خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ورود فرهنگستان علوم پزشکی به پرونده محصولات تراریخته

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 30 تیر 1404 - 12:58
استاد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، در خصوص اهمیت تولید محصولات تراریخته، نکاتی را متذکر شد.
توليد،تراريخته،محصولات،واردات،كشور،درصدي،محصول،تأمين،فناوري، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با حضور اعضای این گروه علمی و جمعی از متخصصان و کارشناسان با موضوع «بررسی تولیدات و واردات محصولات تراریخته و ایمنی غذایی» برگزار شد.
در این نشست، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، با اشاره به ضرورت استفاده از محصولات تراریخته، منافع و چالش‌های آن را تشریح کرد.
در ادامه، محمدعلی ملبوبی استاد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، ضمن ارائه تاریخچه و گزارشی از تولید محصولات تراریخته در جهان و ایران، گفت: عمده محصولات تراریخته در ایران از طریق واردات روغن، سویا و ذرت تأمین و صرفاً ۳۰۰ هزار تن از طریق تولید داخلی است.
وی افزود: تولید محصولات تراریخته می‌تواند موجب افزایش ۲۲ تا ۲۵ درصدی محصول و کاهش ۳۷ درصدی استفاده از آفت کش‌ها و هم چنین کاهش ۳۹ درصدی هزینه تولید گردد و افزایش حدود ۶۸ درصدی منفعت کشاورز را به همراه داشته باشد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بهره وری از تولید محصول تراریخته ایمن در داخل کشور می‌تواند ضمن حفظ تنوع زیستی، تولید محصول مقاوم به خشکی و آفت ها را افزایش دهد، نیاز سالیانه خوراک دام (سویا و ذرت) در کشور ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن است که در صورت عدم تأمین آن از طریق تولید یا واردات، امکان حفظ تولید وجود ندارد.
در ادامه جلسه، قائم مقام وزیر در امور مجلس، معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، و مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی نیز به بیان دیدگاه‌ها و ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداختند.
کارشناسان حاضر در نشست تاکید کردند؛ وجود یک کار گروه ایمنی زیستی در کشور می‌تواند ارقام و نژادهای ایمن (۲۵ تا ۳۰ رقم) را شناسایی کرده و واردات آنها محصولات مرتبط از سوی آزمایشگاه‌های مرجع ارزیابی و سپس ثبت و سفارش انجام می‌گیرد و نیز هنگام ورود کالا مجدداً نمونه گیری انجام و آزمایش شود.
گفتنی است؛ در برنامه هفتم، دولت موظف شده تا سالیانه ۲۵ درصد از واردات محصولات تراریخته بکاهد ولی متأسفانه تولید آن در کشور ممنوع گردیده است که با توجه به گسترش خشکسالی و کم آبی در کشور، خطر کمبود محصول و تأمین امنیت غذایی با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
در پایان این نشست، مقرر شد جلسات تخصصی بیشتری به منظور بررسی دقیق‌تر ابعاد مختلف این موضوع برگزار شود.