خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برکناری مقامات ارتش اسرائیل و فروپاشی توهم پیروزی در جنگ 12 روزه

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 29 تیر 1404 - 20:53
ارزیابی های عملیاتی حاکی از آن است که عزل و برکناری ‎های پشت سر هم مقامات ارتش رژیم صهیونیستی، با ادعای پیروزی در جنگ 12 روزه با ایران که از سوی تل آویو تبلیغ می شود، در تضاد است.
صهيونيستي،ارتش،رژيم،رئيس،فرماندهي،فرمانده،ستاد،بركناري،جنگ،ن ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چند روز قبل، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از تغییر در سطح اول فرماندهی ارتش صهیونیستی خبر دادند.
این تغییر در 7 رده اول فرماندهی رژیم صهیونیستی ایجاد شده بود.
تغییرات انجام شده شامل عزل هفت فرمانده ارتش صهیونیستی به دست «ایال زامیر»، رئیس ستاد کل ارتش، با تأیید «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ رژیم انجام شد.
در همین حال «بنیامین نتانیاهو» نیز فرماندۀ پدافند هوایی را برکنار کرد.
این تغییرات در زمانی رخ می‌دهند که رژیم صهیونیستی از پیروزی در جنگ با چاشنی تحقق اهداف و رهگیری اکثریتی موشک های ایرانی دم می زنند.
برکناری با پوشش ارتقا
رسانه‌های رژیم صهیونیستی با مخفی کردن دلایل«برکناری»‌های سطوح اول نظامی رژیم صهیونیستی، با عباراتی به ظاهر مثبت، از ترفیع درجه در ستاد کل و ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند.
این رسانه‌ها نوشتند، تغییرات انجام شده توسط «ایال زامیر»، رئیس ستاد مشترک صورت گرفته، اما پیش از اعلام هم مورد تأیید «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ نیز قرار گرفته است.
برکناری فرمانده بخش شمالی ارتش
مهمترین تغییر انجام شده، برکناری «اوری گوردین»، فرمانده جبهۀ شمالی با درجۀ سرلشکری و انتصاب «رافی میلو» با همین درجه، به جای وی بود.
«میلو»- که از سال 2022، فرمانده جبهۀ داخلی رژیم صهیونیستی بود- سال 2019 به دلیل صدور دستور گشت‌زنی غیر مجاز از یکی از تونل‌های حزب‌الله در مرز لبنان، توبیخ شد و ارتقاء درجه‌اش به تعویق افتاده است.
از این مهم‌تر اینکه «گوردین» عزل شده، در سمت جدیدی منصوب نشده است و گفته می شود احتمالاً برای تحصیلات دانشگاهی از ارتش مرخصی بگیرد.
گفته می شود او گزینۀ معاون رئیس ستاد کل است و تا 4 سال دیگر برای آن پست رقابت خواهد کرد.
همچنان که «شای کلپر» با درجۀ سرتیپی، به جای «میلو»، در پست فرماندهی جبهۀ داخلی منصوب شد.
او با این انتصاب به درجۀ سرلشکری ارتقاء یافت.
کلپر فرمانده سابق لشکر منطقه ای 91 «الجلیل» است که در حدفاصل سالهای 2022 تا 2025، مسئولیت بخشی از منطقۀ مرزی با لبنان را برعهده داشت.
فرماندهی سپاه عمق
تغییر دیگری که انجام شد، جایگزینی «دن گلدفوس»، با درجۀ سرلشکری به جای «نیمرود آلونی»، با همان درجۀ نظامی به فرمانده لشکری موسوم به «سپاه عمق» است.
واحد موسوم به «سپاه عمق» یک واحد چند رشته‌ای و مخفی است که مسئولیت عملیات نظامی فرامرزی در ارتش صهیونیستی را برعهده دارد.
«گلدفوس» هم اکنون فرماندهی سپاه شمالی را برعهده دارد.
او پس از فرماندهی لشکر 98 در میانه جنگ غزه، از ماه می 2024 در آن پست منصوب شده بود.
او که در جریان جنگ در غزه، به دلیل مصاحبه علیه مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی، توسط «هرتسی هالوی»، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش، شدیداً توبیخ شده بود، حال، دومین ترفیع خود را در میانۀ جنگ دریافت می کند.
او مسئول مانورهای مشترک در نیروی زمینی نیز بود که اواخر سال 2024 تعطیل شد.
با این تغییر، «یاکی دولف»، با درجۀ سرتیپی- که فرماندهی لشکر کرانۀ باختری را بر عهده داشت- به عنوان رئیس بعدی سپاه شمالی، جایگزین گلدفوس شد.
