خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 31 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در دهیاری‌های استان مرکزی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 31 تیر 1404 - 13:53
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: توافقنامه توسعه انرژی های خورشیدی با ظرفیت دهیاری ها، اولین مدل توسعه نیروگاه خورشیدی در کشور است که تاکنون 6 هزار هکتار زمین در استان شناسایی شده و مراحل واگذاری 4 هزار مگاوات در دست اجراست.
استان،خورشيدي،مركزي،مگاوات،برق،نيروگاه،كشور،انرژي،توسعه،برنا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی پیش از ظهر امروز در آیین انعقاد تفاهم‌نامه توسعه نیروگاه خورشیدی با استفاده از ظرفیت دهیاری‌های استان مرکزی گفت: استان مرکزی یکی از پیشگامان توسعه انرژی خورشیدی در کشور است و این تفاهم‌نامه، نخستین الگوی رسمی و اجرایی کشور برای مشارکت نهادهای محلی و روستایی در احداث نیروگاه‌های خورشیدی به شمار می‌رود.
وی افزود: دفتر امو روستایی و شوراها باب جدیدی را در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی باز کرد، این الگو مزایایی همچون کاهش هزینه انتقال، درآمدزایی پایدار برای روستاها و دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده و ارتقای فرهنگ انرژی پاک در جوامع روستایی را به دنبال دارد.
محمودی تصریح کرد: در سطح کشور طبق برنامه هفتم توسعه باید 12 هزار مگاوات نیروگاه به مجموعه نیروگاه‌های کشور اضافه شود، در حال حاضر بین 20 تا 24 هزار مگاوات ناترازی انرژی در سطح کشور وجود دارد که به زبان سخنگوی صنعت برق اکنون ناترازی 20 هزار مگاوات است و تا اوج تابستان 25 هزار مگاوات ناترازی خواهم داشت.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به ناترازی انرژی و آلودگی هوا می‌طلبد توسعه انرژی‌های خورشیدی در سطح کشور دنبال شود که این مهم در سطح استان مرکزی در حال اجرا است، همچنین باید مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: برنامه‌ریزی دولت چهاردهم احداث 30 هزار مگاوات در بخش نیروگاه خورشیدی است که استان مرکزی به عنوان یک استان پیشتاز، از ابتدای دولت چهاردهم در این حوزه برنامه‌ریزی داشته و در این راستا برنامه سه ساله تهیه و تدوین شد و سعی بر این بود برنامه‌ای قابل انجام و اندازه گیری باشد، محدوده زمانی داشته باشد و در این برنامه پتانسیل انجام کار وجود داشته باشد.
محمودی ادامه داد: تاکنون 6 هزار هکتار زمین با همکاری منابع طبیعی استان مرکزی شناسایی شده است که مراحل واگذاری 4 هزار مگاوات در حال انجام است، اگر میانگین کشور در تولید انرژی خورشیدی به ازای هر پنل 1450دو کیلو واتی 1450 کیلووات ساعت باشد در استان مرکزی 1850 کیلووات ساعت است و این عدد سبب شده افرادی به سرمایه گذاری در احداث نیروگاه خورشیدی مشتتاق شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی بیان کرد: برنامه استان مرکزی تولید 5 هزار مگاوات انرژی خورشیدی طی سه سال است که سال نخست 500 مگاوات، سالدوم 1800 مگاوات و سال سوم 2700 مگاوات انرژی خورشیدی برنامه ریزی شده است، تاکنون 127 مگاوات به شبکه وصل شده است و 250 مگاوات در حال انجام است.
توسعه نیروگاه خورشیدی با استفاده از ظرفیت دهیاری‌های استان مرکزی اولین مدل کشور ی است
وی با بیان اینکه سبد برنامه خورشیدی در استان مرکزی متنوع است و برنامه استان در 11 بخش تهیه شده است، افزود: برنامه امروز توافقنامه توسعه انرژی‌های خورشیدی با ظرفیت دهیاری‌ها شرایط خاص دارد و به عنوان اولین مدل توسعه نیروگاه خورشیدی در کشور است و هیچ استانی در این زمینه کار نکرده‌ است.
محمودی ادامه داد: دهیاری‌های استان مرکزی 750 هزار کیلووات در سال برق مصرف می‌کنند که اگر نیروگاه افتتاح شود در فاز نخست سه مگاوات نیروگاه احداث می‌شود و 5 میلیون و 500 کیلووات ساعت برق تولید می‌شود که علاوه براینکه نیاز دهیاری‌ها تامین و برق رایگان می‌شود و مابقی تولید به شبکه برق متصل می‌شود و منابع درآمدی پایدار برای دهیاری‌ها به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی بیان کرد: احداث نیروگاه خورشیدی حدود 100 میلیارد تومان هزینه دارد و میانگین درامد سالیانه آن 25 میلیارد تومان است و کمتر از چهار سال برگشت سرمایه دارد و این مهم درآمد پایدار برای دهیاری‌ها به همراه دارد.
وی با بیان اینکه این طرح باید برای روستاییان الگوسازی شود، عنوان کرد: حدود 1200 روستای برق دار در سطح استان مرکزی وجود دارد، 25 درصد مشترکین عادی استان روستاییان هستند که اگر این تعداد به احداث نیروگاه خورشیدی روی بیاورند می‌تواند 5 درصد برق استان را تامین کنند، این در حالیست که روستای مزرعه نو آشتیان به عنوان نخستین روستای استان نیز برق خورشیدی تولید می‌کند که بیش از نیاز روستا است.
محمودی با بیان اینکه هدف ما این است 25 درصد انرژی را در محل مصرف تولید کنیم، خاطرنشان کرد: بازده تولید برق خورشیدی در استان مرکزی بالاتر از متوسط کشوری است و این امر، جذابیت اقتصادی پروژه‌ها را دو چندان کرده است، این طرح می‌تواند الگویی ملی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور باشد.
انتهای پیام/711/