خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توصیه های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 30 تیر 1404 - 07:58
یک متخصص طب سنتی، بر رعایت سبک زندگی متناسب با مزاج فصل و پرهیز از عوامل تشدید کننده گرمازدگی تأکید کرد.
آش،فصل،مصرف،تابستان،شربت،غذاهاي،خشك،توصيه،گرم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، صدیقه مقدادی گفت: طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و در این فصل قدرت هضم دستگاه گوارش نسبت به فصول سرد کاهش می‌یابد، بنابراین مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند حلیم، کله‌پاچه و جگر توصیه نمی‌شود.
وی با اشاره به غذاهایی که می‌توانند سبب تشدید گرمی مزاج در تابستان شوند، گفت: مصرف مواد غذایی با طبع گرم و خشک مانند غذاهای سرخ‌شده، ادویه‌جات تند، فلفل و خوراکی‌های شور باید محدود شود تا بدن در تعادل حرارتی باقی بماند.
مقدادی افزود: برای جلوگیری از گرمازدگی در این فصل، مصرف مواد غذایی با طبع سرد و تر بسیار مفید است.
کاهو، خیار، کدو و سایر سبزیجات خنک در رژیم غذایی روزانه باید گنجانده شود.
همچنین انواع سوپ‌ها و آش‌های سبزیجات محور با چاشنی‌های خنک مانند آش آلو، آش آبغوره، آش انار، آش تمرهندی، آش زرشک و سوپ جو از غذاهای توصیه شده در طب سنتی هستند.
وی ادامه داد: نوشیدنی‌های سنتی و طبیعی مانند شربت آب‌لیمو، شربت سکنجبین و شربت خاکشیر به دلیل خاصیت خنک‌کنندگی، از بهترین گزینه‌ها برای تأمین آب بدن و پیشگیری از گرمازدگی محسوب می‌شوند.
این متخصص طب سنتی همچنین با اشاره به انتخاب مناسب منابع پروتئینی در تابستان گفت: از میان گوشت‌ها، گوشت پرندگان کوچک نظیر مرغ، جوجه، کبک و بلدرچین و نیز ماهی که هضم راحت‌تری دارند، برای مصرف در این فصل مناسب‌تر هستند.
وی در پایان به موضوع فعالیت بدنی در تابستان نیز اشاره کرد و گفت: ورزش‌های سنگین که باعث تعریق زیاد می‌شوند در این فصل می‌توانند بدن را بیش از حد گرم و خشک کنند.
بنابراین توصیه می‌شود قبل از ورزش، حتماً آب و مایعات کافی مصرف شود تا از آسیب ناشی از گرما پیشگیری شود.