او در حالی به این پست منصوب شد که در سال‌های اخیر در دو حادثۀ مختلف، به دلیل مرگ دو نظامی، توبیخ شده است.
رئیس ادارۀ طرح و برنامه
انتصاب «هیلدای زیلبرمن»، وابستۀ نظامی رژیم صهیونیستی در ایالات متحده از سال 2021، با درجۀ سرلشکری، به جای «ایال هارل»، رئیس ادارۀ طرح و برنامۀ ارتش، با درجۀ دریاسالاری، تغییر دیگری بود که توسط «زامیر» اعمال شد.
«زیلبرمن»، پیش از این، سخنگوی ارتش صهیونیستی بود.
این تغییر در حالی اعمال شد که انتظار می‌رفت «ایال هارل»، یکی از افسران ارشد نیروی دریایی باشد که برای فرماندهی این نیرو رقابت کند.
حال «دن نویمن» با درجۀ سرتیپی- که فرمانده دانشکده فرماندهی ستاد ارتش بود- به جای «آلونی» به عنوان رئیس بعدی دانشکده های نظامی منصوب شد.
ادارۀ فن آوری و لجستیک
آخرین تغییر انجام شده مربوط به ادارۀ فن آوری و لجستیک رژیم صهیونیستی است؛ جایی که «رامی ابودراهم»، رئیس ستاد نیروی زمینی ارتش، با درجۀ سرتیپی، به جای «میشل یانکو»، با درجۀ سرلشکری، به عنوان رئیس ادارۀ فن آوری و لجستیک منصوب شد.
«یانکو» از سال 2021 این مسئولیت را عهده‌دار بود.
«ابودراهم» به همراه «نویمن» و «دولف» با انتصاب در پست‌های جدید به درجۀ سرلشکری ارتقاء یافتند.
نکتۀ مهمی که در این مخفی‌کاری رسانه‌های صهیونیستی قابل توجه است این است که این رسانه‌ها چنین تغییراتی را پس از اتمام دوره خدمت افسران ارتش و ستاد کل، امری عادی توصیف می کنند.
برکناری فرمانده پدافند هوایی
در کنار تغییراتی که رئیس ستاد مشترک ارتش انجام داد، یک برکناری دیگر هم اتفاق افتاد که این بار توسط «نتانیاهو» رقم خورد.
یک روز پس از اقدام «زامیر» در پاکسازی سطح عالی نظامی رژیم صهیونیستی، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، فرمانده پدافند هوایی این رژیم را از این سمت برکنار کرد.
روزنامۀ صهیونیستی «اسرائیل هیوم»، در این زمینه مدعی شد، سرتیپ «ج» پس از 4 سال خدمت در پست فرماندهی پدافند هوایی، از سمت خود کناره‌گیری کرده و «نتانیاهو»، سرتیپ «ک» را جایگزین او کرده است.
رسانه‌ها این برکناری را به انتشار گزارش «وال استریت ژورنال» در خصوص اصابت موشک‌های ایران نسبت می‌دهند.
در گزارشی که وال استریت ژورنال روز سه‌شنبه گذشته منتشر کرد، نشان داد در جریان جنگ، با گذشت زمان، در عین اینکه تعداد موشک‌های شلیک شدۀ ایران کمتر شده، دقت آنها افزایش چشمگیری داشته است.
فروپاشی توهم پیروزی در جنگ
تغییراتی که «ایال زامیر»، اعمال کرد، طی کمتر از 6 ماه پس از حضور او در پست رئیس ستادکل ارتش انجام شد.
جدی ترین احتمالی که موجب می‌شود او پس از کمتر از 6 ماه، یکبار دیگر دست به تغییر فرماندهان رده اول خود بزند، چیزی جز عدم رضایت از عملکرد این فرماندهان نیست.
معنای دیگر این جمله یعنی عدم موفقیت فرماندهان عزل شده در تحقق اهداف تعریف شده از نبرد 12 روزه با ایران.
در حقیقت برکناری فرمانده پدافند هوایی، این مسئله را آشکارتر از دیگر تغییرات برای هر مخاطب آگاهی نمایان می‌سازد.
تغییرات بنیادین در ارتش، شکست توهم پیروزی را آشکار می کنند.
در کنار این مسئله، این نکته را نیز می تواند با خود همراه داشته باشد که حالا صهیونیست ها با آشکار کردن نشانه های شکست، خود را برای جبران آن آماده می کنند و نیروهای جدید را با این امید وارد ساختار فرماندهی کرده اند.
انتهای پیام/