خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا روغن پالم بر سطح کلسترول تأثیر می‌گذارد؟

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 29 تیر 1404 - 18:58
مطالعات اخیر نشان داده‌اند که اسید‌های میریستیک و پالمیتیک موجود در روغن پالم خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش نمی‌دهند.
كلسترول،اشباع،پالم،عروقي،چرب،اسيد،سلامتي

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - پروفسور اولگ مدودف، رئیس گروه فارماکولوژی و رئیس اول دانشکده پزشکی بنیادی در دانشگاه دولتی مسکو و بنیانگذار مرکز تحقیقات تغذیه سالم، می‌گوید: «مطالعات اخیر نشان داده است که اسید پالمیتیک، که در چربی‌های گیاهی یافت می‌شود، کلسترول کل یا کلسترول LDL را افزایش نمی‌دهد.
کلسترول بالا در درجه اول با مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع مرتبط است - یعنی زمانی که آنها بیش از ۱۰ ٪ از کل رژیم غذایی را تشکیل دهند.
به عنوان مثال، کره حاوی حدود ۶۰ ٪ چربی اشباع است، در حالی که روغن پالم درصد کمتری، تقریباً ۵۰ ٪، دارد.»
او می‌افزاید: «پیش از این اعتقاد بر این بود که همه اسید‌های چرب اشباع یک گروه واحد با اثرات سلامتی مشابه را تشکیل می‌دهند.
با این حال، طی دو دهه گذشته، چندین مطالعه مقایسه‌ای نشان داده‌اند که اثرات سلامتی اسید‌های چرب اشباع، به ویژه در مورد نشانگر‌های زیستی بیماری‌های قلبی عروقی، متفاوت است.»
این استاد دانشگاه تأکید می‌کند که اکثر مطالعات، این ایده رایج را که اسید پالمیتیک مستقیماً باعث بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، به‌ویژه زمانی که سطح کلسترول خون در محدوده طبیعی باشد، تأیید نمی‌کنند.
او نتیجه می‌گیرد: «درست است که روغن پالم می‌تواند سطح کلسترول را افزایش دهد، اما این کار را به همان اندازه که قبلاً تصور می‌شد، انجام نمی‌دهد و مثلاً بسیار کمتر از کره مؤثر است.»
منبع: gazeta.ru