خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمادگی بخش خصوصی برای مذاکره اقتصادی با کشورهای منطقه

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 29 تیر 1404 - 11:40
رئیس اتاق ایران گفت: بخش خصوصی با رعایت مصالح سیاسی، آمادگی پذیرش مسئولیت برای هر نوع مذاکره و توافق اقتصادی منطقی با طرف‌های منطقه‌ای را اعلام می‌دارد.
ايران،خصوصي،اتاق،اقتصادي،رئيس،دولت،كشور،معادن،بازرگاني،كشاور ...

به گزارش خبرگزاری مهر، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز یکشنبه ۲۹ تیر ماه در نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران با عرض تسلیت شهادت جمعی از فرماندهان و دانشمندان برجسته و مردم بی‌گناه در جریان تجاوز رژیم منحوس صهیونیستی به خاک کشورمان، گفت: جنگ تحمیلی اخیر که با فرماندهی هوشمندانه مقام معظم رهبری، رشادت‌های سلحشورانه نیروهای مسلح، تدابیر رئیس‌جمهور محترم، رؤسای قوای سه‌گانه و دیگر مسئولان کشور و در سایه همدلی و انسجام ملی، جلوه‌هایی ماندگار از مقاومت ملی و میهن دوستی را به منصه ظهور گذاشت، کشور را در موقعیتی قرار داد تا تاب‌آوری زیرساخت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های واقعی بخش خصوصی در مواجهه با مخاطرات نیز سنجیده شود.
حسن‌زاده با بیان اینکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کنار اتاق اصناف ایران و اتاق تعاون ایران، و با مشارکت شبکه گسترده‌ای از فعالان اقتصادی کشور از همان ساعات نخست آغاز جنگ تحمیلی اخیر با اتخاذ رویکردی هم‌افزا و راهبردی، نقش خود را در تأمین نیازهای فوری کشور، حفظ پایداری تولید و صیانت از جریان تجارت خارجی ایفا نمود؛ افزود: این تجربه، هرچند در بستر یک تهدید شکل گرفت، اما جلوه‌هایی آشکار از هماهنگی و مسئولیت‌پذیری را نیز نمایان ساخت.
رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: حاکمیت و ملت ایران بار دیگر در یک نقطه مشترک طلایی، یعنی «هویت ملی»، پنجره‌ای برای حفاظت از ایران عزیز گشودند.
اکنون شایسته است که با پافشاری بر این نقطه مشترک، این پنجره را باز نگاه داشته و آن را به یک فرصت و مزیت پرفایده برای ایران تبدیل نمائیم.
به نظر می‌رسد برای این فرصت‌سازی نیازمند بازنگری تصمیمات و سیاست‌هایی هستیم که در سال‌های گذشته به تشدید تمرکزگرایی در کشور انجامیده است.
این تمرکزگرایی، ناظر بر تمرکز اختیارات در دولت بوده و به این ترتیب، نقش بخش خصوصی روز به روز تضعیف و کمتر شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر توجه بیشتر نسبت به الگوی «مردمی‌سازی اقتصاد» مورد تاکید مقام معظم رهبری، بیان داشت: برداشت ما کارآفرینان، تولیدکنندگان و جامعه فعالان اقتصادی از «مردمی‌سازی اقتصاد»، همان گسترش بیشتر نقش بخش خصوصی در اقتصاد می‌باشد.
او به اهمیت افزایش سهم و نقش بخش خصوصی، هم در سطح داخلی و هم در سطح بین‌المللی اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سطح بین‌المللی می‌توانند درهایی را برای مذاکرات اقتصادی بگشایند.
به‌گونه‌ای که بخش خصوصی پیشانی مذاکرات اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی شود.
صمد حسن‌زاده، پیگیری توافقات اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را یکی از راه‌های برون‌رفت از شرایط تحریم و جنگ دانست و افزود: از این رو، در روزهای اخیر طی نامه‌های جداگانه محضر مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور، پیشنهادهایی در این زمینه مطرح شد.
از جمله اینکه با استفاده از توان و تجربه به‌دست‌آمده از مقاومت مستمر و درازمدت در برابر تحریم و جنگ، ضمن گشودن مسیر مذاکره، امکان ایجاد اتحادهای منطقه‌ای به عنوان بستری برای کاهش سطح تنش با کشورهای منطقه و جهان فراهم شود.
رئیس اتاق ایران افزود: در این مسیر، با رعایت مصالح سیاسی، بخش خصوصی آمادگی پذیرش مسئولیت برای هر نوع مذاکره و توافق منطقی با طرف‌های منطقه‌ای را اعلام می‌دارد.
