حمایت داوطلبانه آمریکاییها از مهاجران در دادگاههای مهاجرتی - تسنیم
در پی شدت گرفتن اقدامات مهاجرتی دولت ترامپ، گروهی از داوطلبان در سراسر آمریکا با مراجعه به دادگاه های مهاجرتی، حمایت های حقوقی، انسانی و روانی به مهاجران ارائه می دهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در پی شدت گرفتن اقدامات مهاجرتی دولت ترامپ، گروهی از داوطلبان در سراسر آمریکا با مراجعه به دادگاه های مهاجرتی، به مهاجرانی که حتی در راهروهای این دادگاه ها هدف بازداشت ماموران قرار می گیرند، حمایت های حقوقی، انسانی و روانی به مهاجران ارائه می دهند.
در این گزارش آمده است، به محض این که قاضی یک پرونده مهاجرتی را مختومه اعلام می کند، ماموران اداره مهاجرت در راهروهای دادگاه فرد را بازداشت کرده و بدون توجه به اینکه آن فرد در حال پیگیری چه مسیر قانونی برای مهاجرت بوده، او را وارد روند «اخراج فوری» می کنند.
پس از بازداشت، پیدا کردن و پرداخت هزینه وکیل نیز برای مهاجران به مراتب دشوارتر می شود.
در یکی از این موارد، پس از آنکه یک قاضی مهاجرتی در سیاتل آمریکا پرونده اخراج یک مرد کلمبیایی را رد کرد و باعث شد او به طور ناخواسته در معرض اخراج فوری قرار گیرد، سه نفر به صورت داوطلبانه در انتهای سالن دادگاه کنار این مرد کلمبیایی نشسته، کلیدهای ماشینش را از او گرفتند تا به خانواده اش بدهند ، به او کمک کردند شماره تلفنها را حفظ کند و اسامی اعضای خانواده اش را برای اطلاع رسانی جمعآوری کردند.
داوطلبان در پاسخ به پرسش قاضی برت پارچرت در این باره که چرا در داخل دادگاه این کارها را انجام می دهند، گفتند: ماموران اداره مهاجرت در پشت در اتاق دادگاه منتظر هستند تا این مرد را بازداشت کنند و این تنها فرصت آنهاست تا به او کمک کنند.
قاضی بار دیگر پرسید: آیا ماموران اداره مهاجرت در اتاق انتظار هستند؟
ماموران نقاب داراداره مهاجرت مرد کلمبیایی را در راهرو بازداشت کردند و او را با خود بردند.
یکی از داوطلبان، کوله پشتی او را برداشت تا به خانواده اش برساند.
در عین حال، برخی مهاجران در دادگاه حاضر نشده بودند و قاضی پارچرت برای آنها حکم «اخراج غیابی» صادر کرد، که به اداره مهاجرت اجازه می دهد بعدها آنها را بازداشت کند.
در حالی که کارزار گسترده اخراج مهاجران در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ عمدتا بر شهرها و ایالتهای تحت کنترل دموکراتها متمرکز شده و موجی از ترس و وحشت را میان پناهجویان و مهاجران برانگیخته، وکلای مدافع آنها دراین هفته با طرح یک شکایت گروهی، خواستار حمایت دسته جمعی در برابر بازداشت های خارج از جلسات دادگاه مهاجرت شدند.
این در حالی است که داوطلبان در حال اقدام عملی هستند.
آسوشیتدپرس گزارش داد گروهی شامل رهبران مذهبی، دانشجویان، مادربزرگها، وکلای بازنشسته و استادان دانشگاه، در دادگاه های مهاجرت در سراسر کشور حاضر میشوند تا مهاجرانی را که در خطر بازداشت و اخراج توسط ماموران نقاب دار اداره مهاجرت هستند، همراهی کنند.
آنها به خانوادهها حمایت معنوی و عملی ارائه می دهند و در لحظات بازداشت مهاجران، شاهد ماجرا هستند.
براساس این گزارش، داوطلبان و گروه های امداد حقوقی سال هاست که در دادگاه های مهاجرت به مهاجران خدمات حقوقی رایگان و آشنایی با روندهای قانونی ارائه میدهند، اما موج جدید بازداشت ها، چالشهای تازه ای را ایجاد کرده است.
از ماه مه، دولت از قضات خواسته تا پرونده های اخراج را مختومه کنند.
در همین حال برخی داوطلبان، صحنه های بازداشت را در راهروهای دادگاه ضبط می کنند و آن را به سرعت در فضای مجازی پخش می کنند.
در حالی که بیشتر داوطلبان بدون مشکل خاصی به فعالیت خود ادامه داده اند، برخی به دلیل مداخله در کار ماموران اداره مهاجرت بازداشت شده اند.
همچنین داوطلبان با ایفای نقش شاهد، کاری فوق العاده انجام می دهند، زیرا افراد، گاه بیهیچ رد و نشانی، وارد سیستم بازداشت مهاجرتی می شوند.
سیستمی که در آن ممکن است خانواده ها روزها در بی خبری مطلق از محل نگهداری عزیزانشان باشند.
وقتی بازداشتها به طور ناگهانی و بدون شفافیت صورت می گیرند، نه تنها مسیر حقوقی افراد مختل می شود، بلکه خانوادهها نیز دچار اضطراب و بلاتکلیفی شدید می شوند.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا وعده داد که طرح اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز میکند، ازاینرو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این سیاست آغاز شده است.
وی با امضای فرمانهای اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیرمجرم را برای مأموران اداره مهاجرت فراهم کرده است، همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده است در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.
مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی نیز دیگر دستور کار ترامپ بوده است.
وی همواره وعده اخراج گسترده مهاجران از خاک این کشور را مطرح کرده است.
او این اقدام را برای تامین امنیت در آمریکا پس از افزایش بی سابقه شمار مهاجران غیرقانونی در دوره ریاست جمهوری بایدن، ضروری دانست.
انتهای پیام/