خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 31 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجالس امام حسین (ع) مدرسه‌ای برای تربیت روح و تلنگری برای جان - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 31 تیر 1404 - 09:30
استاد حوزه با اشاره به نقش محوری امام حسین (ع) و مجالس عزاداری ایشان در پرورش عقل، روح گفت: این مجالس مدرسه ای برای تربیت روح و تلنگری برای تقرب به خدا است.
امام،حسين،محبت،انسان،مجلس،صادقي،عقل،الهي،استاد،حوزه،اشاره،تل ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی صادقی، استاد حوزه و دانشگاه، شامگاه گذشته در ششمین شب از مجلس روضه‌خوانی و عزاداری امام حسین (ع) هیئت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل علیه السلام ده زیار در مسجد مقدس حضرت جواد الائمه (ع) به تبیین نقش محوری امام حسین علیه‌السلام و مجالس عزاداری ایشان در پرورش عقل، روح و قلب انسان پرداخت و با اشاره به سنت دیرینه زیارت و برپایی خیمه‌های حسینی، تأکید کرد که این محبت آسمانی نعمتی الهی است که باید قدر دانسته شود.
آوازه‌ی خیمه حسینی؛ میراثی که فراموش نمی‌شود
وی با اشاره به آوازه و شهرت برگزاری مجالس امام حسین (ع) در روستای ده‌زیار، گفت: گاهی ما در محل زندگی‌ خود از ارزش‌هایی که داریم غافل می‌شویم، اما حقیقت این است که تلاش گذشتگان و همت عاشقان جدید، آوازه این خیمه‌ها را به همه جای کشور رسانده است و باید این افتخار را قدر بدانیم.
استاد حوزه خیمه امام حسین (ع) را نماد اشاعه محبت الهی دانست و افزود: وقتی این خیمه برپا می‌شود، در حقیقت نشانه آن روایتی است که می‌فرماید وقتی خداوند بنده‌ای را دوست داشته باشد، محبت امام حسین (ع) را در دل او قرار می‌دهد.
استمرار محبت، مسئولیت ماست
صادقی با استناد به مفاهیم بلند روایی تأکید کرد: محبت امام حسین علیه السلام نعمتی از جانب خداست، اما استمرار آن وابسته به رفتار و عملکرد دارد و اگر این نعمت را شکر نکنیم، ممکن است از ما گرفته شود.
وی ادامه داد: امام حسین (ع) در حدیثی فرمودند: هیچ‌گاه از خدمت به دیگران خسته نشوید، چرا که این خود نعمتی است از سوی خدا و اگر ملول شوید، خداوند این نعمت را از شما می‌گیرد و به دیگری می‌دهد.
قبه امام حسین (ع)؛ مکان اجابت دعا
استاد حوزه همچنین به اهمیت زیارت امام حسین (ع) و دعا در کنار ضریح مطهر و زیر قبه امام حسین (ع)اشاره کرد و گفت: در روایت امام صادق (ع) آمده است که یکی از مکان‌هایی که خداوند حتماً دعای انسان را اجابت می‌کند، زیر قبه امام حسین (ع) است.
انسان باید در این لحظات و مکان‌ها حریص باشد و نهایت بهره را ببرد.
صادقی عقل را موهبتی الهی دانست که با علم و تحربه رشد می‌کند و گفت: عقل ما از جنس ماده نیست، بلکه از عالم مجردات است، فضای مادی اشغال نمی‌کند و علم هم همین ویژگی را دارد.
بسیاری از معارف و فهم‌های ما در دنیا از دو مسیر به دست می‌آید؛ یا علم یا تجربه.
وی بر تجربه‌های معنوی در مسیر سیدالشهدا (ع) تأکید کرد و گفت: بسیاری از بزرگان، از جمله مرحوم علامه طباطبایی، فرموده‌اند که آنچه انسان را به قله‌های معنویت رسانده، دو چیز بوده است؛ زیارت امام حسین (ع) و توسل به ایشان.
مجلس امام حسین (ع)، تلنگر جان و اصلاح‌گر رفتار
استاد حوزه علمیه کرمان با تاکید بر نقش بیدارکننده مجالس حسینی گفت: گاهی یک تلنگر از مجلس سیدالشهدا زندگی انسان را دگرگون می‌کند.
مجلس امام حسین (ع) تلنگر است، روضه، بیداربخش و تکان‌دهنده است و این جلسات باید زنده بمانند تا ما هم زنده بمانیم.
صادقی با اشاره به موانع درونی انسان برای درک حقایق افزود: خیلی وقت‌ها غرور ما را می‌گیرد.
احساس بی‌نیازی و استغنا می‌کنیم، در حالی که ما هنوز درگیر رفتارها، برخوردها، و گرفتاری‌های دنیایی هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم بار خودمان را ببندیم.
وی ادامه داد: مجلس امام حسین علیه‌السلام، فرصتی است برای احیای دل، رشد عقل و تقرب به حضرت حق.
این خیمه‌ها باید به چشم سرمایه‌های فرهنگی، معنوی و اجتماعی دیده شوند.
اگر ما قدر این محبت الهی را بدانیم و در حفظ و نشر آن کوشا باشیم، بی‌شک آثار آن در زندگی فردی و اجتماعی‌مان نمایان خواهد شد.
انتهای پیام/511/