کاهش 40 درصدی سرقت خُرد در استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: یکی از موضوعات تأثیرگذار در بحث سرقت، صنف خرید و فروش ضایعات است که با ساماندهی این گروه در استان شاهد کاهش 40 درصدی سرقت در استان بودیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محسن خیرمند، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: یکی از موضوعاتی که چندین سال مورد پیگیری قرار گرفت و سال گذشته در این موضوع به تفاهم رسیدم در خصوص وحدت رویه پیرامون تشکیل کمیتههای آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود: در این راستا حوزههای آسیبهای اجتماعی استان رصد، شناساسی و کمیته بندی شدند و 12 حوزه آسیب تشکیل و مسئولیت کمیتهها به 12 دستگاه متعدد واگذار شد، دستگاهها باید برنامه کاملی برای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدتی در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی پیش بینی کنند.
به طور حتم دستگاههای فعال و غیر فعال در این حوزه ارزیابی و شناسایی میشوند.
خیرمند با بیان اینکه سال گذشته تفاهمنامهای با شهرداران مراکز شهرستانها به غیر از شهرداری محلات در حوزه پیشگیری منعقد شد، تصریح کرد: شهرداریها وظیفه دارند در حوزههای فرهنگی و اجتماعی در سطح یک پیشگیری کارکرد داشته باشد که در ارزیابیهای اولیه تاکنون شهرداری ساوه نسبت به دیگر شهرداریها در حوزه آموزش و شهرداری اراک در زمینه اطلاع رسانی آگاه سازی کارکرد بهتری داشته است.
مشاوره در امر ازدواج میتواند منجر به کاهش طلاق شود
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با بیان اینکه موضوع طلاق و مداخلات حوزه طلاق از دیگر موضوعاتی است که نسبت به آن ورود پیدا کردهایم، اظهار کرد: قانون تکلیف کرده که قوه قضاییه مراکز مشاوره ایجاد کند واین مشاوره برای زوجینی که موافق طلاق توافقی هستند انجام شود که در اکثر شهرهای استان این مهم انجام شد.
وی ادامه داد: براساس ارزیابیها مشخص شد که بیش از 70 درصد زوجین سازش یافته در سال 1403؛ هنوز هم زن و شوهر هستند و این امر نشان می دهد اگر در بحث ازدواج مداخله داشته باشیم و این مداخله به موقع باشد در کاهش طلاق میتوانیم اثرگذار باشیم.
تولید سریال دایرههای قرمز با رویکرد آگاه سازی مردم
خیرمند عنوان کرد: برای نخستین بار تفاهمنامه سه جانبه بین دادگستری و صدا و سیمای استان و مرکز وکلا و امور خانواده قوه قضاییه برای تولید فیلم با محتوای واقعی منعقد شد، به طوری که در این فیلمها محیط دادسرایی را ترسیم کنیم و پرونده واقعی و داستان واقعی برای مردم به تصویر کشیده شود؛ با این رویکرد که مردم نسبت به این موضوعات آگاهی پیدا کنند و رویکرد ما آگاهی دهی به مردم باشد.
وی بیان کرد: این سریال در هفت قسمت 45 دقیقهای به کارگردانی یکی کارگردانان مطرح کشور و با صرف هزینهای بالغ بر100 میلیارد ریال در حوزه سکههای تقلبی و قتل تهیه شده است، عنوان سریال دایرههای قرمز است که در هفته پیشرو در شبکه استانی و یکی از شبکههای سراسری تلویزیونی پخش میشود.
اینکه مدیری قول دهد و این وعده در زمان خود انجام نشود مصداق ترک فعل است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در ارتباط با ترک فعل مدیران گفت: اینکه مدیری قول بدهد و این وعده در زمان خود انجام نشود مصداق ترک فعل است که موجب ایجاد ناامیدی و بی اعتمادی در سطح جامعه میشود، ما باید بتوانیم سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم، یکیاز سرمایهها اجتماعی مطالبهگری است، مردم باید مطالبهگر باشند و این مطالبه گری به موقع باشد و مسئولان موظف به پاسخ به این مطالبات هستند.
ساماندهی یدکشها در محورهای استان مرکزی
خیرمند با اشاره به پیگیری موضوع خرابی خودرو در جادهها و ساماندهی یدکشها بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در سطح کشور با ان مواجه بودیم در بحث یدک کشها بود که هیچ ستادی کارکرد این نهاد را قبول نکرده بود، در این راستا مقرر شد یک شرکت به عنوان پشتیبان در شهر مشخص و یدککشها طرف قرارداد این پشتیبان شوند.
در استان مرکزی یک شرکت شرایط زیرساختی و پشتیبانی را داشت و سه محور تحویل ایشان شد و قرار شد خوردهای یدک کش که زیرمجموعه این شرکت نیستند و در این محور تردد دارند توسط پلیس توقیف شوند.
