عراقیها مخاطبان جدید «مردی که همه چیز میدانست» - تسنیم
«مردی که همه چیز می دانست» تنها رمان مفصلی است که درباره امام محمدباقر(ع) نوشته شده و قرار است از سوی به نشر به زبان عربی ترجمه شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «مردی که همه چیز میدانست»، نوشته مریم بصیری به کوشش بهنشر به عربی ترجمه و در کشورهای مقصد توزیع خواهد شد.
این اثر جزو معدود آثار داستانی است که تلاش دارد روایتی نو از زندگی و زمانه امام محمد باقر(ع) ارائه دهد.
مقام علمی امام محمدباقر(ع) که ایشان را «آقای فقهای عصر» توصیف کردهاند، چنان بود که حتی مخالفان ایشان نیز زبان به تحسین گشودند.
ابن حجر هیثمی در این باب میگوید: «محمد(ع) به اندازهای گنجهای پنهان معارف و دانشها را آشکار ساخته، حقایق و حکمتها و لطایف دانشها را بیان کرده که جز بر عناصر بیبصیرت یا بد سیرت پوشیده نیست و از همینجاست که وی را شکافنده و جامع علوم و برافرازنده پرچم دانش خواندهاند.»
از مهمترین اقدامات امام باقر(ع) که زمان، زمینه آن را فراهم کرد، این است که حضرت بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه و بلکه اسلام شمرده می شود.
هر چند معارف اسلامی و تشیع به دست فرزندش امام صادق علیه السلام انتشار و توسعه یافت و به اوج خود رسید؛ ولی پایه گذاری و تأسیس آن با دست با کفایت امام باقر علیه السلام بود.
در دوران امام باقر(ع) دولت بنیامیه رو به زوال بود و مردم نیز به شدت از آنها تنفر پیدا کرده بودند و وجود فردی همچون عمر بن عبدالعزیز (که خدمت بزرگی به علم و تشیع نمود و ضربه کاری را به پیکر بنیامیه وارد کرد) و اختلاف شدیدی که در مملکت اسلامی به وجود آمده بود و در هر گوشه و کناری انقلابی به وقوع پیوسته بود و خلفا به سرعت تغییر میکردند ـ به گونهای که در 19 سال امامت حضرت باقر علیه السلام پنج خلیفه روی کار آمدند: ولید بن عبد الملک، سلیمان بن عبد الملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبد الملک، هشام بن عبدالملک ـ عواملی بود که زمینه و فرصت مناسبی برای نهضت علمی آن حضرت فراهم ساخت.
بصیری که تاکنون آثار متعددی از او در قالب داستان، رمان و نمایشنامه منتشر شده، در کتاب «مردی که همه چیز میدانست» با در نظر گرفتن این مقام و مرتبه و اهمیت عصر امام(ع)، به زندگی امام محمد باقر(ع) پرداخته است.
کتاب در 10 فصل با زاویه دید دانای کل، تلاش دارد با بهرهگیری از شخصیتهای مختلف، اولین رمانی باشد که درباره امام(ع) نوشته شده است.
از دیگر نکات تاریخی که در کتاب بصیری به آن اشاره شده، ازدیاد غلوکنندگان در دین و بهرهگیری از جادو و جنبل است.
بصیری با استفاده از منابع مستند تاریخی، تلاش دارد تصویری واضح از شرایط اجتماعی و سیاسی عصر امام(ع) و واکنش ایشان به این وقایع را برای مخاطب امروز بازگو کند.
پرداختن به زندگی فردی و خانوادگی امام در مواجهه با همسران، فرزندان، بستگان، دوستان، دشمنان، کنیزان و غلامان از ویژگیهای دیگر این رمان است و مخاطب را از نزدیک با رفتار و گفتار امام محمدباقر (ع) آشنا میکند.
تمام گفتوگوهای امام براساس احادیث ایشان و روایات منقول از ائمهاطهار (ع) نوشته شده است.
انتهای پیام/