیدواریم با اراده مسئولین دانشگاهی هر دو کشور، این بعد از ارتباطات نیز تقویت شود.
وی در ادامه گفت: دانشگاه تهران که دانشگاه مادر و قدیمیترین دانشگاه ایران است، در دوره جدید، یکی از سرفصلهای خود را، توسعه روابط بینالمللی قرار داده است و تصمیم آن است که با توجه به اهمیت این فعالیتها، تفاهمنامههایی که قبلاً منعقد شده و به دلایلی عملیاتی نشده، بهروز رسانی شده و تا حد امکان به قرارداد همکاری عملی منجر شود.
در این راستا، دانشگاه تهران آمادگی کامل دارد که در همه عرصهها با دانشگاههای برتر ارمنستان همکاری نماید و این همکاری در قالب پروژههای مشترک و تبادل استاد و دانشجو امکانپذیر است.
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به اینکه موضوع تغییر اقلیم، آب و محیط زیست، مشکل و بحرانی بینالمللی است و همه کشورها را در بر میگیرد گفت: این بحران اکنون در ایران بروز کرده و بهزودی در کشورهای منطقه از جمله ارمنستان هم رخ خواهد داد.
آب، هوا، تغییر اقلیم و محیط زیست، چالشهای مشترکی است که دانشگاههای دو کشور میتوانند آن را در قالب پروژههای دانشگاهی و تحقیقاتی بررسی کنند و برای آن راه حل بیابند.
امید، همچنین تبادل استاد و دانشجو را یکی از زمینههای همکاری دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاه تهران هم اکنون بیش از 1200 دانشجوی خارجی دارد.
تبادل دانشجو میتواند در همکاری دانشگاههای دو کشور هم دیده شود.
ما در همه زمینهها و همه مقاطع این آمادگی را داریم که با دانشگاههای سطح یک ارمنستان دانشجو و استاد تبادل نمائیم تا فعالیتها و دورههای مشترک داشته باشند.
سرپرست دانشگاه تهران در پایان گفت: این نخستین دیدار من در مسئولیت جدید با نمایندگان رسمی کشورهای خارجی است و خوشحالم که این دیدار با سفیر کشور دوست و همسایه دیرینه، ارمنستان صورت میگیرد و امیدوارم این دیدار، مقدمه کارهای بزرگ و همکاریهای ارزنده دانشگاهی بین دو کشور باشد.
در ادامه این دیدار، گریگور هاکوپیان، سفیر ارمنستان در ایران ضمن ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه تهران گفت: من مطلع شدم که شما به عنوان رئیس دانشگاه تهران به تازگی منصوب شدهاید و این انتصاب را تبریک میگویم و برای شما آرزوی موفقیت دارم.
من با تمامی پیشنهاداتی که شما ارائه کردید، ضمن تشکر، موافق هستم و امیدوارم گام به گام اینها را عملی کنیم.
روابط ایران و ارمنستان منحصر بهفرد بوده، چون تاریخ و مشترکات دیرینهای با هم دارند و هم اکنون نیز روابط ما در عالیترین سطح است و در حوزههای علمی و آموزشی هم باید ارتقا جدی پیدا کند.
سفیر ارمنستان در ادامه گفت: من مطلع شدم که دانشگاههای تهران و ایروان تفاهمنامه دارند، اما این تفاهمنامه چندان عملیاتی نشده است.
مایلم با توجه به پتانسیلهای زیادی که داریم، از این ظرفیتها استفاده کنیم و در تمامی حوزهها وارد یک همکاری جدی و عملی شویم.
گریگور هاکوپیان افزود: ما در ارمنستان به جایگاه دانشگاه تهران در ایران، منطقه و جهان واقفیم و امیدوارم همکاری ما با این دانشگاه مهم، به سرعت آغاز شود.
در کمال خرسندی ما در دانشگاههای مهم و نیز در آکادمی ملی ارمنستان، رشته شرق شناسی و ایرانشناسی داریم که نشانه اهتمام و توجه ما به ایران است.
پیشنهاد میدهم در ایران هم رشته زبان و ادبیات ارمنی یا دورههایی به این زبان داشته باشیم.
سفیر ارمنستان در ادامه گفت: به عنوان سفیر و نماینده کشورم رسماً اعلام میکنم که آمادگی همکاری در همه زمینههای علمی و دانشگاهی را داریم و برای هرگونه برنامهریزی جهت همکاری نیز آمادگی کامل داریم.
برگزاری کنفرانسهای علمی مشترک، تبادل دانشجو و استاد، مباحث زیست محیطی و آب و مانند آن، همه مورد علاقه ما هم هست و از دانشگاه تهران میخواهم که این همکاری را به طور جدی با دانشگاههای ارمنستان داشته باشد.
سفیر ارمنستان ضمن دعوت از رئیس دانشگاه و هیئت رئیسه برای سفر به ارمنستان و دیدار از دانشگاههای مهم این کشور،گفت: بهزودی هیئتی در سطح برخی وزیران ارمنستان در تهران حضور خواهند یافت.
حتماً توصیه میکنم که همکاری عملی با نهادهای علمی ایرانی در دستور کار این سفر باشد و دانشگاهیان دو کشور بتوانند با هم دیدارهای اثربخش داشته باشند و مسیر همکاریها را تسهیل کنند.
خود من هم به عنوان سفیر ارمنستان در ایران، همواره آمادگی دارم در همه زمینهها در خدمت دانشگاهیان دانشگاه تهران باشم.
امید، نیز ضمن تشکر از توجه سفیر ارمنستان، از ایشان دعوت کرد که از توانمندیهای علمی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه تهران در پارک علم و فناوری، دانشکدهها و آزمایشگاههای دانشگاه دیدار نمایند تا بتوان زمینههای عملی همکاری را بیشتر بررسی کنند.
در این دیدار، الهام امینزاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران نیز پیشنهادی مبنی بر برگزاری کنفرانس مشترک در مورد کریدور زنگزور و تقویت نقش نظارتی ایران و ارمنستان بر این گذرگاه را ارائه نمود که مورد استقبال قرار گرفت.
امینزاده همچین گزارشی از وضعیت فعلی دانشگاه تهران، جایگاه در رتبهبندیهای بینالمللی و دستاوردهای آن در حوزههای مختلف ارائه کرد.
انتهای پیام/