حرکت هرمزگان به سوی هاب مهارت جنوب کشور با مشارکت 14 بنگاه اقتصادی
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان از تشکیل نخستین کنسرسیوم مهارتی با مشارکت 14 بنگاه اقتصادی بزرگ، راه اندازی مرکز تخصصی مهارت های نوین و آموزش 14 هزار نفر در چهار ماه نخست امسال خبر داد و گفت: هرمزگان در مسیر تبدیل شدن به هاب مهارتی جنوب کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد بذرافشان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی مهارت (31 تیر تا 6 مرداد) با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) و گرامیداشت یاد شهدا، اظهار داشت: مهارتآموزی یکی از ارکان اصلی توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور است و تحقق توسعه پایدار بدون سرمایه انسانی ماهر ممکن نیست.
وی با بیان اینکه مسیر آموزش مهارتی در هرمزگان وارد مرحلهای نوین شده است، گفت: رویکرد این ادارهکل از «عرضهمحوری» به «تقاضامحوری» تغییر کرده و آموزشها بر پایه نیاز بازار کار، بهویژه در قالب آموزشگاههای آزاد و طرح محیط کار واقعی (استاد-شاگردی)، دنبال میشود در قالب این طرح، کارآموزان تا 18 ماه در کارگاههای واقعی آموزش میبینند و تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارند، بدون آنکه کارفرمایان دغدغه مسائل حقوقی داشته باشند.
بذرافشان از تشکیل نخستین کنسرسیوم مهارتی در هرمزگان خبر داد و گفت: این کنسرسیوم با مشارکت 14 بنگاه اقتصادی از جمله منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، فولاد هرمزگان، پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس و مجتمع آلومینیوم المهدی شکل گرفته و هدف آن ارتقای استانداردهای آموزشی، کیفیسازی و تسهیل فرآیند اشتغال است.
مدیرکل فنی و حرفهای هرمزگان از افتتاح قریبالوقوع مرکز تخصصی مهارتهای پیشرفته در بندرعباس خبر داد و تصریح کرد: این مرکز با تمرکز بر آموزشهای نوین در حوزههای هوش مصنوعی، امنیت سایبری و اینترنت اشیا و بدون اتکا به بودجههای کلان راهاندازی شده است تا جوانان استان از مزایای آموزشهای نوین و فناورانه بهرهمند شوند.
وی افزود: احداث مراکز جدید آموزش فنی و حرفهای در شهرستان سیریک، غرب بندرعباس و شهرک مسکن مهر در دستور کار است و مرکز تخصصی خواهران نیز با رشتههای متنوع بهزودی در بندرعباس افتتاح خواهد شد تا دسترسی بانوان به آموزش رایگان مهارتی فراهم شود.
بذرافشان با اشاره به موفقیتهای اخیر استان در المپیاد ملی مهارت خاطرنشان کرد: برای نخستینبار پس از انقلاب، هرمزگان میزبان سومین دوره المپیاد ملی مهارت شد و موفق به کسب مدال طلا و نقره در پنج رشته فناورانه گردید؛ همچنین در رقابتهای کارگران کشور در استان کرمان، نمایندگان هرمزگان مدال طلا را از آن خود کردند.
وی از ادامه ثبتنام برای مسابقات ملی مهارت تا دهم مرداد خبر داد و گفت: تاکنون بیش از 150 نفر از جوانان استان برای شرکت در این مسابقات اعلام آمادگی کردهاند همچنین، فرآیند آمادهسازی تیم هرمزگان برای حضور در المپیاد جهانی مهارت آغاز شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای هرمزگان با بیان اینکه خدمات آموزشی این ادارهکل 19 گروه هدف از جمله دانشآموزان، دانشجویان، معتادان بهبود یافته، عشایر و روستاییان را پوشش میدهد، گفت: طی چهار ماه نخست امسال، 14 هزار و 902 نفر با دو میلیون و 380 هزار نفر-ساعت تحت آموزش قرار گرفتهاند.
وی به اجرای طرح «همنوا» در همکاری با آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: بر اساس این طرح که از مهرماه 1404 اجرایی میشود، مراکز فنی و حرفهای به عنوان معین مدارس معرفی میشوند و دانشآموزان میتوانند از تجهیزات و امکانات تخصصی آن بهرهمند شوند.
بذرافشان با تأکید بر نقش مهارت در افزایش درآمد خانوارها گفت: هر سال آموزش مهارتی، به طور متوسط درآمد فرد را تا 10 درصد افزایش میدهد.
سال گذشته، بیش از 29 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به مهارتآموختگان و آموزشگاهها پرداخت شد و طبق آمار، 65 تا 70 درصد از این افراد وارد بازار کار شدهاند طرح «کاروفن» نیز در سال جاری برای تبدیل آموزش به درآمد، بهویژه برای بانوان، اجرایی خواهد شد.
وی نقش رسانهها در ترویج فرهنگ مهارتآموزی را کلیدی دانست و گفت: توسعه نگرش مثبت به کار و مهارت، لازمه تحقق اهداف ماست واگذاری مراکز بندرلنگه و بندرعباس به هیئت امنا با مشارکت نخبگان محلی نیز اقدامی در راستای نهادینهسازی آموزشهای مهارتی است.
بذرافشان در پایان از راهاندازی مرکز TMC با همکاری جهاد دانشگاهی و اجرای طرح «تابستان مهارت» از 15 تیر تا 15 شهریور 1404 خبر داد و خاطرنشان کرد: با همافزایی صنایع، رسانهها و مردم، هرمزگان در مسیر تبدیل شدن به قطب مهارتآموزی جنوب کشور قرار دارد.
انتهای پیام/864