خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تأکید بر سواد رسانه‌ای؛ خانواده بدون آگاهی طعمه جنگ نرم می‌شود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 30 تیر 1404 - 10:31
مدیرکل مرکز خدمات حوزه های علمیه استان کرمان با تأکید بر ارزش و ضرورت سواد رسانه ای در خانواده ها، گفت: خانواده بدون آگاهی طعمه جنگ نرم دشمن می شود.
خانواده،دشمن،كرمان،مجازي،علميه،همراهي،پيامبر،مديركل،والدين،ف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن محبی‌فر، مدیرکل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه استان کرمان، در پنجمین شب از مراسم عزاداری هیئت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل (ع) در مسجد مقدس حضرت جواد‌الائمه روستای ده‌زیار، با تشریح راهبردهای دشمن برای فروپاشی بنیان خانواده، گفت: دشمن با استفاده از فضای مجازی، تلاش دارد مرجعیت والدین را در نگاه فرزندان از بین ببرد و نهاد خانواده را به تدریج بی‌اثر کند.
وی با تأکید بر اینکه خانواده، سنگ‌بنای جامعه دینی و اسلامی است، گفت: دشمن در جنگ نرم فرهنگی خود، سه راهبرد جلوگیری از تشکیل خانواده، تضعیف تحکیم خانواده و نهایتاً حمله به تداوم خانواده را برای تضعیف نهاد خانواده ترسیم کرده است.
مدیرکل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه استان کرمان در توضیح سومین راهبرد افزود: دشمن در این مرحله تلاش می‌کند جایگاه پدر و مادر را تخریب کند؛ از بین بردن مرجعیت والدین، بی‌اثر کردن نصیحت‌ها، توهین‌های رسانه‌ای و تقدس‌زدایی از نقش پدر و مادر از جمله ابزارهای اصلی این جریان است.
بچه‌ها را طوری تربیت می‌کنند که برای خودشان، مرجع فکری و رفتاری مستقلی – آن‌هم برگرفته از الگوسازی‌های رسانه‌ای – قائل شوند.
فرزندکمتر،جامعهضعیف‌تر؛ هشدار دیرهنگام درباره سقوط جمعیت
محبی‌فر با انتقاد از ترویج شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در سال‌های گذشته گفت: متأسفانه ما دیر متوجه شدیم که این شعارها نه تنها کیفیت زندگی را بالا نبرد، بلکه پایه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خانواده‌ها را تضعیف کرد.
امروز با معضلاتی همچون پیری جمعیت، کاهش نیروی انسانی و سقوط امید به آینده مواجه هستیم.
نقشکلیدی فضای مجازی در اجرای این راهبردها
وی با بیان اینکه فضای مجازی در هر سه راهبردی که دشمن طراحی کرده، نقش محوری دارد، افزود: دشمن با استفاده از پلتفرم‌های سرگرمی، بازی، انیمیشن، سریال و حتی برنامه‌های آموزشی، تلاش می‌کند ذهن بچه‌ها را از والدین جدا کرده، هویت جدیدی به آن‌ها القا کند.
این پلتفرم‌ها نه‌تنها جای پدر، مادر، معلم و مربی را گرفته‌اند، بلکه به الگوسازی معکوس هم مشغول‌اند.
مدیرکل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه استان کرمان، تأکید کرد: اگر ما نسبت به سواد رسانه‌ای خود و فرزندانمان بی‌تفاوت باشیم، خودمان زمینه نفوذ دشمن را در خانه‌مان فراهم کرده‌ایم.
وی با اشاره به تجربه تاریخی «نهضت سوادآموزی» در دهه‌های گذشته گفت: همان‌طور که روزی سواد خواندن و نوشتن ارزش و ضرورت بود، امروز هم سواد رسانه‌ای باید در صدر نیازهای خانواده قرار بگیرد.
آموزش استفاده آگاهانه از رسانه و تحلیل محتوای فضای مجازی باید از اولویت‌های تربیتی والدین باشد.
محبی‌فر با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: پیامبر خدا فرمودند وای بر پدران آخرالزمان؛ آن‌هایی که در آموزش واجبات و محرمات به فرزندانشان کوتاهی می‌کنند یا مانع یادگیری آن‌ها می‌شوند.
این کوتاهی، مساوی با طرد شدن از دایره محبت پیامبر است.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره شیوه پدرشان در آموزش فرزندان افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که پدرشان جلساتی هفتگی با فرزندان برگزار می‌کردند و اصول و فروع دین را آموزش می‌دادند.
این رفتار باید الگوی خانواده‌های ما باشد.
خانوادهعاشورایی؛ الگویی برای همراهی، غیرت و ایثار
محبی‌فر با اشاره به یکی از صحنه‌های ناب عاشورا گفت: علی‌بن مظاهر شب عاشورا وقتی فرمان امام حسین (ع) را مبنی بر بازگرداندن خانواده‌ها شنید، نزد همسرش رفت.
اما همسرش با غیرتی ستودنی پاسخ داد که چگونه راضی می‌شوی من در قیامت نزد حضرت زهرا (س) روسیاه باشم؟
مدیرکل مرکز خدمات حوزه‌های علمیه استان کرمان، افزود: «این همراهی زن و شوهر، نمونه‌ای از خانواده عاشورایی است؛ خانواده‌ای که غیرت، ایمان، آگاهی و ایثار را با هم دارد و ما باید امروز در برابر حملات دشمن به خانواده، چنین الگوهایی را احیا کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند اگر مردی کنار همسرش بنشیند، فضیلتش از اعتکاف در مسجد من بالاتر است.
این یعنی همراهی و همدلی در خانواده نه فقط ارزش خانوادگی، بلکه عبادت است؛ هر چه این همراهی بیشتر شود، کانون خانواده گرم‌تر و مؤثرتر خواهد شد.
انتهای پیام/511/