بازدید استاندار زنجان از چند واحد صنعتی ابهر + جزئیات
استاندار زنجان در جریان سفر یک روزه خود به ابهر از چند واحد صنعتی بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سیدمحسن صادقی استاندار زنجان روز شنبه، 28 تیرماه، در جریان سفر به شهرستان ابهر، از تعدادی از واحدهای صنعتی شهرستان ابهر بازدید کرد.
این بازدیدها با هدف بررسی وضعیت تولید و توسعهی این شرکتها انجام شد.
مقصد اول سفر استاندار زنجان، یک شرکت سهامی خاص بود که از سال 1377-1378 در زمینه تولید کالاهای مصرفی و تند گردش فعالیت دارد.
این شرکت شعبهای از یک شرکت خارجی است و در زمینهی تولید محصولات دخانی نیز فعالیت دارد.
شرکت تولید انواع پردههای تزئینی و پارچههای دکوراتیو مقصد دوم این سفر شهرستانی استاندار به شهر ابهر بود؛ استاندار زنجان در جریان بازدید از این کارخانهبا اشاره به قابلیتهای چشمگیر این واحد صنعتی در زمینه تولید انواع پردههای تزئینی و پارچههای دکوراتیو، اظهار داشت: این کارخانه نمونهای موفق از بخش خصوصی در صنعت نساجی استان زنجان است.همچنین این کارخانه با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و کارکنانی ماهر، سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال و پیشبرد تولید ملی ایفا میکند.
استاندار زنجان در ادامه، بر ضرورت رفع موانع پیش روی توسعه این واحد صنعتی تاکید کرد و افزود: تمام دستگاههای اجرایی موظفند در چارچوب قوانین، با همکاری و همافزایی، شرایط مناسبی را برای حمایت از تولید و شکوفایی اقتصادی منطقه فراهم آورند.
وی همچنین توسعه صنایع کوچک و متوسط، به خصوص در شهرستان ابهر را یکی از اولویتهای اساسی مدیریت استان دانست و بیان کرد: تلاش خواهیم کرد با تسهیل فرآیندهای سرمایهگذاری، حمایتهای لازم در زمینههای تأمین مالی، صادرات و نوآوری صنعتی را به این واحدها ارائه دهیم.
مقصد سوم سفر شهرستانی یک تولیدات خوراکی در شهر ابهر بود،استاندار زنجان بر اهمیت حمایت از صنایع غذایی به عنوان یکی از پایههای اصلی امنیت غذایی کشور تأکید کرد.
وی اظهار داشت: کارخانههایی مانند مینو، نقش بسزایی در پایداری اقتصادی منطقه و ایجاد فرصتهای شغلی بادوام ایفا میکنند و نیازمند حمایت ویژه هستند.
در این بازدید، موضوعاتی از قبیل تفاوت قیمت گندم مورد استفاده در این صنعت با سایر صنایع غذایی مشابه، چالشهای مربوط به کمبود نقدینگی و راهکارهای رفع این موانع، و درخواست تسهیلات مالی مطرح و بررسی شد.
صادقی خطاب به مجموعه شرکت وعده داد که در راستای تسهیل تولید، مسائل و مشکلات مطرحشده از سوی مدیران کارخانه را در کارگروههای تخصصی به دقت مورد ارزیابی قرار دهد.
شرکت نوشیدنی به عنوان یکی از پیشگامان در صنعت تولید مالت در ایران شناخته میشود.
این مجتمع با بهرهگیری از مدرنترین تکنولوژیهای روز دنیا، فرآیند تولید مالت را با بالاترین استانداردها انجام میدهد.
تمرکز اصلی این شرکت بر تولید مالت جو با کیفیت بالا برای صنعت نوشیدنی و سایر صنایع مرتبط است.
شرکت ایریکو، به عنوان یکی از بازوان توانمند صنعت حمل و نقل ریلی کشور، نقشی کلیدی در تولید انواع واگنهای باری و مترو (به استثنای خطوط تهران) ایفا میکند.
غلامحسن حسننژاد، رئیس هیئت مدیره شرکت ایریکو، در این خصوص اظهار داشت: تاکنون نزدیک به 2000 واگن باری توسط این شرکت تولید شده است و همچنین در حوزه ساخت واگنهای مترو برای شهرهای تبریز، اصفهان، قم، کرج، اهواز، کرمانشاه و مشهد نیز فعال هستیم.
غلامحسن حسننژاد، رئیس هیئت مدیره شرکت ایریکو، با اشاره به چالشهای موجود در زنجیره تولید و تامین قطعات، از تصمیم این شرکت برای ایجاد یک شهرک صنعتی در استان زنجان خبر داد تا فرآیند قطعهسازی را متمرکز کرده و از پراکندگی آن به سایر استانها جلوگیری شود.
