افشاگری منابع مصری: مخالفت قاهره با پیشنهاد آمریکا مبنی بر انتقال آوارگان غزه به صحرای سینا
منابع دیپلماتیک مصری فاش کردند قاهره با پیشنهاد آمریکا برای حل بحران سد النهضه اتیوپی در ازای پذیرش طرح انتقال آوارگان نوار غزه به صحرای سینا به شدت مخالفت کرده است.

منابع دیپلماتیک مصری فاش کردند قاهره با پیشنهاد آمریکا برای حل بحران سد النهضه اتیوپی در ازای پذیرش طرح انتقال آوارگان نوار غزه به صحرای سینا به شدت مخالفت کرده است.
کد خبر: 725110 | ۱۴۰۴/۰۴/۲۹ ۱۳:۵۵:۳۷
منابع دیپلماتیک مصری فاش کردند قاهره با پیشنهاد آمریکا برای حل بحران سد النهضه اتیوپی در ازای پذیرش طرح انتقال آوارگان نوار غزه به صحرای سینا به شدت مخالفت کرده است.
به گزارش ایسنا، با اوجگیری گمانهزنیها درباره طرح پیشنهادی آمریکا به مصر مبنی بر حل بحران سد النهضه اتیوپی در ازای موافقت با اسکان آوارگان غزه در صحرای سینا، منابع دیپلماتیک مصری فاش کردند قاهره به شکلی قاطعانه این پیشنهاد را رد کرده است.
به گزارش العربی الجدید، دیپلماتهای مصری فاش کردند در پایان هفته گذشته مذاکرات گستردهای میان مصر و آمریکا انجام شد که طی آنها افزون بر وعده ترامپ برای مداخله در حل بحران سد النهضه، به وضعیت نوار غزه و تلاشهای میانجیگرانه مصر برای یافتن راهحل نیز پرداخته شد.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، در این مذاکرات موضع حمایتی آمریکا از طرح موسوم به «چادر شهرهای انسانی» در رفح، نزدیک مرز مصر برای انتقال ساکنان غزه به آنجا فاش شد در حالی که مصر در طول مذاکرات، مخالفت شدید خود را با این طرح، به طرف آمریکایی اعلام کرد.
یک منبع دیپلماتیک مصری که از جزئیات مذاکرات اخیر آگاه بود، تاکید کرد: دولت آمریکا به قاهره موضوع یک مداخله قاطعانه و سرنوشت ساز را پیشنهاد کرده است که بحران سد النهضه را حل و تضمینکننده دستیابی به توافقی کتبی برای مدیریت بهرهبرداری از سد با رعایت نگرانیهای مصر باشد.
این پیشنهاد در ازای حمایت مصر از طرح اسرائیل برای ایجاد «چادر شهرهای رفح» در فلسطین، از طریق ارائه پشتیبانی لجستیکی به تشکیلات خودگردان فلسطین ارائه شده که قرار است اداره این شهر را بر عهده بگیرد و بر اساس آن روند مهاجرت داوطلبانه ساکنان غزه که طرف آمریکایی آن را آزادی سفر و نقل و انتقال برای ساکنان غزه نامیده است، تسهیل شود.
این دیپلمات مصری همچنین فاش کرد: طرحی که پیشتر جزئیاتی از آن منتشر شده بود و شامل مشارکت کشورهای عربی در اداره نوار غزه پس از پایان جنگ میشد، در واقع به همان چادر شهرهای انسانی اسرائیل اشاره داشته است.
به گفته این منبع، طرح جدید اسرائیل در مرحله بعدی خود، گشایش فضای جغرافیایی بین رفح فلسطین و مصر را نیز در بر میگیرد تا امکان انتقال اعضای عشایر ساکن در غزه و مصر به صحرای سینا فراهم شود و در قبال آن آمریکا بستههای حمایت مالی به مصر اعطا کند و برای حل و فصل قاطعانه بحران سد النهضه نیز ورد نماید.
این دیپلمات خاطرنشان کرد: قاهره در پاسخ اخیر خود به این معامله که حدود یک ماه مطرح شده، بر رد قاطع طرح اسرائیلی تاکید کرده است چرا که مصر معتقد است این طرح در واقع تلاشی برای برای بازارگرمی مجدد طرح مهاجرت و کوچ اجباری ساکنان نوار غزه به صحرای سینا است.
وی تاکید کرد: در هفته گذشته مشاورههای فشردهای میان فرماندهان نظامی و نهاد ریاست جمهوری مصر صورت گرفته که در آن بر عدم همراهی با تلاشهای طرف اسرائیلی تاکید شده است.
در همین حال، نمایندگان نهاد نظامی در این جلسات تاکید کردهاند در صورت اجرای طرح اسرائیل و ادامه عملیات مقاومت در نزدیکی مرزهای مصر، درگیری اجتنابناپذیری در آینده نزدیک بین مصر و اسرائیل رخ خواهد داد.
طبق گزارش میدل ایست نیوز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا در دیداری با «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو در کاخ سفید، گفته بود: ما روی پرونده مصر با یک همسایه نزدیک خود یعنی اتیوپی کار کردهایم.
آنها همسایگانی خوب و دوستان من هستند، اما آنها سدی ساختند که منجر به توقف جریان آب به رود نیل شد.