تولید مرغ در کرمان کمتر از مصرف روزانه؛ بخشی از نیاز استان کرمان وارداتی است
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به چالش های موجود در حوزه جوجه ریزی و تأمین مرغ در کرمان، گفت: تولید مرغ در کرمان کمتر از میزان نیاز بوده و بخشی از آن وارد می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، علی باقری، مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان صبح امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کرمان که با حضور سالاری، معاون اقتصادی استاندار و جمعی از مدیران اجرایی برگزار شد، با ارائه گزارشی از شرایط فعلی بازار، به چالشهای موجود در حوزه جوجهریزی، تأمین مرغ و کاهش تقاضای تخممرغ اشاره کرد و خواستار اتخاذ تدابیر حمایتی از تولیدکنندگان شد.
تولید مرغ تابع مصرف بازار است
باقری در ابتدای سخنان خود با اشاره به سیاستهای تنظیم بازار گفت: در حال حاضر، میزان تولید مرغ و جوجهریزی در استان کرمان بر اساس نیاز و مصرف بازار تنظیم میشود تا از نوسانات شدید قیمتی و عرضه بیش از تقاضا جلوگیری شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان افزود: بیشترین میزان جوجهریزی در استان معمولاً در بهمنماه انجام میشود تا تأمین نیاز بازار شب عید (نوروز) بهصورت کامل انجام شود.
مصرف روزانه 210 تن، تولید روزانه 180 تن
وی در ادامه به آمار مصرف و تولید روزانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، مصرف مرغ در استان حدود 200 تا 210 تن در روز است، در حالی که میزان کشتار روزانه حدود 180 تن است که نشاندهنده کسری در تأمین داخلی است و برای جبران این کمبود، بخشی از مرغ مصرفی استان از استانهای دیگر نظیر خراسان جنوبی و یزد وارد میشود.
سهمیه جوجهریزی کافی نیست
باقری با اشاره به نیاز استان به جوجهریزی مستمر و متناسب با نیاز بازار گفت: اگر ماهیانه 3 میلیون و 200 هزار قطعه جوجهریزی انجام شود، استان کرمان مشکلی در تأمین مرغ نخواهد داشت.
اما در حال حاضر، جوجهریزی به حدود 2 میلیون و 700 هزار قطعه محدود شده است، که میتواند در ماههای آینده بهویژه در ایام پرتقاضا، استان را با چالش مواجه کند.
وی به وضعیت بازار تخممرغ پرداخت و اظهار داشت: در روزهای اخیر، تقاضا برای خرید تخممرغ در استان کاهش چشمگیری داشته است و این موضوع میتواند به ضرر تولیدکنندگان منجر شود.
نیاز است که تدابیر حمایتی و تنظیمی برای جلوگیری از ضرر مرغداران اتخاذ شود.
قیمت تخممرغ در کرمان کمتر از نرخ کشوری است
باقری همچنین درباره قیمت تخممرغ گفت: در حال حاضر، قیمت هر کیلوگرم تخممرغ در کرمان 68 هزار تومان تعیین شده، در حالی که این رقم در سطح کشور 72 هزار تومان است.
این اختلاف چهار هزار تومانی فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان استان وارد میکند و میتواند موجب کاهش انگیزه تولید شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان کرمان در پایان سخنان خود تأکید کرد که استمرار تولید پایدار مرغ و تخممرغ در استان، نیازمند برنامهریزی دقیق، تأمین بهموقع نهادهها و حمایت از تولیدکنندگان است و افزود: اگر در تنظیم تولید و سیاستگذاری بازار دقت نکنیم، در بازههای زمانی پرتقاضا مثل پایان سال، ممکن است با کمبود و افزایش قیمت مواجه شویم.
انتهای پیام/511/