تحول در مهارتآموزی یزد با تمرکز بر مشارکت بخش خصوصی - تسنیم
مدیرکل فنی و حرفه ای استان یزد از اجرای طرح های کلان مهارت محور شامل تخصصی سازی مراکز، ورود هیئت امنایی و راه اندازی دوره های هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، احمد طالبی عصر امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه سیاست سازمان فنی و حرفهای این است که درهای فنی و حرفهای باید به روی همه باز باشد گفت: هر فردی فارغ از سن و هدف، میتواند از خدمات فنی و حرفهای در راستای ارتقای خودش استفاده کند.
وی با بیان اینکه آموزش فنی و حرفهای میتواند زیربنای توسعه، اشتغال و عدالت اجتماعی باشد بیان کرد: فنی و حرفهای با ایجاد اشتغال پایدار به توسعه و عدالت کمک میکند و از سوی دیگر به حرکت بهینه طبقات اجتماعی یاری میکند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد تصریح کرد: در سیاستهای کلان فنی و حرفهای چند اقدام بسیار مهم در حال انجام است که یکی از آنها تبدیل مراکز فنی و حرفهای به قطبهای مهارتی است و هر مرکز آموزشهای مکمل مرتبط با یک حوزه را به صورت تخصصی آموزش دهد.
طالبی از فعالیت 16 مرکز آموزش فنی و حرفهای در یزد خبر داد و افزود: تخصصی شدن مراکز میتواند به ارتقای سطح آموزشها و استفاده همه نقاط استان و حتی کشور از دورهها کمک کند.
وی بیان کرد: تبدیل اداره مراکز به شیوه هیئت امنایی یکی دیگر از سیاستهای کلانی است که در فنی و حرفهای دنبال میشود و در این سیاست تلاش بر این است که از ظرفیت بخشهای خصوصی در اداره و سیاستگذاری مراکز استفاده شود.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد با بیان اینکه حضور بخش خصوصی میتواند آموزشها را به سمتی که به آن نیاز دارد هدایت کند بیان کرد: در حال حاضر تقریبا تمامی مراکز به صورت کامل توسط اداره کل فنی و حرفهای مدیریت میشوند و اجرای این طرح میتواند تاثیرگذاری آموزشها و اشتغال پس از آن را بهبود بخشد.
طالبی ایجاد مراکز مهارتهای پیشرفته را از جمله دیگر برنامههای فنی و حرفهای دانست و خاطرنشان کرد: برای عقب نماندن از پیشرفت سریع مهارتها، به دنبال ایجاد مرکزی هستیم که آموزشهای مرتبط با هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و سایر فنون نزدیک به این حوزه را ارائه کنیم.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش در هنرستانها بعضا کارگاههای مورد نیازش را ندارد و الان هم بسیاری از دورههای آموزش و پرورش در کارگاههای ما برگزار میشود و با توجه به اینکه طرح همنوا در دستور کار فنی و حرفهای قرار گرفته، این موضوع تسهیل میشود و امکان بهره برداری هرچه بیشتر از امکانات و دورههای آموزشی فراهم میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد در ارتباط با پروژههای فنی و حرفهای گفت: یک سری از پروژههایی که توسط دولت امکان تکمیل آن وجود ندارد را به عنوان فرصتهای سرمایهگذاری به بخش خصوصی عرضه کردیم تا تکمیل، تجهیز و بهره برداری از آن انجام شود.
طالبی از جمله این پروژهها را مرکز افشار در کوچه گازرگاه، مرکز شهرک صنعتی و مرکز اشکذر دانست و افزود: این مراکز میتوانند برای بخش خصوصی درآمد زا باشند و در عین حال که با یک سرمایهگذاری امکان راهاندازی مراکز وجود دارد، میتوانیم زمینه بهره برداری از پروژهها را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در کنار این مراکز بحث خیری هم در دستور کار قرار دارد و با توجه به اهمیت و تاثیر ارائه آموزشهایی که منجر به اشتغال افراد میشود، حضور خیران در این زمینه بسیار تاثیرگذار و موثر است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد از برنامهریزی برای ایجاد نقشه جامع مهارتی یزد خبر داد و افزود: در حال حاضر نقشهای که مهارتهای مورد نیاز استان را با توجه به تغییرات جمعیتی و اقلیمی و تکنولوژی به ما اعلام کند نداریم و وجود این نقشه میتواند نقش مهمی در بهبود خدمات آموزشی ارائه کند.
طالبی عنوان کرد: در حوزه آموزش در مراکز دولتی سالانه در حدود سی هزار نفر و بیش از سه میلیون نفر ساعت خدمات آموزشی دریافت میکنند و در بخش خصوصی هم کمی بیشتر از این آمار خدمات آموزشی ارائه میشود.
وی گفت: در حوزه سنجش هم سالانه بالغ بر 57 هزار آزمون گرفته میشود و کمتر از نیمی از این شرکت کنندگان در آزمون قبول شده و گواهینامه دوره را دریافت میکنند.
انتهای پیام/781