تاکید نمایندگان مجلس بر افزایش توجه به امنیت سایبری
جمعی از نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه باید توجه به امنیت شبکه و سایبری افزایش یابد، اظهار کردند: در حوزه امنیت شبکه و سایبری مشکل ما در کشور وحدت فرماندهی، سیاستگذاری، عملیاتی و پاسخگویی است.

به گزارش مشرق، در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس جمعی از نمایندگان پس از گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ارتباطات و ارتقا امنیت شبکه در جنگ ۱۲ روزه و ارائه برنامههای این وزارتخانه درباره شبکه ملی اطلاعات و حمایت از کسب و کارهای دیجیتال مطالبی را بیان کردند.
احسان قاضیزاده هاشمی گفت: در این جنگ علاوه بر جنگ سخت، شاهد جنگ فناورانه نیز بودیم و رژیم صهیونیستی با استفاده از تکنولوژی ارتباطی در کنار تسلیحات نظامی به جنگ ما آمده بود.
وی با بیان این که ما در بخش سایبری از نبود وحدت پاسخگویی، وحدت عملکردی و وحدت تصمیم گیری رنج میبریم، تصریح کرد: میزان تحول دولتِ هوشمند و تحقق اسناد قانونی در این حوزه باید مورد ارزیابی قرار گیرد و مشخص شود چه گامهایی در وزارت ارتباطات در این مسیر برداشته شده است.
نماینده فریمان در مجلس اظهار کرد: در خصوص امنیت خطوط ثابت باید گزارشهایی ارائه تا مشخص شود، در این حوزه چه عملکردی توسط وزارت ارتباطات وجود داشته است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در موضوع تولید محتوا نیز نواقصی وجود دارد، گفت: باتوجه به اینکه قیمت اینترنت افزایش یافته است باید در زمینه تولید محتوا به ویژه تولید محتوای اثرگذار حرکت کرد.
باید برای پایدارسازی امنیت حوزه سایبری به سرعت گام برداشته شود
در ادامه رضا تقیپور نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه دشمن صهیونیستی برخلاف قوانین بین المللی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برخلاف قواعد بین المللی از حوزه سایبری و شبکه اینترنت برای جاسوسی و ترور استفاده کرد، گفت: از همه نخبگان کشور و حقوقدانان متعهد میخواهم برای محکومیت این اقدام در مجامع بین المللی اقدام کنند.
وی اظهار کرد: در این ایام شاهد ضعف در خدمات رسانی بودیم، باید برای پایدارسازی و امنیت حوزه سایبری به سرعت گام برداشته و نواقص مرتفع شود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: البته در این ایام، شبکه ملی اطلاعات توانست تا حدودی زیرساختهای تداوم خدمات را تأمین کند اما وقتی صحبت از خسارت ۱۵ هزار میلیارد تومانی میشود، باید مشخص شود شبکه ملی ارتباطات به چه میزان توسعه پیدا کرده است و اگر شبکه ملی اطلاعات به درستی پیشرفت میکرد و مورد بهره برداری قرار میگرفت، این خسارات به کسب و کارها تحمیل نمیشد.
تقیپور تصریح کرد: شاخصهای پیشرفت شبکه ملی اطلاعات نشان میدهد، پیشرفت لازم در این حوزه انجام نشده و باید بر اساس قانون برنامه اهداف توسعه شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار گیرد و بدانیم فرصت زیادی برای اصلاح نواقص نداریم.
همچنین سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه نیز با اشاره به لزوم توجه به امنیت شبکه، گفت: باید اعلام شود که در حوزه امنیت شبکههای الکترونیکی چه اقدامی انجام شده و برای تداوم خدمات در شرایط بحرانی چه اقداماتی شده است.
وی با طرح پرسشی، خاطرنشان کرد: نارساییها در خدمات اینترنتی در روستاها و شهرهای نزدیک مراکز آیا قابل قبول است؟
همچنین عدم بکارگیری نخبگان و عدم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی چه منطقی دارد؟
این نماینده مجلس گفت: آیا توانستیم درحوزه سایبری و صیانت از امنیت شبکه کشور درست عمل کنیم و آیا سکوهای داخلی از امنیت کافی برخوردار بودند؟
ما با پدیده «بقای سایبری» مواجه هستیم
در ادامه فرشاد ابراهیمپور نماینده ایذه و باغملک در جلسه علنی امروز مجلس اظهار داشت:آقای وزیر ارتباطات معلوم شد شبکه ملی اطلاعات نه یک شبکه بلکه قطعاتی پراکنده از هم هستند.
وی با بیان اینکه ما با پدیده بقای سایبری مواجه هستیم، اظهار کرد: اما متاسفانه هنوز در سطح سیاسی و راهبردی به فهم مشترکی از چیستی و چگونگی این بقا نرسیدهایم.
اسامی افرادی که از اینترنت طبقاتی استفاده میکنند را اعلام کنید
سلمان اسحاقی نماینده مردم قائنات و زیرکوه هم در تذکری با بیان اینکه استفاده از واژه اینترنت طبقاتی و ایجاد حاشیههای غیرضروری توسط برخی افراد چه معنی دارد؟
تاکید کرد: تکلیف مردم را مشخص کنید؛ اینترنت طبقاتی توسط چه کسانی استفاده میشود؟
اسامی آنها را اعلام کنید
وی گفت: دلیل افزایش هزینه تلفن همراه در شرایط فعلی چیست؟
شرکتهایی که از محل فروش فیلترشکن سود میکنند، باید مشخص شوند.
ادامه دارد