واکنش میراث فرهنگی گیلان به نگرانی مردم درباره تهدید گردشگری و منابع آب روستاهای رودبار
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در واکنش به گزارش تسنیم درباره صدور بی رویه مجوز مرغداری، گفت: پاسخ استعلام ها درباره ساخت وساز در حریم مارلیک همواره منفی بوده و هر اقدامی خارج از ضوابط قانونی، متوقف می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، خبرگزاری تسنیم پیشتر در گزارشی با عنوان « مرغداریها در محاصره تپه مارلیک؛ تهدید میراث تاریخی و منابع آب در رودبار » به وضعیت نگرانکننده افزایش واحدهای مرغداری در روستاهای خاصکول، کلایه و انارکول پرداخت؛ گزارشی که نسبت به صدور گسترده مجوزهای جدید، تهدید منابع آب، تخریب اراضی کشاورزی و خطر آسیب به محوطه باستانی مارلیک هشدار داده بود و خواستار مداخله جدی نهادهای مسئول برای حفاظت از ظرفیتهای تاریخی، گردشگری و طبیعی منطقه شد.
حال در پی انتشار گزارش میدانی تسنیم که به صدور بیرویه مجوز مرغداری در روستاهای گردشگری خاصکول، کلایه و انارکول و نگرانی مردم منطقه درباره تخریب ظرفیتهای گردشگری، منابع آب و تهدید تپه باستانی مارلیک پرداخته بود، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان به این دغدغهها واکنش نشان داد.
ساختوساز در حریم تپه مارلیک ممنوع است
ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با اشاره به حساسیت ویژه تپه مارلیک بهعنوان یکی از ارزشمندترین محوطههای باستانی استان، اظهار کرد: بر اساس ضوابط مصوب، هرگونه ساختوساز در عرصه و حریم این اثر تاریخی، اکیداً ممنوع بوده و تاکنون نیز هیچگونه مجوزی برای احداث مرغداری یا سایر سازهها در این محدوده صادر نشده است.
پاسخ منفی میراث فرهنگی به استعلامهای متعدد درباره ساختوساز در حریم مارلیک
وی با تأکید بر اینکه دستگاههای مختلف در ماههای اخیر برای استعلام اقدام کردهاند و پاسخ ما در همه موارد صراحتاً ممنوعیت ساختوساز در این محدوده بوده است، گفت: هرگونه اقدام اجرایی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی و خارج از چهارچوب قانونی، تخلف محسوب میشود و با آن برخورد خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان همچنین به وضعیت سایر مناطق رودبار نیز اشاره کرد و افزود: حتی اگر منطقهای خارج از عرصه و حریم آثار تاریخی باشد، ضوابط میراث فرهنگی و مقررات ملی حاکم است و نمیتوان صرف علاقهمندی به توسعه گردشگری، قوانین را نادیده گرفت.
رودبار؛ گنجینهای با بیش از 700 اثر تاریخی شناساییشده
جهانی با تأکید بر اینکه رودبار بیش از 700 اثر تاریخی شناساییشده دارد، بیان کرد: ساختوساز در مجاورت آثار ثبتشده یا نشده، مشمول ضوابط حفاظتی است و مطابق قانون مصوب سال 1309، هرگونه تخلف با پیگرد قانونی همراه خواهد بود.
تبدیل یک منطقه به مقصد گردشگری نیازمند تصمیمگیری در سطح ملی است
در خصوص تبدیل مناطق با طبیعت خاص به مقصد گردشگری مانند حلیمهجان نیز مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: ما نمیتوانیم بهصورت یکطرفه یک منطقه را گردشگری اعلام کنیم؛ این اقدام مستلزم طی فرآیند کارشناسی، استعلامهای قانونی و تصمیمگیری در سطح ملی است.
امکان صدور مجوز بومگردی در صورت دارا بودن شرایط قانونی وجود دارد
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم میتوانند برای احداث مراکز اقامتی، بومگردی یا گردشگری کشاورزی در این مناطق اقدام کنند، تصریح کرد: اگر فردی دارای زمین با کاربری مناسب باشد، در صورت اخذ استعلامات قانونی و ارائه طرح توجیهی اقتصادی، امکان صدور مجوز گردشگری وجود دارد، این فرایند معمولاً 6 ماه زمان میبرد و تمام مراحل آن شفاف، قانونمند و منطبق با ضوابط میراث فرهنگی انجام میشود.
به گفته جهانی، پس از طی مراحل صدور مجوز ایجاد، متقاضی میتواند از دهیاری یا شهرداری منطقه، پروانه ساخت دریافت کند و هیچ مانعی از سوی ما وجود ندارد، مشروط بر آنکه ضوابط ملی رعایت شده باشد.
انتهای پیام/