ساماندهی صنف خرید و فروش ضایعات در استان مرکزی
وی با اشاره به ساماندهی صنف خرید و فروش ضایعات در استان مرکزی اضافه کرد: یکی از موضوعات تاثیرگذار در بحث سرقت، صنف خرید و فروش ضایعات است که 90 درصد این اصناف کار خود را به درستی انجام میدهد و 10 درصد خرید مال سرقتی دارند، که با ساماندهی این مهم در استان شاهد کاهش آمار سرقت در استان بودیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی بیان کرد: شهرستان ساوه با مدیریت مناسب و جمعآوری خریداران و فروشندگان ضایعات با تاسیس شهرک ضایعاتی این مهم را به خوبی ساماندهی کرده و در این حوزه پیشتاز بوده است، همچنین شهرستانهای دلیجان و خمین نیز در راستای ساماندهی این افراد، اقدامات خوبی انجام دادهاند.
خیرمند عنوان کرد: با وجود حجم بالای خرید و فروش ضایعات در اراک، شهرک ضایعاتی وجود ندارد که با ورود بخش خصوصی، زمین ساخت شهرک ضایعات در جاده فراهان به وسعت 30 هکتار در مرحله واگذاری است و تا سه ماه آینده مراکز خرید و فروش ضایعات اراک از شهر خارج میشوند.
وی ادامه داد: درحالی که شهرک ضایعاتی در اراک وجود ندارد اما این موضوع رها نشده و افراد فعال در این صنف، شناسایی و جمعآوری شدند که منجر شد تا 40 درصد سرقت خُرد کاهش یابد.
موضوع هدفمند ما در سال گذشته مدیریت خرید و فروش مال ضایعات بود که امسال هم این برنامه ادامه پیدا میکند چراکه این مهم تاثیرزیادی بر سیما و منظر شهری، بهداشت جامعه و خرید مال مسروقه دارد.
کاهش تصادفت جرحی و فوتی در جادهها و شهرهای استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به کاهش تصادفت جرحی و فوتی در جادهها و شهرهای استان مرکزی در سال گذشته، بیان کرد: نصب و افزایش تعداد جریمههای غیرمجاز در جادهها و شهر از عوامل کاهش تصادف است، همچنین تمام دوربینهای شهر و جادههای استان مرکزی متوسط سنج شدند که این مهم در کاهش و شدن تصادفات تاثیرگذار بوده است.
نصب 25 دوربین ثبت تخلف در استان هدفگذاری شده است
خیرمند با بیان اینکه هدف گذاری استان نصب 25 دوربین ثبت تخلف دیگر در استان است، گفت: 2 دستگاه دوربین در جاده تهران تا امامزاده عبدالله(ع) در حوزه استحفاضی استان مرکزی وجود دارد که چهار دستگاه دوربین جدید نیز در این جاده ارتباطی تا آخر امسال اضافه میشود.همچنین شعار ما این است که هیچ فردی در تصادفات شهری جان خود را از دست ندهد، در این راستا نصب دوربینهای متوسط سنج در سطح شهر هدفگذاری شده است.
وی عنوان کرد: بیشترین آمار فوتی ناشی از تصادفات شهری در اراک کمربندی شمالی و جنوبی بود که با تدابیر مناسب این آمار کاهش یافت و در جاده ارتباطی روستای طرمزد، از حداقل چهار کشته به صفر رسید و در خیابان جهانپناه تعدادی دوربین فعال میشود و تعدادی دوربین هم در دستور کار است.
یکی از مجموعه اقدامات برای کاهش حوادث جادهای در استان، افزایش کنارگذر است که در ساوه انجام شده و در خمین کنارگذر درحال احداث است تا آمار تصادفات نزولی باقی بمانیم.
در موضوع سک گردانی باید رویکرد استانی و بین دستگاهی داشته باشیم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در خصوص موضوع سگ گردانی عنوان کرد: در موضوع سک گردانی باید رویکرد استانی و بین دستگاهی داشته باشیم و نیاز به قانون نداریم چراکه جرم مشهود نیاز به قانون ندارد، در جرایم مشهود ضابط میتواند ورود کند.
خیرمند خاطرنشان کرد: باید مشخص شود که چرا دستگاهای مختلف در حوزه مختلف کارکرد خود را در برخورد با سگ گردانی انجام نمیدهند و فروشگاههای عرضه محصولات حیوانات آیا مجوز کسب دارند یا خیر؟
هرچند در حوزه فرهنگسازی هم صفر هستیم و چرا اصطلاح حیوان خانگی را استفاده میکنیم؟
انتهای پیام/711/