امضای تفاهمنامه ششمین کمیته مشترک خراسان رضوی و ولایت هرات - تسنیم
در راستای تقویت روابط همکاری های منطقه ای و توسعه مراودات اقتصادی و فرهنگی، تفاهم نامه ای جامع و 36 بندی بین استاندار خراسان رضوی و والی هرات به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، تفاهمنامه ششمین کمیته مشترک خراسان رضوی و ولایت هرات در 6کمیته تخصصی شامل گمرک و تجارت، صنعت و معدن، ترانزیت و حملونقل، کشاورزی، خدمات فنی مهندسی و آموزش فنی و حرفهای و گردشگری و گردشگری سلامت تدوین شده است.
بر اساس مفاد این تفاهمنامه، تسهیل مراودات تجاری در مرز دوغارون، توسعه خدمات گردشگری و بهویژه گردشگری سلامت برای اتباع افغانستانی که برای درمان به ایران مراجعه میکنند از اولویتهای اصلی همکاریها خواهد بود.
همچنین، سرمایهگذاری مشترک و انتقال دانش فنی در حوزه صنعت و معدن، بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاههای کوچک در مناطق مرزی، به ویژه در مناطق آزاد اقتصادی و تولیدی خواف و تایباد مورد توجه قرار گرفته است.
از سوی دیگر، این توافق همکاری در زمینه آموزش و انتقال مهارتهای فنی و حرفهای به شهروندان افغانستانی نیز پیشبینی شده است تا زمینهساز اشتغال و توسعه پایدار در دو طرف مرز باشد.
امضای این تفاهمنامه گامی مهم در جهت تقویت روابط دو جانبه، توسعه منطقهای و بهرهمندی مشترک از ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی در مناطق مرزی شرق کشور قلمداد میشود.
بازدید والی هرات از پارک علم و فناوری خراسان
بازدید والی هرات از پارک علم و فناوری خراسان با هدف آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای بخشهای مختلف این پارک، از جمله شرکتهای دانشبنیان فعال در این مجموعه، صورت گرفت.
در جریان این بازدید، نوراحمد اسلامجار، والی هرات و هیأت همراه از بخشهای مختلف پارک بازدید کرده و ضمن بررسی امکانات و خدمات ارائه شده، با مدیران و کارشناسان شرکتهای دانشبنیان «احیا درمان پیشرفته» و «پرتو صنعت پاژ» دیدار و گفتگو کردند.
این دو شرکت دانشبنیان با ارائه فناوریهای نوین در حوزههای تخصصی خود، نقش مؤثری در توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالزایی ایفا میکنند.
جواد صفایی سرپرست پارک علم و فناوری خراسان در این بازدید گفت: پارک علم و فناوری خراسان با توسعه قابل توجهی که طی سالهای اخیر داشته، اکنون در مساحتی بالغ بر 40 هکتار فعالیت میکند و میزبان بیش از 500 شرکت فعال است.
وی افزود: در این مجموعه حدود 10 هزار نیروی متخصص مشغول به کار هستند که شامل بیش از 600 دکتری و بیش از 4500 فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد میشوند.
این آمار نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر پارک در حوزه فناوریهای پیشرفته و محصولات با کیفیت در سطح جهانی است.
صفایی ضمن اشاره به تنوع صنایع فعال در پارک، به تولید محصولات متعدد در حوزههای مختلف از جمله درمان، نفت و گاز، صنایع غذایی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: شرکتهای فعال در این پارک نه تنها در حوزههای فناوری درمان و نفت و گاز پیشرو هستند، بلکه در سایر بخشها نیز حضور گسترده و مؤثری دارند.
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان، ادامه داد: علاوه بر ساختمانهای اصلی پارک در مشهد، دفاتر و مراکز مشابهی در شهرستانهای تربت حیدریه، کاشمر، گناباد و نیشابور وجود دارد که با هدف حمایت از فناوران و نوآوران منطقهای راهاندازی شدهاند، این مراکز زمینهساز شکلگیری و رشد شرکتهای نوپا و دانشبنیان در مراحل اولیه توسعه و تجاریسازی ایدهها هستند.
وی تأکید کرد: حمایتهای پارک علم و فناوری خراسان شامل ارائه امکانات آموزشی، مالی و فضای کاری برای تیمهای نوپا است تا آنها بتوانند ایدههای خود را به نمونه محصول تبدیل کرده و پس از ورود به مرحله رشد، با بازاریابی و تولید انبوه، گامهای موثری در توسعه فناوری بردارند.
انتهای پیام/282