خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 29 تیر 1404 - 08:58
رئیس اتحادیه دامداران گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ تا ۲۹ هزارتومان است.
قيمت،افزايش،شيرخام،هزارتومان،لبني،صنايع،هزينه،دامداران،نهاده ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - فرهاد اکبری رئیس اتحادیه دامداران در برنامه رادیو اقتصاد با اشاره به علل افزایش قیمت شیر و مواد لبنی گفت: سالانه یکبار دولت تعیین قیمت شیرخام می کند، اما تغییر قیمت علوفه و نهاده دامی بیش از یکبار رخ می دهد.
به عنوان مثال بعد از اعلام قیمت مصوب شیرخام،قیمت هرکیلو یونجه از ۱۲ و ۱۴ هزارتومان به ۲۵ هزارتومان و جو از ۱۱ هزارتومان به ۲۰ هزارتومان رسیده که تفاوت قیمت منجر به زیان تولیدکنندگان شده است.
به گفته وی، هزینه ای که تولیدکننده برای محصول انجام می دهد، مکلف به تامین هستیم که متاسفانه بررسی نمی شود.
با گرانی برق، نهاده دامی، کمبود آب و خرید آب با تانکر هزینه تمام شده تولید بالا می رود که براین اساس دامداران نسبت به نرخ فعلی شیرخام گلایه مند هستند چراکه قیمت برای دامدار ۲۸ و ۲۹ هزارتومان تمام می شود، درحالیکه قیمت مصوب ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که قابل قبول نیست.
اکبری ادامه داد: دولت بعد از تعیین قیمت، بررسی نمی کند که آیا نهاده با نرخ های قبل عرضه می شود یا خیر؟
گفتنی است با اخراج جمعیت افغان، هزینه های کارگری افزایش چشمگیری داشته است.
به رغم پیگیری های مکرر، دولت تنها اعلام می کند که بررسی صورت می گیرد.
این مقام مسئول افزود: با افزایش هزینه های تولید، قیمت افزایش می یابد.
رشد ۳۰ درصدی صادرات لبنیات در ۲ ماهه امسال
در ادامه فربد سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: در بحث دامداری، مرغداری و ساختمان افغان ها شاغل هستند که خروج آنها از کشور چالش هایی ایجاد کرده است.
به گفته وی، دامداران همیشه بدنبال اجرای مصوبه دولت در خصوص قیمت شیرخام بودند که از این بابت نگرانی نداریم، اما تغییر قیمت صنایع بسته بندی محصول و افزایش هزینه های حمل و نقل بلافاصله اثرش در تولید می گذارد و یکی از دلایل ناچیز بودن حاشیه سود صنایع لبنی همین موضوع است.
فربد ادامه داد: دامداران روی قیمت نهاده های دامی مشکل دارند و صنعت لبنیات با چالش هایی در تغییر قیمت مواد پتروشیمی و صنایع بسته بندی روبروست.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات لبنی گفت: صادرات لبنیات روبه بهبود است به طوریکه بنابر اعلام آمار مرکز ایران در ۲ ماهه امسال ۳۰ درصد صادرات ناشی از کاهش سرانه مصرف و افزایش تولید شیرخام رشد داشته است.