راه اندازی 2 مرکز سنجش صلاحیت حرفه ای کشور در خراسان جنوبی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی گفت: دو مرکز سنجش صلاحیت حرفه ای کشوری در شرکت کویرتایر بیرجند و شرکت زعال سنگ پرورده طبس راه اندازی کردیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن کامرانیفرد مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی ظهر امروز در نشست خبری گفت آموزش بعضی از رشتهها در مراکز فنی و حرفهای هزینه زیادی دارند به طور مثال اگر شرکتی بگوید رشته حفاری میخواهیم سازمان با توجه به اینکه رشته هزینهبر است نمیتواند ایجاد کند بنابراین از ظرفیت کارآموزی در جوار کارخانجات استفاده میکنیم و بر اساس تقاضامحوری آموزشها را در مراکز کارخانجات بزرگ ایجاد میکنیم و اگر در صنایع کاشی متقاضی داشته باشیم فرد را به شرکت معرفی کرده تا کار را یاد بگیرد و وارد بازار کار شود.
وی گفت: 19 گروه جامعه هدف ما هستند که با اهمیتترین گروه نیز دانشجویان و فارغ التحصیلان هستند و همچنین آموزش سربازان وظیفه را انجام میدهیم و سربازان باید در دوره سربازی خود یک مهارت کسب کنند و افرادی که قبل از خدمت مهارت داشته باشند یک ماه کسری خدمت خواهند داشت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی افزود: از هر دو نفر که تقاضای شغل دارند یک نفر فاقد مهارت است یعنی اینکه هنوز حوزه مهارت آموزی جایگاه خود در بین مردم پیدا نکرده است اما در کشورهای توسعه یافته 70 درصد آموزشها معطوف به حوزه مهارتی است و تنها 30 درصد آموزش علمی است البته در استان خراسان جنوبی 50 درصد دانش آموزان متوسطه به سمت مهارت آموزی میروند.
کامرانیفرد بیان کرد: با توجه به زیستبوم مهارت، آموزش مهارت از دوران تحصیلی تا مقطع دیپلم در مدارس کاردانش و هنرستانها اعمال و در دانشگاههای فنی و حرفهای و علمی کاربردی به صورت تخصصی تقویت میشود.
وی تصریح کرد: وزارتهای تعاون و آموزش و پرورش در راستای برقراری عدالت مهارت آموزی طرح همنوا را برای بهرهمندی دانشآموزان کاردانش و هنرستانها از محیط کار واقعی در زیرساختها و کارگاههای فنی و حرفهای منعقد کردهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 600 کارگاه فنی و حرفهای و یک کارگاه هوش مصنوعی در استان فعال بوده و یک مرکز مهارت پیشرفته در دست تجهیز است.
کامرانی فرد افزود: در سال گذشته 21 هزار و 289 نفر در بخش دولتی در قالب بیش از 3 میلیون و 300 هزار ساعت و در بخش غیر دولتی 10 هزار و 928 نفر در قالب یک میلیون و 834 نفر آموزش های مهارتی لازم فرا گرفتند و در چهار ماهه امسال در بخش دولتی 7 هزار و 383 نفر و در بخش غیر دولتی 2 هزار و 924 نفر آموزش دادیم.
وی عنوان کرد: مسابقات ملی مهارت نیز در چهار مرحله شهرستانی، استانی، کشوری و جهانی برگزار می شود و در سنوات گذشته استان 6 مدال طلا، 6 مدال نقره و 9 مدال برنز و 27 مدال دیپلم افتخار کسب کرده است و در سه سال اخیر برای اولین بار در مسابقات جهانی حضور یافتیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ثبت نام در مسابقات ملی مهارت سال جاری تا 10 مرداد انجام می شود گفت: هم استانیها که دارای مهارت هستند میتوانند در این مسابقات شرکت کنند و برای آنها دورههای آموزشی و اردوهای آمادگی برگزار خواهد شد و دارندگان مسابقات کشوری جزو بنیاد نخبگان قرار گرفته و کارت مربیگری برای آنها صادر میشود همچنین به عنوان سرباز مربی در مراکز فنی و حرفه ای استفاده کنند و در شرکتهای بزرگ کشور به کارگیری میشوند.
کامرانی فرد تصریح کرد: سازمان فنی و حرفهای در راستای عدالت آموزشی توانمندسازی مهارتی روستاییان و عشایر و مناطق مرزی و محروم ورود پیدا کرده و آموزش های مهارتی و کسب و کار در محل روستا در قالب تیمهای سیار ارائه میدهیم که در چهار ماهه سال جاری در 65 دوره آموزشی به 820 نفر آموزش دادیم و سال گذشته در 182 دوره به 2 هزار و 751 نفر آموزش دادیم.
وی با بیان اینکه تقاضامحوری، تنظیمگری و مشارکت جویی از سیاستهای سازمان است گفت: کنسرسیوم مهارت با کمک صنایع استان تشکیل شده تا ظرفیتهای خود را به اشتراک بگذارند و 6 نیروگاه خورشیدی 5 کیلووات برای تامین انرژی و آموزش نیروی انسانی راهاندازی کردیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با بیان اینکه دو مرکز سنجش صلاحیت حرفه ای کشوری در شرکت کویرتایر بیرجند و شرکت زعال سنگ پرورده طبس راهاندازی کردیم بیان کرد: فنی و حرفهای جهت تربیت نیروی متخصص دورههای آموزشی سفارشی نیز برگزار میکند و در استان 64 درصد مهارتآموزانی که با هدف اشتغال پا به این عرصه گذاشتهاند یک سال پس از آموزش بکارگیری شدهاند.
انتهای پیام/256