گشوده شدن مسیر مستقلی در مذاکرات و توافقات تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی برای بخش خصوصی، می‌تواند به ارتقای تاب‌آوری اقتصادی بینجامد.
حسن‌زاده افزود: با تقدیر از تیم دلسوز مذاکره‌کننده و پشتیبانی از احیا و تداوم مذاکره، توصیه می‌شود علاوه بر تمرکز بر موضوعات امنیتی و سیاسی، شکل‌گیری و تبادل منافع اقتصادی، به عنوان بخشی از محورهای اصلی مذاکرات نیز در دستور کار طرفین قرار گیرد و به این ترتیب، امکان مشارکت بخش خصوصی در این فرآیند طبیعی فراهم خواهد شد.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در زمینه افزایش سهم و نقش بخش خصوصی در سطح داخلی به نظر می‌رسد شرایط بیش از هر زمان دیگری آماده است؛ اظهار داشت: از یک سو، اراده رئیس‌جمهور محترم در زمینه تفویض اختیار به استانداران از نشانه‌های حرکت به سمت تمرکززدایی است و یکی از مؤلفه‌های تمرکززدایی، خصوصی‌سازی می‌باشد.
حسن‌زاده افزود: جای خرسندی است که جناب آقای دکتر مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در جلسه اخیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، گسترش بخش خصوصی واقعی و کاهش تصدی‌گری دولت را به عنوان برنامه شماره یک خود در دوران تصدی وزارت عنوان نمودند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ابراز امیدواری کرد: این تمرکززدایی منجر به خصوصی‌سازی واقعی شود و امکان حضور بخش خصوصی را در پروژه‌های بزرگ فراهم نماید.
همچنین برای افزایش تاب‌آوری اقتصادی، قوانین و مقررات مزاحم تولید و سرمایه‌گذاری اصلاح اساسی گردد و فضای ویژه تسهیل تولید و سرمایه‌گذاری طراحی شود.
او در ادامه پیشنهاد کرد: ستاد تدابیر ویژه اقتصادی با محوریت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، به فوریت شکل گیرد و از این طریق، تهدید اقتصادی موجود، به فرصت تبدیل گردد.
رئیس اتاق ایران در بخش دیگر سخنانش، درباره بسته حمایتی دولت از کسب‌وکارها، رویکرد دولت در تدوین و تصویب بسته حمایتی از کسب‌وکارها را رویکردی فعالانه توصیف کرد و گفت: محتوای این بسته نشان می‌دهد که امکان ایجاد گشایش و حذف موانع در مواقع خاص، حتی در کمترین زمان ممکن نیز وجود دارد.
بنابراین پیشنهاد می‌شود که دولت محترم، این تسهیل‌گری در زمینه‌های مختلف از جمله امور گمرکی، امور بانکی، امور مالیاتی و غیره را به یک رویه تبدیل نموده و فقط به حمایت مقطعی در شرایط ویژه بسنده نکنیم.
حسن‌زاده، یکی از ضروری‌ترین موارد مورد نیاز برای تدبیر دولت را ایجاد سهولت در واردات و صادرات و اصلاح سیاست‌های ارزی دانست و گفت: این تسهیل‌گری ضرورت دارد تا تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند به بهترین نحو به مدیریت دارایی خود بپردازند.
چراکه در غیراین صورت، روند نگران‌کننده تبدیل دارایی‌های غیرمنقول به دارایی‌های منقول و نقد شونده، شدت می‌گیرد و به این ترتیب، با خروج ارز از کشور، جریان تولید و اشتغال دچار نقص خواهد شد.
وی همچنین موضوع «تأمین مالی» را از دغدغه‌های مهم واحدهای تولیدی برشمرد و گفت: معتقدیم که تأمین مالی واحدهای تولیدی در شرایط اضطرار، نیازمند نوآوری و تنوع‌بخشی در مکانیسم‌های تأمین مالی و اتخاذ تدبیری فراتر از روش‌های موجود نظام بانکی کشور برای این موضوع است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ تحمیلی اخیر و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان و آسیب‌دیدگان، گفت: با ایمان راسخ به آینده‌ای روشن، متکی بر همت مردم، تولید و تدبیر؛ اطمینان می‌دهیم که در آینده نیز با تکیه بر سرمایه اجتماعی گران‌سنگ بخش خصوصی، در کنار مردم، مسیر پایداری و توسعه را با عزم ملی ادامه خواهیم داد.