24 استان کشور درگیر تنش آبی/ رتبه دوم خشک ترین سال در 57 سال اخیر
سخنگوی صنعت آب گفت: 50 شهر در 24 استان کشور دارای تنش آبی هستند که برای مدیریت تنش آنها 169 پروژه را تعریف کردیم و در دست اجرا داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب در نشستی خبری اظهار داشت: بارشهای کشور کل تا 28 تیرماه به 147.2 میلیمتر رسیده که نسبت به بارش های سال گذشته افتی 40 درصدی و نسبت به متوسط دوره بلندمدت 38 درصد کسری دارد.
وی افزود: استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان بیشترین میزان کم بارشی را با بیش از 50 درصد کاهش بارش داشته اند.
بزرگ زاده با یبان اینکه تهران در پنجمین سال خشک پیاپی خود به سر می برد، گفت: انباشتگی خشکسالی سالانه موجب بروز خشکسالی القایی می شود و مدیریت خشکسالی در هر سال سخت تر می شود.
وی ادامه داد: 22 میلیارد و 760 میلیون مترمکعب ورودی آب امسال به سدها بوده که نسبت به ورودی 39 میلیارد و 630 میلیون متر مکعبی، 43 درصد کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: بارش سال آبی جاری، یکی از خشک ترین سال های آبی در دوره آمارشی کشور بوده و رتبه 56 را در 57 سال آمار به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: 50 شهر در 24 استان کشور دارای تنش آبی هستند که برای مدیریت تنش آنها 169 پروژه را تعریف کردیم و در دست اجرا داریم؛ در پیشانی شهرهای دارای تنش، تهران آبی با جمعیتی بیش از 20 میلیون نفر را در برمی گیرد.
بزرگ زاده با بیان اینکه هدفگذاری مدیریت مصرف 25 درصدی برای تابستان امسال داشتیم که محقق نشد، گفت: در شهر تهران توانستیم 2.5 درصد فقط مدیریت مصرف داشته باشیم که این میزان تنها رشد جمیعیت تهران را پوشش داد، یعنی به اندازه سال گذشته داریم برای تهران تأمین آب می کنیم؛ درحالی که در پنجمین سال خشکسالی تهران، می بایست 25 درصد از مصرف را کاهش می دادیم.
وی افزود: 567 طرح مهم آب و آبفا داریم که از این تعداد 272 طرح اولویت دار است که این طرح های اولویت دار نیازمند 2000 میلیارد تومان بودجه است، که البته برای سال 1404 به میزان 60 همت در نظر گرفتند که این میزان جوابگوی نیاز پروژه های اولویت دار نیست.
بزرگ زاده با بیان اینکه در کل تهران آبی از قزوین تا تهران و البرز، 50 درصد از ذخایر سطحی و 50 درصد از ذخایر زیرزمینی تأمین می شود، گفت: این میزان برای شهر تهران حدود 40 درصد سطحی و 60 درصد زیرزمینی است.
وی ادامه داد: مجموع سدهای تهران در حال حاضر 403 میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که نیمی از آن حجم مفید و بقیه رسوب است و درصد پرشدگی میانگین سدهای تهران 21 درصد است؛ این یعنی اگر مدیریت مصرف آب انجام نشود؛ حجم آبی برای سدها باقی نمانده، نحیف تر خواهد شد و اثر خودش را در تأمین رفاه آبی شهروندان خواهد گذاشت.
در حال تکمیل ....