وی در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر، تنها حدود 10 سازنده در استان زنجان داریم که بخشی از تجهیزات را تامین میکنند، اما برای بسیاری از قطعات، مجبور به مراجعه به استانهایی مانند قزوین و اراک هستیم.
حسننژاد با بیان اینکه این شرکت طی 10 سال گذشته پیگیر اخذ زمین از منابع طبیعی برای اجرای طرح توسعه بوده است، افزود: با وجود معارض در این زمین، همچنان در تلاش برای رفع آن هستیم تا بتوانیم این زمین را به شهرک صنعتی تبدیل کرده و تمام قطعهسازان خود را در آن مستقر کنیم.
وی همچنین به مشکل تامین ورق مورد نیاز بدنه واگنهای مترو از فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد و توضیح داد: ورق مورد نیاز ما، ورق خاص و کورتوندار است که سالها طول کشیده تا آنالیز آن تایید شده و فولاد مبارکه قادر به تولید آن باشد.
مشکل اصلی اینجاست که ما قادر به خرید مقادیر کم (50 یا 100 تن) نیستیم و آنها فروش خود را به صورت حداقل 1000 تن انجام میدهند.
این موضوع، روند تولید را کند کرده و نیازمند حمایت در این زمینه است.
رئیس هیئت مدیره ایریکو در ادامه، وضعیت فعلی شرکت را تشریح کرد: در حال حاضر، ما با 500 نفر نیروی کار مستقیم و سرمایهگذاری حدود 10 هزار میلیارد تومانی، تنها با 3.5 درصد از ظرفیت اسمی خود فعالیت میکنیم.
لازم به ذکر است که حدود 36,700 قلم کالا در ساخت هر واگن مترو به کار میرود.
بسیاری از قطعات و فرآیندها، از جمله برشکاری، جوشکاری، و مونتاژ، در داخل زنجان و توسط خودمان انجام میشود و وابستگی زیادی به برونسپاری نداریم.
تجهیزات ما نیز عمدتاً آلمانی هستند و در ایران تنها در زنجان و اروپا، فرآیندهای جوشکاری با ظرافت بسیار بالا انجام میشود.
حسننژاد با انتقاد از روند کند پروژهها در راهآهن جمهوری اسلامی، بیان کرد: متاسفانه، راهآهن جمهوری اسلامی نیز در این زمینه با مشکلاتی روبرو است و در سفارشگذاری و تکمیل پروژهها تعلل دارد؛ به طوری که پروژههایی که 14 سال پیش آغاز شدهاند، هنوز به اتمام نرسیدهاند.
این موضوع بر روند تولید و سفارشگذاری ما تاثیر گذاشته است.
در پایان، وی خواستار حمایت مسئولان، برای رفع این موانع و افزایش ظرفیت تولید شد و تاکید کرد: ما خواهان حمایت برای رفع این موانع و افزایش ظرفیت تولید هستیم تا بتوانیم اشتغالزایی بیشتری ایجاد کرده و به توسعه صنعت حمل و نقل ریلی کشور کمک کنیم.
ریختهگری آلومینیوم ایران خودرو
شرکت ریختهگری آلومینیوم ایرانخودرو (آیاِیدیاِی) یکی از مجموعههای کلیدی در صنعت خودروسازی ایران محسوب میشود که وظیفه تولید قطعات آلومینیومی مورد نیاز خودروهای تولیدی ایرانخودرو را بر عهده دارد.
این شرکت با بهرهگیری از فناوریهای روز و نیروی انسانی متخصص، طیف وسیعی از قطعات ریختهگری آلومینیوم از جمله بلوک سیلندر، سرسیلندر، قطعات موتور و شاسی را تولید میکند.
این واحد صنعتی نقش مهمی در زنجیره تامین ایرانخودرو ایفا کرده و به عنوان یکی از قطبهای تولید قطعات آلومینیومی در کشور شناخته میشود.
تمرکز بر کیفیت، نوآوری و توسعه ظرفیت تولید، از اولویتهای این شرکت در جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی محصولات خودروسازی در ایران است.
محسن صادقی اعتقاد دارد حمایت از صنایع کلیدی و تاثیرگذار در استان، اهمیت ویژهای دارد.
او میگوید: شرکت ریختهگری آلومینیوم ایرانخودرو یکی از بنیادهای اصلی صنعت خودرو است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در منطقه ایفا میکند.
وی اضافه کرد: با توجه به توانمندیهای فنی و نیروی متخصص موجود در این مجموعه، استانداری زنجان آماده است تا در راستای سیاستهای دولت، تمام امکانات لازم را برای رفع موانع تولید و تشویق سرمایهگذاری در این حوزه فراهم کند.
در پایان این بازدیدها، جلسهی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور استاندار و مدیران واحدهای صنعتی برگزار میشود تا مسائل و مشکلات این واحدها بررسی و راهکارهای لازم برای رفع آنها ارائه شود.
انتهای پیام/