خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهره مندی بیش از 40 هزار بیمار افغانستانی از گردشگری سلامت مشهد

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 29 تیر 1404 - 15:30
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مشهد ظرفیت های بسیارخوبی در حوزه سلامت دارد و ما در سال گذشته به بیش از 40 هزار بیمار افغانستانی خدمات درمانی ارائه کردیم.
سلامت،رضوي،مشهد،پزشكي،حوزه،دانشگاه،هرات،تفاهم،همكاري،ولايت،ع ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، شاپور بدیعی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و صحت عامه ولایت هرات که در سالن جلسات بیمارستان رضوی برگزار شد، اظهارکرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای 10 دانشکده و 10 هزار دانشجو و بالغ بر هزار عضو هیات علمی، 27 بیمارستان و 15 شبکه بهداشت و درمان است و در این دانشگاه بالغ بر 500 دانشجوی غیرایرانی تحصیل می‌کنند که از این تعداد 145 نفر از آنها دانشجویان افغانستانی هستند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته بیش از 40 هزار بیمار افغانستانی از خدمات درمانی شهر مشهد در حوزه گردشگری سلامت بهره‌مند شدند و بیمارستان رضوی با 35 هزار نفر بالاترین آمار را دارد و پس از آن مراکز درمانی بینا و امام رضا(ع) در رتبه‌های بعدی پذیرش گردشگران سلامت هستند.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیمارستان رضوی جزء مراکز برتر در حوزه‌های مختلف از جمله درمان ناباروری با ایجاد مرکز بشری بوده و از بیمارستان‌های دانشگاهی فعال در حوزه گردشگری سلامت هم می‌توان به مرکز درمانی امام رضا(ع) که اهدایی آستان قدس رضوی است اشاره کرد.
بدیعی با اشاره به اینکه کرونا نشان داد که سلامت حد و مرز نمی‌شناسد، بیان کرد: در زمان این پاندمی کشورهای مختلف جهان از تجربیات هم در مسیر غلبه بر این ویروس منحوس استفاده کردند و اکنون هم زمینه یک همکاری دیگر با کشور دوست و همسایه افغانستان در حوزه سلامت ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: 24 استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزء دانشمندان یک درصد جهان هستند و این دانشگاه رتبه‌بندی‌های تایمز هم در رتبه‌های 1 تا 500 تایمز قرار دارد.
استقبال ولایت هرات از همکاری با خراسان رضوی در حوزه سلامت
شیخ نور احمد اسلام جار، والی هرات نیز اظهارکرد: دو کشور دوست همسایه، همزبان و مسلمان ایران و افغانستان همکاری‌های زیادی از گذشته تاکنون داشته‌اند و ما باید همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه گردشگری سلامت استقبال می‌کنیم.
وی افزود: ما از انتقال دانش و تجربیات پزشکان ایرانی به افغانستانی در حوزه‌های مختلف پزشکی استقبال می‌کنیم و آماده همکاری با شهر مشهد و استان خراسان رضوی در حوزه سلامت و در خصوص پذیرش و درمان بیماران و همچنین تحصیل دانشجویان افغانستانی هستیم.
انعقاد تفاهم‌ نامه همکاری در حوزه سلامت با ولایت هرات افغانستان در قالب 7 ماده و 12 بند
در این تفاهم نامه آمده است که کمیته مشترک نظارت و راهبری کمیسیون همکاری‌های اقتصادی استان خراسان رضوی و ولایت هرات متشکل از مقامات عالی رتبه دولتی 2 استان و ولایت که به موجب سند ششمین اجلاس همکاری‌های اقتصادی خراسان رضوی و هرات ایجاد و مسئولیت نظارت عالی و راهبری تعاملات اقتصادی فی‌مابین را در چارچوب سند مذکور بر عهده دارد و اعضا، وظایف و صلاحیت‌های این کمیته در سند ششمین اجلاس احصا و مشخص شده است.
در این تفاهم ‌نامه به توسعه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های بهداشت عمومی، درمان، آموزش پزشکی و تحقیقات سلامت، بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، به‌ویژه برای اتباع دو کشور در مناطق مرزی، کنترل و پیشگیری از بیماری‌های مشترک (مانند سل، مالاریا، ایدز و سایر بیماری‌های واگیر)، تبادل تجربیات و دانش فنی در زمینه‌های سلامت و آموزش پزشکی و ایجاد سهولت در اعزام بیماران از نقطه صفر مرزی تاکید شده است.
طرفین این تفاهم نامه در راستای تحقق موضوع تفاهم‌نامه، اهدافی نظیر تبادل دانش و تجربه، برگزاری برنامه‌های آموزشی، توسعه ظرفیت‌ها و سایر موضوعات مرتبط را دنبال می‌نمایند و انعقاد تفاهم‌نامه و قراردادهای بعدی جهت اجرایی نمودن موضوعات و تعهدات طرفین، در صورتی که با اهداف و روح تفاهم نامه فعلی در تضاد یا تعارض نباشد، بلامانع است.
مدت اعتبار این تفاهم ‌نامه از تاریخ امضا به مدت 2 سال بوده و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید خواهد بود.
انتهای پیام/282